Test! Asics Gel-Rocket 6 – inomhussporternas vinnare Image

Test Asics Gel-Rocket 6 - inomhussporternas vinnare

Inomhusskon Gel-Rocket 8 är som en raket på planen. Här berättar vår sportgalna testpanel varför skon är gegeven vid volleyboll och innebandy.

En inomhussko med bra grepp är A och O för inomhussporter så som volleyboll, innebandy, badminton och handboll. Utöver fästet brukar många atleter fokusera på dämpning, flexibilitet och stabilitet när de letar ny sko till säsongen.

- Det är viktigt att du väljer en sko som supportrar dämpning, flexibilitet och stabilitet. Sedan behöver en sko för inomhusbruk vara förstärkt på vissa områden för att klara av den påfrestning som inomhussporter tillför, säger Johan Rydin, Key Account Executive på Asics.

Hoe kan een inomhussko voor sport op de foto?

- Självklart strak, du ska känna att du kan röra dig väl utan att foten glider runt någonstans. Je kunt ook een foto nemen van een inomhussporter of van een andere löpning sväller något.

Kan is hetmogelijk om dezelfde soort foto's te maken voor både innebandy, handbal, badminton en volleybal?

- Dat kan absoluut, maar er is een specifiek inomhusskor dat het kader vormt voor de andere sporten en dat het rörelsemönster in deze sporten kan helpen.

Wat moet ik doen als ik op zoek ben naar een winkel, een maatje groter wil of een vanliga sneaker-storlek wil?

- Als je bij je inomhusskor de opslagruimte die je hebt in Asics löparskor wilt bekijken, kun je ervoor zorgen dat je beter wordt in het fötterna sväller vid aktivitet med lite extra utrymme.

Hoe kan ik mijn inomhusskor voor een langer verblijf regelen?

- Zorg ervoor dat je na de stopzetting en het eventuella fläckar med lite vatten een skorna hebt. Zorg dat je de hele onderlaag in je huis ziet en tvätta de hele onderlaag in je masker.

Test av: Asics, Gel-Rocket 8

Asics Gel-Rocket 8Rekommenderat pris: 699 kronen.
Gewicht: 332 gram.
Val: 10 mm.
Past bij: Inomhussporter. Het beste volleybal, maar ook innebandy, handbal en badminton.

Testpanelen tycker:

Gel-Rocket 8 är en inomhussko för damer som är skapad för volleybollatleter, men funkar minst lika bra på innebandy-, badminton- och handbollsplanen. Skon har ett grepp som är fantastiskt, en dämpning och uppbyggnad som stabiliserar fot-, knä- och höftleder samt sitter bra på foten.

- Jag är lite chockad över greppet. Inte ens när jag råkar trampa i lite vatten i avbytarbåset försämras inte greppets förmåga på innebandyplanen. Självklart torkar jag av vattnet, men jag har tidigare varit med om att sulan måste vara snustorr för att greppet ska vara 100 procent, säger en av testarna.

Het enige wat je moet doen om je model te veranderen in nästa volleybal- of innebandyträning is erop letten dat het je kan helpen bij het vinden van de juiste oplossing.

- Als je de eerste keer dat je het deed in de hoge skorna bekijkt, krijg je een lichte reactie op de trampdynorna. Men det ger med sig efter ett par gånger och jag har inte känt av något efter det. Tvärrt om är komforten ett stort plus. Jag har problem med halux valux, men får inte alls ont av att spela i de här skorna eftersom Gel-Rocket inte klämmer åt utan formar sig kring foten, säger en annan testare.

Tack vare en mångsidig brygga i innersulan och en uppbyggd insida rätas foten upp och håller sig stabil vid både hopp, sidledsförflyttningar och spurter. Skon har även förstärkningar vid både tå och häl, samt på sidorna av skon, för att klara av inomhussporternas påfrestningar. De reden dat je geen weddenschap hebt over het skelet, is dat het licht is voor iedereen die alle fötter wil halen.

- Als je een van de vele Asics-slippers gebruikt, krijg je een mooi storlek. Det behövdes, men det gör också att skorna är väldigt breda. Om jag inte har på mig tillräckligt tjocka matchstrumpor får jag för mycket luft mellan ovandel och fot eftersom jag inte riktigt kan knyta skorna så tight som jag önskar. De beste oplossing is om te zorgen dat de foto's zo strak mogelijk zitten.

De modellen van Asics hebben een gel- en eva-schuimlaag, waardoor ze perfect passen onder handbal- en volleybalmatcher. Zelfs op een planbord kan een väldämpad een helt rätt zijn, speciaal om te voorkomen dat je foto's, knieën en höftleder kwijtraakt als je springt.

- Skon känns stabil och säker att springa i. Jag behöver inte oroa mig för att trampa snett eller att få ont i fötterna. Een favoriet voor mij en mijn sport!

SHOPPA HÄR: Vårt totala utbud av inomhusskor

LÄS MER: Test! Här är de bästa träningsskorna 2019

LÄS MER: Video: Utmana dig själv med Rope Climbing