Test: Adidas Supernova för dam och herr Image

Test: Adidas Supernova voor dames en heren

Testpanelens dom: Hoge kwaliteit voor een goede prijs. Vi pratar om Adidas nya löparsko Supernova!

Smakar det så kostar det också i regel, men det gamla goda uttrycket gäller inte riktigt här. Säg hallå till Supernova - den förstklassiga mängdträningsskon med en prislapp strax ovanför tusenlappen. Bekijk uw testpanelen omdömme!

SHOPPA HÄR: Supernova dam och Supernova herr.

testbild supernova

Test: Adidas, Supernova

Val: 9,5 millimeter

Gewicht: 315 gram in gewicht 42 2/3

Materiaal: Sulan består till 30 procent av Adidas egna TPU-plast som de kallar Boost. De rest van de bovenkant is gemaakt van Adidas Bounce, een soort EVA-plastic. De bovenkant is van mesh.

Passar dig som... har ett neutralt löpsteg och behöver en grundstabil löparsko till bra pris. Supernova kan worden gebruikt als een instegssko voor dyrare modellen, waarbij de mens gebruik kan maken van exklusiv TPU in combinatie met prisvärd EVA.

Testpanelen zijn goed:

Bland många klassiska giganter i Adidas utbud av löparskor är Supernova en nykomling som är här för att stanna. Experts geven aan dat Supernova het beste is wat er is - een bekväm premiumsko in een hoge prijsklasse.

- Supernova är skön från första gången jag sätter den på mig, säger en munter testare.

- Het enige waar ik naar op zoek ben, is dat de kanten op plösen licht zijn. Jag rekommenderar höga strumpor på de första rundorna, innan du mjukat upp skon.

Als het tempo hoger is en de afstand groter, is Supernova in staat om samen te gaan met Adidas Ultraboost (wat voor övrigt ook Adidas riktiga premiumsko is).

- Jag har testat skorna på lite kortare distanser med långa intervaller och lite längre turer på 8 till 10 kilometer. De är lika sköna oavsett, berättar en i testpanelen.

- Smaken är väl som baken, men jag skulle inte använda den till intervaller. Voor mig is det här en klassisk medeldistanssko, tycker en annan testare.

Supernova gaat op zoek naar mensen die een hoger rendement willen, maar ook naar mensen die een hoger budget willen.

- Jag skulle säga att den passar både mindre och mer erfarna löpare. Den är ganska stabil, utan att vara stel, och skönt dämpad under hälen där många nybörjare behöver det som mest, anser en testare och får medhåll:

- Ja, den är så pass stabil utan att vara klassad som en stabil löparsko imponerar på mig!

Mellansulan i Supernova består som nämnt av en blandning av TPU och EVA - två plaster som strålar samman till en lättviktig dämpning, som gör sig bra på hårda underlag.

- Underlagsmässigt tycker jag den passar asfalt så väl som grus och skogsstig. Ik denk dat de Ultraboost niet zo goed is als alleen asfalt, maar dat het Supernova också wel goed werkt. Klart godkänt!

I övrigt får Supernova bra betyg för både design och ventilationsförmåga, tack vare strategiskt utplacerade meshpartier i skons ovandel. De prijs in combinatie met de kwaliteit is het belangrijkste. Goed gedaan, Adidas!

SHOPPA HÄR: Alla Adidas löparskor

LÄS MER: Lees meer over Adidas Supernova!