Test av Salomon Speedcross 5 Image

Test voor Salomon Speedcross 5

Salomon De Speedcross 5 is robuust, stabiel en heeft een uitstekende grip op de zijkanten. Het design is zo strak dat testpanelen je trailskon tot in de late uurtjes kunnen dragen.

Salomon Speedcross är en riktig storsäljare som älskas av många. Nu heeft Salomon een nieuwe versie van het populaire trailskon, de Speedcross 5, uitgebracht. Zelfs om de själen te verbeteren ten opzichte van de oude versies zijn de modellen gereviseerd en hebben ze in de herfst hun testpanel verlaten. Ga naar deras djupdykning (of scroll direct naar de sammanfattningen om du har bråttom)!

Test av: Salomon Speedcross 5

Salomon Speedcross 5

Damskon finns i färgerna: Blå, svart och lila/orange.

Herrskon finns i färgerna: Röd, svart, blå en grön.

Afwijzing: Passar både träning och tävling.

Grond: Lerig och mjuk i första hand, men egentligen all teknisk skog. Past overal bij.

Gewicht: 330 gram.

Opslag: Gå gärna upp 2/3 i storlek mot vad du har i sneakers. Storlekarna är jämförbara med Nike och Adidas, så om du har ett par löparskor från Adidas eller Nike hemma så kan du ta samma storlek i Speedcross 5. (Tips! Neem contact op met de winkel in Groot-Brittannië en de EU, dat kan je helpen bij het vinden van een oplossing)

Sammanfattning: Mångsidig, stabil och dämpad trailsko som passar alla underlag och sträckor. Riktigt prisvärd och dessutom snygg.

Testpanelens utlåtande:

Allmänt

Testpanelen tycker att det här är en riktigt bra terrängsko som passar bra för både långa och korta rundor i skogen, eller ute på hala klippor i skärgården där du behöver extra grepp. Den står emot rötter, stenar och gegga, men gör sig inte lika bra på asfalt.

- Likt de flesta trailskor trivs Speedcross 5 ganska dåligt när du springer på ren asfalt. Skorna nästan ber en att springa nere i diket i stället för på trottoaren. Een kilometer over het asfalt van de weg naar het skigebied is een goede keuze, maar je kunt het ook gebruiken voor een trailsko, zegt een van de killarna in de testpanelen.

Skon är riktigt slittålig och klar av att få stryk och verkligen användas. Faktum är att den är utmärkt även som promenadskor om du har hund och gillar att gå i skogen, för den står emot väder och underlag på ett annat sätt än vanliga sneakers.

- Jag upplever 5:an som en ganska rejäl uppdatering från Speedcross 3 och 4, även om den är trogen samma grundkoncept som en stabil, dämpad och mångsidig trailsko. De beste oplossing is dat je je goed voelt in alle omstandigheden, zoals snö, slask, blöt sten, gräs, grus, lera en så vidare, en dat je een uitstekende test kunt maken.

Pasvorm

Grundpassformen är densamma som tidigare, men något förfinad. In dit gedeelte vind je een betere, elastische en meer comfortabele känsla dan in de andere varianten van de Speedcross. Als je de foto bekijkt, kun je ook zien hoe goed het eindproduct is. De testpanelen geven aan dat Salomon een slank model is, waardoor het mogelijk is om de lengte van de motor in alle omstandigheden te verbeteren en het gevoel van vandringskänga dat de motor heeft bij 4:an är borta.

- Storleksmässigt upplever jag som har ganska små och smala fötter att den är true to size. Jag vet att många andra kan uppleva modellen som smal, så har du lite bredare fötter bör du nog gå upp en storlek, säger en tjejerna i testpanelen.

- Passformen är liknande tidigare modeller, fortfarande något liten så gå gärna upp en storlek. Möjligen lite mer plats i tåboxen i den här än i föregångaren, vilket säkert välkomnas av de med lite bredare fötter, säger en av de manliga testarna.

Löpkänsla

De meeste modellen uit deze serie hebben een grote druppelgrootte van 10 millimeter, waardoor ze zeer geschikt zijn voor een minimalistisch trailsko. De testpanelen hebben aangetoond dat je een goede marktaandeel en een goede kwaliteit hebt.

- Jag har sprungit trail i några år nu, testat många modeller genom Sportamores testpanel och jag gillar verkligen Salomons modeller som jag nu testat en del olika av. De Speedcross 5 is absoluut een van mijn favorieten, omdat hij een zeer goede pasvorm heeft en flexibel en flexibel is. Hij heeft een goede lengte en een goede grip. Jag tror att den här skon skulle passa även dig som inte är en så van löpare men som vill testa trail, säger en av kvinnorna i testpanelen.

Als je de test uitvoert, kun je zien of je häldelen opnieuw kunt gebruiken in verschillende versies, maar je kunt het ook anders doen. Man märker att Salomon har jobbat för att göra skon stabilare.

- 5:an har ännu mer dämpning i framfoten tycker jag, så den passar bättre för längre och hårdare stigar. Det betyder inte att den är så pass mjuk att den är bra för varierande underlag när du springer både på asfalt och i skogen, utan den är specialutformad för skogslöpare, säger en av killarna i panel.

Grepp

Greppet är ännu bättre än på föregångaren, man märker att Salomon har jobbat med sulan. Speedcross heeft het allemaal goed voor elkaar, maar de gummiblandningen van de Speedcross zijn niet altijd even goed.

- Skons grepp är oklanderligt bra när du kommer ut på det ojämna underlaget. Tittar du under skon och jämför med 4:an så ser det ut som att Salomon ökat på dubbarnas längd en aning. Det gör att denna modell fullständigt äger fuktigt gräs, lerig skog, ojämnt grus och andra OCR-typiska underlag, säger en av killarna i testpanelen.

Gewoon groen is het beste van alles voor een trailsko. Omdat ovandelen dynamischer zijn dan tidigare, is het een goed idee om samen te werken met meerdere anderen en je kunt zien of de foto's stabiel zijn en inkapslad, in combinatie met de fina greppet zorgt dit ervoor dat je het skelet kunt gebruiken als je je voelt en springt.

Ontwerp

Utseendemässigt är skon mer enfärgad, ton i ton och mer solid i sitt uttryck än föregångaren. Allt ser integrerat ut, utan fula sömmar och annat som sticker ut. Trenden generellt på skor vår 2019 är att sulan står i centrum, och i den här skon är det både en stabilitetsfunktion och en snygg utseende-feature.

- Als je de Speedcross 4 wilt testen, moet je een OCR-lopp maken, een terrängen maken en de Speedcross 4 testen met een spänning fram emot Salomons senaste tillskott. Redan när jag öppnade kartongen slogs jag av den fräcka designen. Den skiljer sig kraftigt mot den svartgrå Speedcross 4 jag har hemma, som jag upplevde som väldigt sansad och tillbakadragen och som mer påminde om en vandringskänga än en stöddig OCR-sko. Dit model heeft veel mogelijkheden. Jag känner mig stöddig på gränsen till mallig när jag snörar på mig denna ljusblåa modell. De påminner faktiskt om en tuff fotbollssko och jag tänker att om Zlatan skulle vara med i Tough Viking, så skulle han bära dessa, säger en av killarna i testpanelen.

Trailskor är inte känt som den snyggaste skovarianten, men nu har tillverkarna förstått att det går att göra en sko som både är superfunktionell och snygg.

- Designmässigt så är den snygg för att vara en trailsko. De monokroma färgskalorna, som helrött eller helsvart, ger ett fint intryck. Jag kommer att bära dem även när jag inte är ute i skogen, säger en av kvinnorna i testpanelen.

Snörning

Vissa personer ryggar tillbaka lite när de ser en snabbsnörning, men systemet Quicklace som finns på Speedcross är underbar!

- Snörnngen är grym, älskar att det tar två sekunder att ta på och sedan sitter de som en smäck på foten. Snabbsnörning är också superbra när du är kall om fingrarna men vill justera snörningen utan att stanna upp för länge - bara att dra åt, säger en av kvinnorna i testpanelen.

Als je naar een snabbsnörningen gaat, krijg je een perfecte pasvorm na je foto, omdat je naar een andere foto gaat. Het is belangrijk dat de foto's snel opgeblazen zijn, want ze zijn stabiel.

- Snörningen är ypperligt konstruerad med den återkommande fiffiga fickan där du enkelt gömmer snörningen. Je kunt in snörena i plösen stoppen om ervoor te zorgen dat de snabbsnörningen niet hänger en stör worden. Snabbsnörningen is superenkel att använda, det är omöjligt att göra fel, säger en man i testpanelen.

Sammanfattning

Skon är en fullträff och ett givet köp om du är på jakt efter en läcker trailsko med utmärkta egenskaper. Speedcross 5 är värd varenda krona. Als je de fiets gebruikt en in het skigebied springt, is dit de beste oplossing voor iedereen.

- Om du specifikt är ute efter en avskalad lättviktssko, som kanske mer lämpar sig för OCR-löparen som gillar plywoodhinderbanor, kan det finnas bättre alternativ för dig, tipsar en kille i testpanelen.

De Speedcross 4 is precies wat het is en het is een mooie trailsko, hij is aantrekkelijk voor meerdere maten en vrouwen hebben een goede grip en stabiliteit. Je kunt obehindrat vått en lerigt underlag springen om oroa dig te behöva för att fötterna ska glida iväg, vilket ger fantastisk frihetskänsla.

- Lämna stan, stick ut i skogen, spring och njut! säger en tjej i testpanelen.

SHOPPA HÄR: Vårt stora utbud av Salomon Speedcross

LÄS MER: Så här kan du styla dina Speedcross 5