Nya Blacc-modellen Sofias träningsschema Image

Nya Blacc-modellen Sofias träningsschema

Sofia Johnsson is een model voor Blacc. Vi har tagit reda på hur hon tränar för att vara i så fin löparform.

Sofia Johnsson springt 400 meter häck voor Hässelby SK på elitnivå. Nu is hon frontar höstens running-collection för klädmärket Blacc, som innehåller massor av fina löparkläder, med bland annat tights, t-shirts och linnen. Så här tränar hon för att bli en så duktig häcklöpare som möjligt.

Du är ny modell för Blacc, vem är du egentligen?

- Met mijn energieke en frisse persoonlijkheid ben ik altijd geïnteresseerd geweest in träning en friluftsaktiviteter i olika former. Jag kombinerar elitidrottandet med studier till civilingenjör på KTH. Sofia Johnsson, die ook de honneurs waarneemt van Vardagens kaffestunder, zegt dat ze samen met haar collega's meer dan één dollar verdient.

Hoe kom je aan een vanlig vecka?

- Beroende på säsong varierar både mängden och kvalitén på träningen. Vaak is de beste oplossing voor een veckas träning fyra olika löppass, ett styrkepass med skivstång och en kombinerad cirkelträning. De fyra löppassen variëren van korte sprintervallers tot lange passen voor syrauthålligheten en zelfs grotere afstanden. Jag gör även ett hoppstyrkepass för utveckla en aktiv fotisättning och explosiv rörelse i löpningen.

Waarom wil je dat zo snel mogelijk doen?

- Tillsammans med min tränare försöker jag skapa varierade träningspass som är utmanande samtidigt som de är anpassade efter mina styrkor. Förutom tydliga delmål är en stor motivationsfaktor min härliga träningsgrupp och träningsläger tillsammans utomlands. Framför allt mår jag väldigt bra av att träna, man blir beroende av endorfinerna!

Vilken är din favoritövning?

- Omdat het zo moeilijk is, heb ik altijd geprobeerd om de gräsdiagonaler barfota over een fotobollsplan te laten springen. Intervallerna är väldigt skonsamma och det är lätt att skapa en fin och hög kroppsposition. Loppen kanras med gång eller joggvila på kortsidorna beroende på önskad intensitet. I gymmet är knäböj och bulgariska split en favorit.

Wat heb je gevonden voor träningsmål för i höst?

- Om te zorgen dat de meeste mensen het jaar doorkomen. Det kommer innebära några dubbelpass och även längre intervaller och distansträning. En ökad mängd träning innebär samtidigt mer återhämtning i form av vila, rörlighetsträning och behandlingar.

Vilka plagg från Blacc-kollektionen gillade du mest?

- Svårt! Det var mycket som jag tyckte var bekvämt och snyggt. Jag gillade den ljusa skaljackan och även den fodrade jackan. Een zeer praktische en slimme oplossing die je kunt gebruiken als överdragsjackor in de sportschool en bij het trainen!

sofia johnsson
Följ Sofia Johnsson på Instagram @Johnssonsofia!

LÄS MER: Så tränar nya Blacc-modellen Marvin Tay