”Motivation är något du måste skapa själv” Image

"Motivatie is något du måste skapa själv"

My Martens bollar livet som ensamstående mamma med att driva tre företag och en populär blogg. Met dit unieke schema kun je hon träna sex dagar i veckan - så här får hon tiden att räcka till.

My Martens, 27, bloemiste en bloggare uit Ensam, mamma söker är uppe med tuppen på morgnarna. Klockan fem går hon upp medan hennes son Ludvig, fyra år, fortfarande sover sött. Hon väcker honom har hon oftast hunnit med att träna igenom kroppen i ett svettigt pass hemma. Het is dus zo dat hon hittar tiden till att träna sex dagar i veckan, och hon vill peppa andra föräldrar att också ta sig tid i en ofta stressig vardag.

- Doe 30 tot 40 minuten seks per dag en zorg dat je altijd naar de sportschool gaat. Jag vill träna eftersom jag mår bra av det men har ingen familj som kan vara barnvakt och får anpassa mig efter det. Då är det morgonträning som gäller medan lilleman sover. Tid är det enda vi alla har lika mycket av och man får prioritera hur man använder den. Om jag med mina förutsättningar hinner träna så hinner du det också, säger hon.

In mijn blog, die je kunt lezen op HÄR, lees je alles over hoe je het beste met hem kunt omgaan.

- Als je niet naar de sportschool gaat, of als je geen tijd hebt om naar de sportschool te gaan, dan is hemmaträning jättebra. Jag varierar träning på gym med träning hemma, det är så enkelt eftersom du bara behöver en handduk att ligga på och någon lätt vikt för att köra igenom hela kroppen.

my martensMijn Martens älskar känslan hon får efter ett svettigt träningspass. "Då mår jag GRYMT bra! Jag känner inre harmoni, är tillfreds med mig själv och är lite stolt. Det är det bästa med hela träningen", aldus hon. Foto: Privat

Hoe kan ik een vanlig vecka versieren?

- Sex dagar i veckan, det har jag börjat med ganska nyligen. Jag gjorde en bukplastik i våras och hade ett träningsuppehåll på nästan åtta månader. Nu ben ik bereid om de conditie en de stijl te verbeteren. Jag jobbar också mycket med bålstabilitet eftersom jag innan operationen had en spricka på sex centimeter mellan magmusklerna. Als je in de buurt van een rygg bent, kun je de hele benen in de gaten houden, dus je hebt maar een paar mogelijkheden om styrkan te raken in je eigen omgeving.

Welk type träningsmänniska ben jij?

- Jag kör väldigt varierat. Jag trännar väldigt mycket med min egen kroppsvikt och gör bland annat utfallssteg och burpees. Om te zorgen dat ik mijn oefeningen kan doen, moet ik ook andere dingen doen. Nu doe ik Wörkout, een träningsform geïnspireerd op crossfit. Het is een type extreme training waarbij je moet werken met grote kroppen, een hoog tempo en lange intervallers.

Wat moet je doen om het te veranderen of moet je het veranderen?

- Jag älskar att träna! Jag har varit en träningsperiodare hela mitt liv och när jag var yngre tränade jag handboll på elitnivå. Als je een ensamstående småbarnsmamma hebt, is dat heel moeilijk, maar als je wilt dat je behoeftig bent, moet je en blije mamma zijn en de stress van al het werk dat je doet kwijtraken. Het is moeilijk om te zorgen dat je meer stress hebt, zodat je bättre en mår bättre hebt. Maar bij alle andere dingen is de tijd voorbij dat je naar de tanken gaat om te zorgen dat je mig trött en seg. Då brukar jag titta på en bild som jag har uppsatt på mitt kylskåp från när jag vägde nästan hundra kilo och då blir jag motiverad. Jag fick det som tips och tipsar andra om det - ta en bild där du inte känner dig bekväm med dig själv och titta på den när det känns motigt. Motivatie is något du måste skapa själv.

Wat doe je nu voor je motivatie?

- Mijn belangrijkste doel is om mijn bukmuskulatur goed te laten functioneren. Na een operatie die ik heb ondergaan, kan ik nu revalideren. Na de eerste keer sprong ik op de New Yorkse mijl en ik had de beste conditie, dus ik kon het niet meer aan. Jag har inte tränat så mycket kondition förutom pulsträning. Als de löpning niet goed is, is de tråkigaste jag vet behöver jag ett mål.

Is dit een andere manier om je te helpen bij het oplossen van problemen?

- Ja, heel goed. Ibland händer det att inte tiden räcker till. Jag pendlar mellan Stockholm och Kalmar och går upp klockan fem på morgonen för att hinna träna. Om jag inte hinner träna på morgonen försöker jag lägga in någon form av träningspass på kvällen när lilleman somnat. Het kan zijn dat je 3x25 squats, 3x25 utfallssteg en plankan doet.

Vilken kroppsdel är du mest nöjd med och varför?

- Mijn romp en mijn höfter. Jag har en ganska stor rumpa men tycker om att ha lite former. Jag jobbar som model och är egentligen både för stor och för kort men har klarat mig fram på min personlighet och utstrålning. Jag tycker om att fler och fler företag väljer att använda "normala" kroppar som andra kan relatera till. Jag kommer aldrig att banta bort mina former, de är fina! Jag är kurvig och har lätt för att gå upp i vikt men jag tränar för att kunna unna mig i bland.

FAKTA

Naam: Mijn Martens.

27 jaar.

Bor: Pendlar tussen Stockholm en Kalmar.

Gezin: Zoon Ludvig, vijf jaar.

Gör: Bloggare och entreprenör som bland annat driver blomsterbutiken My's blommor. 2013 deltog hon i Ensam mamma söker på TV3.

my martensLäs My Martens blogg HÄR och följ henne på Instagram HÄR.