Test av 10 varma vinterjackor Image

Test van 10 verschillende dommekrachten

Vi har testat tio av Sportamores mest populära vinterjackor för att du kunna hitta en varm modell som passar dig. Dit is de jackorna voor honom och henne som blev bäst i test!

SHOPPA HÄR: Alla våra jackor


HERR.jpg

Peak Performance, Frost donsjack met capuchon

Herr_peak.jpgResultaat: Lätt, lyxig och varm.
Normale prijs: 2 695 kronen.

Testpanelen säger:

Om det inte var för att den här dunjackan värmer så bra, skulle det vara svårt att känna att du har den på dig, den är nämligen fjäderlätt!

- Det är otroligt hur lätt den är, men ändå värmande! Jag använder min som en jacka ner till nollgradigt och när det varit kallare har jag haft den under min rock, det har fungerat superbra, säger en testare.

Een probleem dat ervoor zorgt dat jackan verslechtert, voor het feit dat het dun is, is dat het oppervlak van jackan sydd is in de isolerende Pertex-tyget, die de emotie vindt en de pijn wegneemt. Als je de jackan passeert, krijg je een slank silhouet. Storleken is normaal, maar als je bijvoorbeeld väldigt bredaxlad bent, kun je behöva en storlek gebruiken. Huvan är mellanstor och går att justera både på bredden och längden så att den sitter kvar även vid kraftig blåst.

- Jag gillar den stora fickan på jackans insidan, där fick jag utan problem ned min Iphone 6s, säger en annan man i testpanelen.

Både den stora dragkedjan och dragkedjorna på jackans två sidofickor har små hällor som gör dem lätta att öppna och stänga även om du har handskar på dig. Det här är en påkostad jacka som känns lyxig när du har den på dig.

- Den här jackan kostar en slant, men å andra sidan är det en modell som du kommer kunna ha i många år utan att tröttna, kommenterar testpanelen.

Lite dun sticker ut mellan de små kanalerna men ingen i testpanelen upplever att jackan släpper ifrån sig en massa fjädrar, som andra dunjackor kan göra. Det enda som stoppade panelen från att dela ut högsta poäng var att det är en mellanjacka, som därför inte klarar de allra kallaste temperaturerna.

Vinson Poloclub, Benjamin

Herr_vinson.jpgResultaat: Sportief, strak en strak.
Normale prijs: 1 595 kronen.

Testpanelen säger:

Det här är en jacka med sportigt utseende, mycket tack vare de två stora loggorna på jackans framsida. Het is pluizig en dun en gemaakt van polyester.

Passformsmässigt är den normallång i ärmarna, men väldigt smal. Så är du normalbyggd och vill få plats med en tjock tröja under kan du behöva gå upp en storlek.

- Het is mogelijk dat Jackan een huva heeft die je kunt dragen met een sleepkabel, maar het is een hele slechte ansiktet die je hebt gehad, zegt een van de testpersonen.

Jackan beskrivs som en bra vardagsjacka, den känns tålig och slitstark och värmer braven vid minusgrader. Ze hebben een innerficka en een tv-sidofickor met een sleepkabel.

- Ze hebben een lange modderpoel die je over de händerna kunt trekken. Jätteskönt! Ik ben een testpersoon.

Wyte, Donder

Herr_Wyte.jpgResultaat: Fluffig, varm och stor.
Normale prijs: 1 295 kronen.

Testpanelen zeggen:

Thunder är en dunjacka som du kommer riskera att frysa i. Den är fluffig, tjock och fylld med dun och fjäder. Totdat ze een beetje op hun plaats vallen, want ze zijn goed als je er bij wijze van voorbeeld bij gaat zitten. Modellen worden gebruikt als stor in storleken, en als je tussen två storlekar en mindre zit, kun je ze ook bekijken.

- Det här är en grym vardagsjacka som passar till allt! Ook in de storm is er veel te zien, zegt een van de testpersonen.

Jackan har flera smarta detaljer, som reglerbar kardborreknäppning i ärmsluten som hindrar vind fromn att blåsa in och en huva som kan dras åt med en dragsko och där kanten sticker ut lite vid pannan så att du skyddas extra från snö och regn. Dessutom har den en rejäl dragkedja och två stora sidofickor med foder inuti, som värmer dina händer.

- Ze hebben ook een slimme oplossing voor overnachtingen, waarbij je mobiele apparaten kunt gebruiken om het risico te nemen dat je op straat komt te staan, zegt een van de mannen die Jackan heeft getest.

Bij de dragkedjorna is er een kleine hällor die ervoor zorgt dat je de jackan kunt gebruiken en zelfs de vantar kunt gebruiken. Några fjädrar sticker ut i sömmarna mellan kanalerna, men jackan fäller inte.

Wyte, elektron

Herr_Wyte2.jpgResultaat: Snygg, mjuk och genomarbetad.
Normale prijs: 1 195 kronen.

Testpanelen säger:

Parkasjackan Electron får tumme upp för sin snygga, trendiga och stilrena design och för att den känns så genomarbetad. Det ser ut som en vanlig basjacka, men har flerataljer som gör att den känns mer speciell. Een voorbeeld: dragskon i huvan fina läderdetaljer, de snedställda fickorna har ett gosigt foder som värmer dina händer och inuti har jackan färgglada detaljer, som en orange dragkedja till innerfickan. De sleepkedjan die jackan stänger är grov och jackans knäpps med rejäla tryckknappar.

- Jag gillar den här jackan! Hij is heel geschikt voor een milde winterdag en perfect voor een höst en een vårvinter, maar je kunt hem ook gebruiken als een varmere krik of als een van de testpersonen je het gevoel geeft dat je een väldigt varm persoon bent.

Storleken upplevs som normal och yttertyget är mjukt, men skyddar mot blåst. Det här är en klassisk jacka som du kommer kunna ha många säsonger!

Elvine, Hercules

Herr_Elvine.jpgResultaat: Jättelyxig, varm och supersnygg!
Normale prijs: 2 795 kronen.

Testpanelen säger:

Testpanelen ÄLSKAR den här jackan och delar ut högsta poäng!

- Det här är den snyggaste, skönaste och varmaste vinterjackan jag haft på mig. Mijn tjej gillar den också, vilket så klart är ett plus, säger en av testarna, som klickade hem ett exemplar av den blåa Hercules-jackan efter testet.

Hercules is een lange parkjas met meer kleine details. Hij heeft een ulligt foder i huvan och på ryggen, men fodret sitter inte fast i nederkanten, oklart varför, eftersom fodret inte är löstagbart i övrigt.

De jackan heeft kleine details in de onderkant, ribbade muddar i ärmsluten en een nieuwe sleepkabel met magneetknopen. Fickorna stängs också med magneter och har ett mjukt foder.

- Magneetknopen zijn zo klein! Zelfs als je de krik lichter wilt maken, moet je een van de testapparaten gebruiken.

Yttertyget på jackan är behandlat med oljevax, som gör att jackan på ett effektivt sätt står emot vatten och vind. En del av bakstycket och lappar på armbågarna består av ett tyg med lite grövre struktur som dels ökar slitstyrkan och dels ger en fin designeffekt. Huvan har en fluffig fuskpälskant och värmer huvudet skönt.

- Huvan är jättestor, på ett bra sätt. Du känner dig lite som Kenny i Southpark, helt skyddad från blåst och snö, säger en man.

Det är inte den tjockaste jackan i test men låt dig inte luras av det, den här jackan är jättevarm! Het ontwerp is strak en de skinndetaljerna is niet langer comfortabel, dus de här parkasen wordt steeds mooier!

DAM.jpg

Peak Performance, Frost Down Kap

Dam_peak.jpgResultaat: Välsittande, skön och fin.
Normale prijs: 2 695 kronen.

Testpanelen zeggen:

Det som utseendemässigt skiljer den här dunlinern från andra dunjackor är de smala dunkanalerna som formar ett V framtill och baktill på jackan. Det är en snygg designeffekt som gillas av testpanelen.

- Jag brukar tycka att dunjackor kan se oformliga och tråkiga ut, men den här är snygg! Het is heel strak in de passformen, dus het is heel makkelijk om een pluizige boll te vinden met een ben erin.

Jackan går ned en liten bit baktill och du kan dra åt den med hjälp av en dragsko. Huvan är inte den största, men den skyddar öronen och går att spänna åt med en dragsko. Små snoddar vid dragkedjorna underlättar vid öppning och stängning.

Jackan är extremt lätt men ändå värmande. Yttertyget i Pertex står dessutom emot vind så att du slipper känna kalla vindar genom sömmarna.

- Det här är inte den varmaste dunisen du kommer ha på dig, men den är perfekt varm när det är nollgradigt ute eller att ha som en tunn jacka under kappan, säger en av testarna.

Lite dun sticker ut mellan de små kanalerna men ingen av testpersonerna upplever att jackan släpper ifrån sig en massa fjädrar. Je kunt de sticker ook onder de stor del av året vinden, en dat is een pluspunt!

Wyte, Donder

Dam_wyte.jpgResultaat: Varm, stilren och skön.
Normale prijs: 1 295 kronen.

Testpanelen säger:

När du håller i den här dunjackan ser den stor och fluffig ut, men när du tar den på dig följer den din kropps passform. In alle gevallen om du klickar hem din vanliga storlek, och det kan du göra. Testpanelen geven aan dat jackan een normale passeervorm heeft en dat je zelfs een plats kunt maken met een stickad tröja eronder.

- Vilken mysig jacka! Jag fryser nästan alltid och tycker om att den här jackan är så varm! säger en kvinna som testat jackan.

De jackan heeft een luva die in de mindre laget zit, hij täcker öronen och värmer lagom när det är vindstilla men om det blåser kommer du behöva komplettera med en mössa. Däremot har den en innerficka som är modell större, med dragkedja och öppning för hörlurar.

Jackan är lite längre baktill och har praktiska snoddar i dragkedjorna som gör att du slipper fumla för att öppna eller stänga jackan när du är kall om händerna.

- I sidofickorna finns det ett gosigt foder som är skönt när du är kall om händerna. Jag skulle rekommendera den här till dig som vill ha en skön vardagsjacka som du kan ha när det är riktigt kallt, säger en av testarna.

Wyte, Hars

Dam_wyte2.jpgResultaat: Smickrande, liten och praktisk.
Normale prijs: 899 kronen.

Testpanelen säger:

Vill du ha en perfekt vardagsjacka eller en praktisk följeslagare när du ska gå powerwalks är det här jackan du letar efter!

- De beste man is jättesnygg på! Er is een filter in het midden van januari dat een mooie pasvorm heeft. Dessutom täcker den rumpan, något jag tycker om, säger en kvinna i testpanelen.

Designnen är stilren men jackan har matta gulddetaljer som får den att sticka ut på ett sobert sätt, och ett blanks silverfärgat innerfoder. I ärmsluten finns mjuka muddar och ett band med tryckknappar som gör att du kan reglera passformen.

Yttertyget stöter bort vatten, något som uppskattas av testarna, eftersom du inte behöver släpa på paraply utan bara kan fälla upp den rymliga luvan om det blir busväder. Däremot är jackan liten i storleken, så välj en storlek större än vad du brukar ha.

- Jackan är ganska värmande, men såvida du inte är jättevarm av dig kan du behöva köpa en ännu varmare jacka att komplettera med de dagar det blir många minusgrader, säger en tjej.

2117 van Zweden, Ängsbo

Dam_2117.jpgResultaat: Skyddande, detaljrik och lång.
Normale prijs: 1 495 kronen.

Vadderad vinterparka vars yttertyg känns som mjuk bomull, men låt dig inte luras: det är nämligen både vattenresistent och vindtätt. Det ger den här streetsnygga jackan extra plus hos testpanelen.

- När du drar upp dragkedjan hela vägen upp går halskragen nästan upp till näsan, och när du fäller upp luvan samtidigt känner du dig helt innesluten och skyddad från allt vad dåligt väder heter! säger en av testarna.

Du får mycket jacka för pengarna, förutom det tekniska materialet är den här modellen försedd med flera finesser som får den att sticka ut från mängden: läderdetaljer, manchesterpads på armbågarna, två innerfickor med dragkedjor, dragsko i midjan, en bröstficka med dragkedja och två djupa sidofickor. Muddarna i ärmsluten är tillverkade i ett tunt, stretchigt material med resårkant, som verkligen omsluter handleden och skyddar den från vind. Jackan is normaal in het magazijn.

- Maar het is heel eenvoudig, dus als je het niet kunt doen, kun je het ook niet in een magazijn gebruiken, dus zoek en vind een kvinna.

Didriksons, Lina Parka

Dam_Didriksson.jpgResultaat: Funktionell, påkostad och klassisk.
Normale prijs: 2 495 kronen.

Testpanelen säger:

Om du tycker att en bra vinterjacka ska ha en rymlig huva ska du prova Lina Parka! Den här långa parkasjackan har en huva som är jättestor: den går ut en bra framför ditt ansikte och halskragen går upp över halva ansiktet.

- Det syns att pälskanten på huvan är fejk, vilket jag gillar. Pälsen är så mjuk och fluffig att det känns som att ha ett gosedjur runt ansiktet, och pälsen skyddar mot snö och vind, säger en av testarna.

Het enige wat je zelf kunt doen, is het materiaal dat je gebruikt. Längs ryggen finns värmande teddyfoder medan fodret framtill är quiltat och i luvan finns ett mjukt trikåtyg.

Yttertyget är mjukt och andas, men är ändå både vind- och vattentätt, så att du kan ha jackan i allla väder. Jackan heeft dragskor zodat je kunt passen na je kropp of een andere djupa. Ze hebben ook een prachtige binnenzijde met een sleepkabel en een hål voor hörlurar.

- Jag gillar att jackan känns så välsydd, bak i ryggen finns till exempel som ett band midjehöjd som ger jackan en snygg form, säger en av testarna.

Du stänger parkasen med en tvåvägsdragkedja och en knappslå med tryckknappar, som stoppar vind från att tränga in. Ärmsluten har ribbade muddar.

- Det känns som att den här jackan har bra kvalitet och kan vara en favorit i flera år. Koop een vanliga winkel, kommer ändå få plats med en tröja under, säger en kvinna.

Heb je geen idee? Spana in våra jackor från 8848 Altitude, Haglöfs och Bergans of Norway.


LÄS MER: vakkundigheid tussen Peak Performance olika dunjackor

LÄS MER: Gids voor dommekrachten uit Wyte