Så tränar Blacc-modellen Mikaela Åkerman Image

Hoe werkt Blacc-modellen Mikaela Åkerman?

Löpning, prosecco en proteïnepulver. Så ser vanorna ut för Mikaela Åkerman, som frontar kampanjen för Blaccs vår- och sommarkollektion.

Kanske ringer det en klocka när du hör efternamnet Åkerman? Mikaela Åkerman har nämligen inte en helt okänd familj, hennes syster Malin är känd Hollywood-skådis och hennes andra syster, Jennifer, är artist och har tävlat i Let's dance. Mikaela Åkerman är lite mer hemlig, men nu är hon ny modell för märket Blaccs löparkläder.

Hoe kom je aan een Blacc-model?

- Superkul! Träningskläder är den type kläder jag känner mig bekväm i och det jag har på mig varje dag. Om jag hade fått välja hade jag aldrig haft på mig något annat, berättar Mikaela Åkerman som har bott i Los Angeles i många år, men nu är på väg att flytta hem till Sverige igen.

Welke plagg heeft du bäst i löparkollektionen?

- De svarta kompressionstightsen was en snabb favorit. Jag gillar mörka träningskläder och kläder som formar sig efter kroppen. Dit is heel handig voor onderweg! Sedan är de otroligt sköna också, nästan så att de känns som ett extra lager hud, vilket är ett plus när du ska vara aktiv.

blacc löparkläder
Mikaela Åkerman i sina favorittights, Lava compressiekousen, Blacc, gewone prijs 399 kronen.

Wat doe je voor een träningsbakgrund?

- Mijn beste kärlek i livet was een lange mand, die jag droeg onder mijn koninkrijk aan een korsbandsskada. Jag testte dans, boxning en lyfta vikter på gymmet innan jag fastnade för friidrotten. Jag tävlade framför allt i 400 meter, men i dag har jag lagt även det på hyllan, åtminstone tills vidare. Ik doe veel aan crossfit, maar ik spring ook als ik mijn handen vuil wil maken, tot aan de crossfitpas.

Hoe spring je?

- Under sommarhalvåret och när jag är utomlands springer jag flera dagar i veckan. Jag är inte typen som tvingar mig ut i regnet eller pulsar genom snön på vintern. Voor mij is het belangrijk om te weten wat er mis is met mijn hand. Als je van plan bent om kort en snel van de friidrotten af te komen, kun je intervallers en verkenningen vinden voor een afstand van maximaal 5 kilometer in een hoog tempo, met muziek, een podcast of een dokument in de lucht.

Vad brukar du tänka när en löparrunda känns jobbig, så att du får ork att springa hela vägen?

- Om mijn installatie te regelen en om mijn kroppen te helpen. Als je een baan hebt onder een hoge druk, als je denkt dat je een kleine baan hebt, wat kan je dan doen als je een aantal motieven in je leven aanpakt? Als het zo ver is, kan ik mijn kropp tot aan de rand pakken om te zien of ik het hele eind kan indrukken en hoe het afloopt. Men känns det verkligen inte bra så avbryter jag och gör ett nytt försök nästa dag. Finns det noll glädje är det ingen poäng, jag vill att löpningen ska förknippas med någonting positivt.

Wat is er mis met crossfit?

- Voor mensen die graag willen dat ze hun lichaam op de juiste manier gebruiken, is het belangrijk om crossfit te gebruiken in combinatie met een nieuw plan. Jag tvingas bli bra på många olika moment och utmana såväl konditionen, flexibiliteten, koordinationen som styrkan. Det är enkelt att följa sin utveckling eftersom allla resultat loggas och många av träningspassen är återkommande. Dessutom är det oftast högt tempo och en härlig gemenskap under passen som smittar av sig och gör att du ständigt pressar dig själv till att bli bättre.

Welke träningsmål heeft u nodig om het nu te doen?

- De beste manier om nu mijn träningsmål onder de tafel te houden när jag in een intensievere werkperiode zit, is door de kosten van lichte granen te verhogen om de mesta van de träningen te kunnen betalen - lichte mindre Prosecco en lichte proteïnepulver! På kort sikt förbereder jag mig för Crossfit Open, som är en årlig tävlingsperiod på fem veckor där du får en chans att testa dig själv mot andra crossfittare världen över. I år är min målsättning att kunna genomföra alla tävlingsmoment med den ordinarie standarden, och inte behöva göra de nedskalade versionerna av övningarna.

Wat doe je na een träningspass?

- Vaak gaat jag naar de sportschool en snackt hij samen met anderen, en als jag een tussendroogtijd heeft, gaat hij weg. Ibland får jag ny energi och kör några övningar till som jag vill träna lite extra på, ibland åker jag bara direkt hem efter träningen och äter glass framför tv:n. Ofta blir det raka vägen till restaurangen i träningskläderna. Låter lite sunkigt för oss renliga svenskar kanske, men efter att ha bott i Los Angeles i flera år där solen alltid skiner och gör dig genomsvettig på ett par sekunder när du går utanför dörren är det inget konstigt att praktiskt taget leva i träningskläderna under dagen.

Hoe kan ik mijn kosten betalen?

- Het beste voor mig is om te zorgen dat ze hun energie kunnen gebruiken om hun werk, levensonderhoud en levensstijl te verbeteren. Een regel waar ik voor heb gekozen is 90-procentregel, wat betekent dat je 9 van de 10 gånger kunt gebruiken als alternatief en dat je niet hoeft te wachten tot het zover is. Du kommer förmodligen få samma resultat som om du hade hållit dig till din plan till 100 procent, och så har du mycket roligare samtidigt!

Vilket är ditt bästa träningsråd till alla Sportamore magazines läsare?

- Ga naar överdrift en ontdek wat je kunt doen met träningsmängd, målsättning of kosthållning. Zorg dat je een balans vindt tussen je werk, je baan, je relaties en je andere interesses en interesses in je leven. Det är lätt att fly in i träningen eftersom den får oss att må bra, men utan balansen kan den lätt utvecklas till någonting destruktivt. Träna ofta och mycket om du känner för det, men se till att du gör det av rätt anledningar. Och hör du till dem som i stället har svårt att komma igång eller träna så mycket som du hade velat: ge inte upp bara för att du inte har lyckats med det du vill hittills. Det är aldrig för sent och resultat kommer snabbare än du tror om du bara orkar hålla i!

blacc
Hela Blaccs utbud av löparkläder hittar du HÄR.

LÄS MER: Test av nya kollektionen från Blacc