Nu tar Hoka One One över löparvärlden Image

Nu tar Hoka One One över löparvärlden

Har du en gång testat att springa i Hoka One One kommer du inte att vilja springa i något annat. Kanske är det därför världens snabbast växande löparskomärke.

Heb je nog meer hokaskor gevonden? Bekijk ons artikel over skillnaderna mellan bland annat Bondi, Clifton och Arahi.

Hoka One One likt het konststycket om löparskor te maken die både dämpade och lätta, vilket gör dem extremt sköna att springa i. Märket grundades 2009 i franska alperna av skoutvecklarna Nicolas Mermoud och Jean-Luc Diard, den ena ultralöpare och den andra uppfinnare (som till exemplpel var den som kom på timglasskidan).

- De tyckte att det inte borde göra så ont att springa som det faktiskt kan göra, så de utgick från hur man skulle kunna göra det skönare. Då utvecklades Hoka One One, som är lätta att springa i men samtidigt dämpade och sköna. De ger en helt ny känsla att springa, där du landar skönt samtidigt som du känner dig rapp och lätt, säger Erik Desmeules på Hoka One One Sverige.

SHOPPA HÄR: Hoka One Ones alla löparskor för dam och herr

Hoka One Ones rompslomp

Många finner att de kan springa längre utan att det är jobbigt i ett par Hoka One One och det är flera saker som särskiljer varumärket från andra löparskotillverkare. De satsar till exempel på maximalism i stället för minimalism, vilket är är bra sätt att skona knäna på.

- Skorna har en överdimensionerad mellansula som är tjockare än klassiska löparskor. Sulan är i Meta-Rocker-teknologi, och är alltså en rundad så kallad rullsula. Als je op het land komt, kun je het skönare, omdat het G-kraft is tot aan de knopen, en je komt met een snabbeltje tot aan de grond.

Een belangrijk punt is dat de skorna een actief fotoprofiel heeft, met een något bredare sula waar je niet omheen kunt, zodat je je foto's kunt maken op een lager niveau dan de sulan in je stället, zodat je ze kunt opbergen. Hoka One Ones löparskor inte en massa plast i sig, vilket gör dem lättare än andra löparskor.

- De här löparskorna följer löparens naturliga rörelser i stället för att foten stabiliseras upp av oförlåtande och hårda material. Als je je uitspreekt, krijg je dat net zo goed in de hardere skorna als in andere neutrale skorna. Als iemand springt in de lengte, kan hij zich beter aanpassen aan de löparskor van Hoka One One.

Voor alle maten

Omdat een van de grundarna ultralöpare is, en de meeste van de beste ultralöpare in de wereld van vandaag Hoka One One One One's löparskor använder, passeer je zelfs alle grönaste motionärerna. Många äldre tycker också om att promenera i dem, eftersom de är sköna att stå och gå i på hårda underlag samt skonar knän och rygg.

- Hoka One One är ett inkluderande varumärke. De passar alla, inte bara supermänniskor som ser overkliga ut. Därför visar vi upp vanligt folk i vår marknadsföring, för det är till och med kanske så att de är de tyngsta som har mest nytta av våra löparskor.

Trots att skorna ser lite klumpiga ut, funkar de att till exempel springa snabba intervaller i. Hoka One One har alltifrån snabba spikskor för banlöpning till Bondi, som är maffigare än någon annan sko på marknaden. Bondi passar dig med ett tyngre löpsteg, tack vare en extra bred sula och skön dämpning.

cliftonEen van Hoka One Ones populairste löparskor is Clifton (moeder), die een extreem mångsidige storsäljare is, met een neutrale pasvorm. (Här hittar du Clifton för herrar).

- Förut behövde du flera olika löparskor, en för långa sträckor, en för mittemellan-rundor och en för korta intervaller, men nu klarar du dig med bara en löparsko om du till exempel åker på träningsresa och inte vill packa ned så mycket. Annars har vi modeller för alla möjliga underlag, som terräng, grus, lera, snö, asfalt eller swimrun.

Waar is Hoka One One in storlek?

En sista sak. Klik op hem in Clifton eller Bondi, dan kom je in een halve winkel. Het is belangrijk dat je het slim aanpakt, maar het is slim als je het over een lange afstand bekijkt. Wat kun je doen?

Vilka hokaskor är bäst?

  1. Clifton - en neutrale löparsko die de flesta löpare, underlag och distanser passeert.
  2. Bondi - en extra bred löparsko voor opgravingen met een tyngre löpsteg of voor opgravingen waarbij je een stabiel sko kunt gebruiken voor lange afstanden.
  3. Rincon - en lättviktssko voor kortere afstanden en tävlingar. Gör sig också bra för träning på löpband.
  4. Arahi - Hoka One Ones pronationssko, som är för dig vars knä- och fotleder lutar innåt medan du springer.
  5. Elevon - passar dig som vet med dig att din löpteknik resulterar i en fotnedsättning med hälen först. De lift is de beste manier om het je naar de zin te maken.

LÄS MER: Vilken löparsko från Hoka One One passar mig?

LÄS MER: Vaardigheden tussen dam- en herrlöparskor

SHOPPA HÄR: Alla våra löparskor!