Bäst i test: Skaljackor för dam & herr 2020 Image

Bäst i test: Skaljack voor dam en haar 2020

Skaljackan är definitivt något du behöver i garderoben om du gillar att vara ute. Här är de bästa skaljackorna 2020 - för både kvinnor och män.

Direct winkelen: Ga direct naar alle kassa's

En jacka som går att ha i nästan alla väder, och som skyddar mot vatten och vind? Javisst, du behöver en skaljacka! I det här stora testet har vi låtit testpanelen prova skaljackor, eller friluftsjackor som de också kallas, från olika märken. Testet innehåller både dam- och herrmodeller. Dit is de beste manier om te zien wat er voorbij komt!

JASSEN VOOR DAMMEN

Dam - Peak Performance Daybreak Jacket.pngModel: Daybreak Jacket, Peak Performance

De beste jas: Design, den är snygg och genomtänkt!

Past ook bij: gult/grönt, svart.

Testpanelen säger: En klassisk skaljacka med rak passform. Snyggt och praktiskt att den är lite längre baktill, så att du slipper bli blöt om rumpan när vattnet pärlar sig och rinner ned för jackan. Den känns sval i tyget, men ändå tålig mot vind och regn.

- Jag tycker att designen är väldigt snygg. Het slimste skaljackan dat je hebt gevonden, is en testare.

Het minpunt van testpanelen is dat het materiaal van några upplevs som aningen stumt, zodat det stramar lite när du rör dig. Jackan heeft een praktisch hoge krage die stänger vind och regn ute och skyddar halsen bra. Het is een lange weg in Ierland, maar ook voor mensen die meer dan gemiddeld wonen.


Dam - Haglöfs Mila Rain Jacket.png Model: Regenjas Mila, Haglöfs

De beste met jackan: Hur bekväm den är att ha på sig och röra sig i.

Finns även i: Vinrött.

Testpanelen säger: En skaljacka som känns lite som en regnjacka på grund av det något prassliga materialet. Stort plus vill testpanelen dela ut för att den är väldigt mjuk, den får faktiskt full pott för komforten.

- Du får full rörelsefrihet. En annan fördel är att fickorna är övertäckta så att vatten inte rinner ned i dem om du går med dragkedjorna öppna, säger en testare.

Testarna geeft aan dat er veel verschillende pasvormen zijn - både vid luvan, längst ned på ärmarna och vid höfterna. Det gör att jackan passar fler! Het model heeft een gaasvoering voor goede ventilatie en een kepsvoering voor de armen met förstärkning, wat ervoor zorgt dat de armen niet zo snel kapot gaan als het te donker is.

Dam - Peak Performance Pac Jacket.pngModel: Pac Jacket, Peak Performance

De beste jas: Het is zo gemakkelijk om je kleding mee te nemen. Den tar ingen plats alls i packningen!

Ook mogelijk in: ljusrosa/blått.

Testpanelen säger: Det här är en extremt lätt och tunn jacka som är som gjord för att packas ned och tas med på vandringen utan att ta nästan någon plats alls. Vid ärmsluten finns tumhål så att jackan sitter kvar när du rör dig. Alla sömmar är tejpade för att hålla regn och blåst ute. Jackan är något längre än vad den ser ut att vara på produktbilden.

- Det finns ventilationshål vid armhålorna, som gör att jag slipper svettas. Uppskattas! säger en testare.

Pac Jacket är en rakt igenom bra jacka med hög krage som skyddar mot vind och blåst. Het heeft een prachtige pasvorm die ervoor zorgt dat je er geen problemen mee hebt en dat je een prachtig silhouet kunt creëren.

JASSEN VOOR HERR

Herr - Haglöfs Mila Rain Jacket.pngModel: Regenjas Mila, Haglöfs

De beste jas: De jas is heel lang en heeft een mooie kleur.

Past ook bij: blått.

Testpanelen säger: Det här är en väldigt lätt skaljacka, som drar lite åt regnjackehållet rent materialmässigt. Luva som går att justera baktill och framtill. Modellen zijn lang genoeg om een jack te vinden, lang genoeg om een foto te kunnen maken.

- Jag gillar att den är tvåfärgad och inte tråkig svart som många herrjackor är. Het materiaal is polyester. Jag gillar den här jackan, säger en testare.

Het jack past bij de maat, maar het model zit erg strak. Als je het model aanpast, kan ärmarna een lichte vorm aannemen. Luvan är stor och har en lätt keps, som skyddar mot regn i ansiktet. Het is ook förstärkt, en het is heel gemakkelijk om het faktiskt pall mot te vinden, en viker inte bara ihop sig.
Herr - Peak Performance Pac Jacket.png
Model: Pac Jacket, Peak Performance

De beste jas: Den snygga gröna färgen, och passformen.

Testpanelen säger: Vilken otroligt skön skaljacka, tycker testpanelen. Snygg är den också, speciellt den gröna färgen går hem hos flera av testarna. Det finns muddar med tumhål i ärmsluten, vilket ger en perfekt passform. Luvan går att justera på flera sätt. En hög krage skyddar mot vind och regn.

- Ventilatieshål i armhålorna gör att du slipper känna dig överdrivet varm, det gillar jag, säger en testare.

Alla dragkedjor är tejpade så att ingen väta eller vind kan komma in. Een pluspunt voor een goede prijs!

Herr - Peak Performance Limit Jacket.png
Model: Limit Jacket, Peak Performance

De beste jas: Slimme functies en een superstil ontwerp.

Testpanelen säger: Materialet i den supersnygga skaljacka från Peak Performance är som en blandning av skaljacka och regnjacka, tycker några i testpanelen. Den är något lång i ärmarna även på de som är medellängd. Bij Jackan is de lengte groter dan de lengte, zodat het regnet de ned kan laten vallen op de markeringen van het istället om te kunnen landen op de låren en de svanken. Jackan har dessutom en luva som går att justera något, och fickorna är stora och stängs med tejpade sömmar.

- Ventilatieschacht aan de zijkanten, dat is mooi! Du kommer inte känna dig svettig eller blöt i den här skaljackan, säger en testare.

Kardborreband finns i ärmsluten så att du kunna dra åt dem vid behov.

Herr - Helly Hansen Loke Jacket.pngModel: Loke-jas, Helly Hansen

De beste jas: Dat hij 100% waterdicht is!

Testpanelen säger: En skaljacka som är en hybrid mellan skal- och mer klassisk regnjacka. Tyget är ganska tunt men är 100% vatten- och vindtät. Perfect voor een rustige dag aan het strand, met een andere orde! Den är ganska sval då fodret är av mesh. Matcha de helst tot vandring på sommarn eller sen vår. Het heeft ook een groot aantal nätfickor aan de binnenkant van het gaas, zodat je lichte extragrejer kunt gebruiken. De jackan heeft een lange slepende ventilatie onder de armhålorna.

- Passformen är av det något bylsigare slaget. Det är bra att du kan ha flera lager under jackan utan att det blir för trångt.

Als je het onder de krik vandaan haalt, krijg je een enorme vertraging van de lucht die tussen de krik en de krik zit. Jackans lite större passform är därmed en förutsättning för att du ska kunna ha den under vinterhalvåret, då du garanterat kommer vilja klä dig med lager på lager.

SHOPPA NU: Hier vind je een overzicht van alle producten voor dames en heren

LÄS MER: Gids: Välj rätt vandringsskor från Salomon