Så klär du dig rätt för vintercyklingen Image

Så klär du dig rätt för vintercyklingen

Calle Friberg är svensk mästare i mountainbike och kan allt om att klä sig rätt för att cykla i kylan.

Met dubbdäck en dig dig ordentligt kan du njuta av en fartfylld cykeltur genom snön! Flerfaldigt prisbelönta Calle Friberg har tävlat i mountainbike sedan 1991. Toen ik opras kwam, kreeg ik SM-guld in de sport.

- Jag har inga större problem med att cykla året runt, men det gäller att klä sig rätt eftersom det gör stor skillnad i upplevelse, säger Calle Friberg i ett pressmeddelande.

cykling
Calle Friberg rekommenderar dig att anpassa både material och kläder för årstiden när du ska cykla på vintern och därför satsa på dubbdäck, skärmar, termos, bra kläder, rejäla vinterskoskydd och handskar. Foto: Privat

Klä dig som proffset

Calle Fribergs klädråd för vintercyklingen

1. Klä dig lager på lager

- Om det är kallt så välj ett värmande underställ, ett mellanlager beroende på temperatur och ett vindskyddande lager ytterst. Maar je kunt het ook doen met een väst om det är kallt och blåsigt.

2. Bomullen närmast kroppen overslaan

- Välj ull eller polyester för att transportera fukten vidare från kroppen.

3. Veel verschillende soorten

- Investera i bra skoskydd och ett par vinterskor. Als je wilt, kun je het skelet herstellen met neopreen dat de emotie vindt en de vochtigheid vermindert. Zelfs när kan man förstärka med ytterligare skoskydd närmast skon.

4. Skydda händerna!

Tumvantar eller tredelade vantar är smarta val för cyklisten.

- Voor händerna is het effectief om een handschoen te dragen die een voering heeft en een jumper om de huid te beschermen.

LÄS MER: Allt du behöver veta för att cykla på hösten