Många sköna mil med nya Nike Vomero 14 Image

Maak een slimme keuze met Nike Vomero 14

Det har äntligen blivit dags för en rejäl uppdatering av klassiska långdistansskon Vomero. Vi välkomnar nya Nike Vomero 14 med ett stort leende på läpparna.

Als je de Vomero bekijkt, weet je dat dit een goede löparsko is voor de riktigt långa distanserna. Den biten är inte förändrad, men Vomero 14 skiljer sig en hel del från de tidigare versionerna.

- De nieuwe Vomero is geschikt voor dezelfde soort wijzigingen als de vorige versie, maar er is een nieuwe versie beschikbaar. Vi har arbetat om hela utseendet och designen på skon, säger Nils Spetz som är produktspecialist på Nike.

De Vomero 14 heeft dezelfde Zoom Air-dämpning als de komfort-drömmen Pegasus, wat ervoor zorgt dat je een goede respons hebt op de kleuren van je voeten, van de berg tot de foto.

- In Vomero kun je het hele systeem gebruiken, samen met de Pegasus, waar de hamnar lichter is dan de skymundan. Je hebt een extra dämpad känsla in de nieuwe Vomero. Vi har också gett den en React-dämpning, för att verkligen få fram känslan av att det här är den mest dämpade sko du kan köpa från Nike.

Designen har fått en uppfräschning med en ny utåtvikt hälkappa, som ett Nike-fan förmodligen känner igen från Pegasus 35, och ett trendigt lite "chunky" uttryck. Het is een stabiel model waar je languit in kunt veren.

- Je kunt de foto's in een smidigare vorm gieten en je kunt er een mooi strumpkänsla van maken. Hälens insida har en vadderad foam som påminner lite om en tempurmadrass, vilket ger en ombonad mjuk känsla. Vi ser också lite fler Flywire-trådar över foten som gör att du kan snöra åt och få en rejäl och stabil känsla i skon.

Vomer 14_2.pngEn utseendemässig förändring med nya Vomero 14 är den utåtvikta hälkappan. De prijs is 1 445 kronen.

Welke löpare bör kolla in den här skon?

- Jag skulle säga att den passar någon som verkligen vill ha mycket sko; extra dämpning, extra komfort och något som är top of the line. Det är ett perfekt val för dig som springer långa distanser på mycket hårt underlag.

Wat is groen?

- Yttersulan är gjord i ett liknande material som vi brukar använda: karbongummi ytterst i skon, som är ett mer slitstarkt gummi, och sedan en klibbigare blandning. Det är för att du ska få bra stryktålighet och få lite mer grepp när du skjuter ifrån i steget.

Wil je deVomero in de Nike-familie om de Pegasus aan de ene kant en de Zoom Vaporfly aan de andere kant?

- Om vi har en skala där vi går från Vaporfly 4% till Pegasus, där Vaporfly 4% är en lätt tävlingssko och Pegasus en mer stöttande löparsko för träningsrundor, så hamnar Vomero ännu längre ut till kanten än Pegasus. Det är en ännu mer dämpad och ombonad sko än vad Pegasus är.

Hoe kom je aan comfort?

- Det är en ganska rejäl pjäs. Zelfs als Vomeron snabbare en kvickare i känslan blivit, is het ingen sko voor intervaller eller tävlingar. De stijl van de skon is dat hij mångsidig en väldämpad is en dat Vomero verkligen is voor extreme bekvämlighet. Den passar utmärkt för någon som är skadebenägen, har problem med knäna och springer ofta.

3 tips voor een vakantie in Vomero 14

1. Vernieuwing

De combinatie van Zoom Air en React zorgt ervoor dat je een goed gevoel hebt bij het bewegen en dat het skiën niet zwaar is. Je krijgt hoge energie van React en responsieve känsla van Zoom Air.

2. Nauwkeurig, ultrabekvämt hälparti

Utformningen i hälpartiet gör att du får den vadderade foam-känslan i hälen. Riktigt hög komfort!

3. Grym för hårda underlag och långa distanser

Springer du ofta, länge och på hårt underlag är Vomero 14 din nya bästa kompis.

HÄR hittar du Nike Vomero 14 för både dam och herr.

LÄS MER: Glittra in det nya året med Nike Metallic Clash

LÄS MER: Kollektionen som räddar vinterlöpningen