Längdskidåkning utan armvärk – så gör du! Image

Längdskidåkning utan armvärk - så gör du!

Känns det mest i armarna när du åker längdskidor? Du är inte ensam, men det betyder ofta att du har fel teknik. Hier vind je tips die je helpen om van wapenvondst naar wapenvondst te gaan.

längskidor
Met de kleine aanpassing van de teknik zijn de lengdturen mijncket skönare!

Wat doe je als je een längdskidor bent?

- Det beror förmodligen på att du åker fel. Als je een lange arm hebt, moet je de techniek goed hanteren. Je kunt het beste werken met bålen, meren en Ryggen, maar ook met armarna, zegt Peter Olsson van Salomon.

Waarom doe je dit met een wapen?

- Det är en kombination av att jobba med armar, ben, rygg och bål men väldigt många som har sämre teknik använder bara armarna för att ta sig framåt. Zorg ervoor dat je bij de hand bent en richt je op het probleem. De meeste dingen die je tegenkomt, zijn niet zo goed als je en lektion i längdskidåkning. Met een lichte, bättre teknik wordt de roligare en du orkar åka längre.

Wat is er mis met je?

- Räkna med att det känns i magen och benen, men ofta är det inte benen man får ont i eftersom man använder dem lite för lite i början. Det du kan tänka på är att använda benen mer och givetvis spannet på skidorna, att du får fast skidorna i marken. Det kanske inte är fel på spannet, utan det är du som inte trycker ifrån tillräckligt med benen. Als je dat doet, is het zo geweldig.

PETER OLSSONS 3 BESTE TIPS

1. Zoek de juiste plek op

- Börja försiktigt och känn efter att stabiliteten och balansen finns där. Stå mitt på skidorna, hitta ett flyt och åk i ett ganska lugnt tempo.

2. Hoppa achteruit

- Ga naar de banor die licht zwakker is om je te helpen met de teknik en ga naar de banor die je niet nodig hebt.

3. Gebruik ben, rygg en bål

- Fokusera på bål och ben så att du inte tar slut i armarna. Er zijn in de hele wereld wapens te vinden die zo belangrijk zijn dat je de armarna kunt gebruiken om je kind te redden.

längdskidorMet deze geavanceerde techniek kun je een breed scala aan kabels en rollen maken.

LÄS MER: Så köper du rätt längdskidor