Proffsen testar trailskor från Adidas Image

Proffsen test trailskor van Adidas

Om du är ute efter trailskor med hög komfort kan Adidas nya trailskor vara något för dig. Experterna Elisabeth Hansson och David Andersson från Trailrunning Sweden har testat dem.

Als je een van de traillöpare of een nybörjare bent die in een tufstenen terräng kan springen, dan is het goed om nog meer te weten te komen over je väljer skor. Skorna är A och O för en traillöpare, eftersom de ger dig bra grepp på ojämnt underlag.

Hur väljer jag rätt trailsko?

- Voor de eerste keer moet je naar de plek gaan waar je het beste kunt springen. Springer du oftast på större stigar eller off trail? Titta därefter på en sko som passar för det ändamålet, säger trailexperten Elisabeth HanssonTrailrunning Sweden.

Wat kan jag doen op het moment dat jag aan trailskor doet?

- Ontdek hoe de verschillende fötter eruit zien, of ze smal of breed zijn, en wat je allemaal kunt doen om de weg te vinden. Zoek een aantal modellen en test ze. Våga vara kräsen! Als je skön kännas skön, ska umgås mycket med den.

Wat kan een trailskor doen in een vanliga löparskor?

- Greppet kan je heel goed helpen. Als je trailskor vanliga löparskor wilt gebruiken om een goede en planmatige onderlaag te creëren, moet je de dobbar gebruiken om de kans te verkleinen dat je van het pad afspringt. Det är ofta halt i skogen, det räcker med att det har regnat lite. Många tillverkare samarbetar med däcktillverkare, som Adidas gör, och vilka vet mer om bra grepp och gummiblandningar än de som gör däck till bilar?

Är det någon detalj som är viktig på trailskorna?

- Det finns skor som är supersköna att ha på sommaren för att de ventilerar och andas. Andra andas inte lika bra, men är vattentäta i stället. Jag tycker personligen inte att det är så viktigt att skorna är vattentäta eftersom jag nästan alltid blir blöt om fötterna ändå för att jag råkar trampa ned i en vattenpöl, men du måste utgå från miljön du kommer att springa i och välja det som passar dig.

Heb je een dämpade trailskor?

- Det beror på vad du trivs i och hur van du är vid att springa. Het is over het algemeen veel beter om een dämpad te gebruiken als je onder de grond springt, omdat je dat vaak als trailloop doet, of als je boven de grond springt. Båda modellerna i testet har tillräcklig dämpning för traillöpning, utan att bli för höga och därmed ge sämre känsla på stigarna. Du vill ju gärna befinna dig nära marken och kunna känna den för att få ett bra flyt i löpningen.

Hoe kan ik mijn erfgenamen zo ver krijgen dat ze hun eigen rol spelen?

- Deze val av trailsko is absoluut afhankelijk van hoe je je voelt als traillöpare en hoe lang de löpturer is die je gebruikt. Du som har sprungit mycket i skogen är starkare i vristerna och behöver mindre stöd och skydd i skorna. Als je iets langer verveelt in een tufterras, kun je meer stijfheid en helderheid creëren. De slutliga valet av sko är främst en fråga om tycke och smak.

TRAILRUNNINGSZWEDEN TEST ADIDAS TRAILSKOR

Test av: Terrex Agravic Boa

För vem: Både dam och herr.

Rekommenderat pris: 1 495 kronen.

Den korta sammanfattningen: Bekväm snabbsnörningssko för dig med breda fötter.

Testresultaten:

Adidas trailskor

Elisabeth Hansson säger:

Adidas Terrex Agravic Boa är en positiv bekantskap! Skon har en strumpliknande konstruktion som omsluter foten och ger riktigt skön passform. Snörningssystemet (BOA) är en ratt som skruvas åt och snörningen dras åt över hela foten. Smidigt! Det här är en sko som levererar i obanad terräng, men allra bäst är den ändå på stigar där de tekniska utmaningarna inte är allt för tuffa. Yttersula i Continental-gummi som greppar bra. Alle cred åt en rymlig tåbox, som ger hela foten utrymme att vara med och jobba i löpningen. Een model dat heel mooi is voor iemand die op een olika onderlaag springt en een ski heeft die dat kan doen!

Adidas Trailskor
David Andersson säger:

En fantastisk sko från Adidas som passar bredare fötter och är helt perfekt för dig som gillar bredare tåboxar. Skon är följsam och skön och passar utmärkt för distanspass på fasta stigar och även i stenig terräng. Het BOA-systeem is smidigt, men jag är lite osäker på vad som kan hända med BOA-systeem vid löpning i knölig terräng där det finns risk att "ratten" utsätts för slak. Bra ventilation och medeldämpad sula, vilket passar de flesta traillöparna.

Test av: Terrex Agravic Speed +

Voor vem: Både dam och herr.

Rekommenderat pris: 1 395 kronen.

Den korta sammanfattningen: Passar bra för både mjuka, fina skogstigar och de lite hårdare underlagen.

Testresultaten:

Adidas trailskor
Elisabeth Hansson säger:

En mjuk men ändå stabil sko som jag gärna springer långa pass i. Konstruktionen med ett strumpliknande foder gör att skon sitter bra på foten. Rode tåbox där tårna får utrymme att jobba. Hoog comfort en een rättfram löparsko! Yttersula i gummit Continental, precis som på den andra skon. Het is ook zo moeilijk om ze te kopen in de winkel. Het is vreemd dat Adidas het löparskor langer heeft gemaakt, maar het is heel mooi!

Adidas trailskor
David Andersson bedankt:

En bekväm sko med ganska mycket dämpning som lämpar sig allra bäst för längre pass på hårdare stigar utan alltför mycket lera eller trixiga underlag. Är ett utmärkt val både för motionären och för den mer vana löparen som träningssko. Tåboxen är bred och priset står sig väl i konkurrens med liknande modeller på marknaden, helt klart prisvärd.

LÄS MER: Säg ja till trail och få en starkare kropp