Nyhet hos Sportamore! Snösportmärket Elevenate Image

Nyhet bij Sportamore! Sportwinkel Elevenate

Elevenate bildades 2010 och har sedan dess varit lite av en doldis på snösportsmarknaden. Nu finns de hos oss, häng med och lär känna dem bättre!

Elevenate är resultatet av samarbetet mellan skidåkarenSara Rönngren och bergsguiden Jimmy Odén. Tillsammans ville de få ut absolut max av sina skidkläder och efter några år på varsitt håll slog de sina kloka huvuden ihop och startade Elevenate. Nu är de stationerade i den svenska skidorten Åre, där de växer så det knakar.

- På tio år har Elevenate vuxit snabbt från att vara ett litet projekt till att ha 300 återförsäljare över hela världen. Trots det är passionen och filosofin densamma: vi gör kläder som vi själva skulle vilja bära. De är skräddarsydda med bara de bästa material, berättar Jimmy Odén.

Wat is het tijdperk van de skidkläder?

- Het ontwikkelen van skidkläder met detaljer is erop gericht om het product zo technisch als mogelijk te maken. Het belangrijkste is dat je het product niet uit het oog verliest. Daarnaast zijn ze persoonlijk met een modieuze twist. Vi tycker inte att supertekniska produkter ska behöva vara trista.

Ni brukar också hållas högt av alla som söker bra kvalitet, berätta!

- Ja, je kunt ervoor zorgen dat alla våra plagg zo veel levenscyclers heeft die goed zijn, både voor het feit dat het goed is voor miljön, maar ook voor het feit dat het goed is voor din plånbok. Bij de meeste gånger kan het zijn dat de skidkläder weinig kosten, maar als de gåller i tio år i stället för en säsong så blir det ändå billigare i längden, säger Jimmy Odén och fortsätter:

- När jag åker runt på olika skidorter runt om i världen kan jag fortfarande få se kläder från våra första kollektioner, trots att det är snart tio år sedan - det tycker jag är jättekul och det säger ju något!

elevenate jackorHet materiaal van de skidklädernavan Elevenate isvoor minimaal 60% gemaakt van återvunnen nylon, en in de meeste plaggen wordt het materiaal gebruikt voor een grote verscheidenheid aan biologische factoren en fluorkoolstof .

Vem riktar ni er till?

- Våra kunder är främst passionerade skidåkare. Sedan spelar det inte någon roll på vilken nivå du befinner dig, hur många dagar om året du åker eller hur gammal du är. Det enda viktiga är att du tycker om att vara utomhus.

Hoe kan ik het tijdperk van de skidkläder veranderen?

- Det beror lite på vilka plagg vi pratar om. Als je de vinger op de details legt, zie je hoe verschillende soorten krikken elkaar afwisselen. Vi gillar att nörda ned oss i vilken typ av åkare som ska använda vilken jacka. Vissa är varma och tycker om skalplagg medan andra föredrar vadderade jackor. En dan is het niet moeilijk om te zien of de mensen het goed doen. Därför har de alltid effektiv ventilationsförmåga.

Hoe kan jag storlek in ert sortiment vinden?

- Vi har en storleksguide som berättar vilken storlek du ska köpa, men eftersom vi gör skidkläder för den aktiva så skulle jag säga att vi är mer åt det större hållet. Vi jobbar mycket med regular fit, där det ska finnas utrymme för att ha plagg undertill - minstett mellanlager och ett underställ.

Elevenate miljöbildI Sportamores sortiment finns tunna linjerjackor, skalplagg och vadderade skidjackor från Elevenate. Alla känns igen på de karaktäristiska ränderna som går som en röd tråd genom sortimentet (och längs dragkedjan i bild).

LÄS MER: Så blir vinterlöpning din nya hobby

SHOPPA HÄR: Skidkläder van Elevenate

SHOPPA HÄR: Alla våra skidkläder