Test av tennisskor – dammodeller Image

Test van tennisracken - dammodeller

Als je je nieuwe damtennisskor wilt kopen, moet je weten of je een lättviktsmodell, een stabiele variant of een mellanting hebt. Här är damtennisskorna som är bäst i test sommaren 2017.

Tennisskorna som är med i testet har allla all court-sula, vilket är sulvarianten du ska ha om du spelar tennis inomhus. Het is heel goed om in de zaal te spelen, maar dat kan heel moeilijk zijn, dus als je uiteindelijk in de zaal speelt, kun je in ieder geval tennis spelen met een grussula die heel moeilijk is.

Letar du efter ett test av tennisskor som gäller herrmodeller? Lees dan ons artikel Test av tennisskor - herrmodeller i stället!

Test av: Asics Gel-Game 6 Wasics

Merk: Asics
Model: Gel-Game 6 W
Aanschafprijs: 849 kronen
Sammanfattning: Flexibel en ventilerend
Testpanelen säger:

Det här är en lätt och skön sko som är perfekt för racketsport utomhus, de går utmärkt att spela både tennis och padel i.

- Asics Gel-Game 6 W is een zeer stevige en duurzame tennisski. Alla vi i testpanelen upplevde en skön dämpning utan att de tappar i stabilitet, säger en av testarna.

Skorna har en mjuk sula, som känns flexibel och skön att springa i på banan. De ventilatie is goed, zodat je na een tijdje geen last meer hebt van dyblöta strumpor.

- Fötterna känner sig inte instängda i de här skorna. Jag har spelat tennis i många år och Gel-Game från Asics är helt klart min favorit, säger en annan i testpanelen.

Test av: Babolat Pulsion Lady All Courtbabolat

Merk Babolat
Model: Pulsion Lady All Court
Aanschafprijs: 799 kronen
Kenmerken: Stabil och prisvärd
Testpanelen säger:

I Babolat Pulsion Lady All Court står du stabilt och har bra kontakt med underlaget, så du känner att du har bra fäste.

- Jag är jättenöjd med den här tenniskon. Het is stabiel, maar het is niet lang en smal. Jag tycker att jag slår bra grundslag och volley, vilket gör att de passar alla typer av spelare. Lätt min nya favorittennissko, säger en av testarna.

Hur skon uppfattas skiljer sig åt mellan testarna, vissa tycker att den känns stabil och bred medan andra beskriver den som nätt och smal. Alles draait om een mooi ontwerp.

- Snyggt vit sko med färgdetaljer som sticker ut lite. Plus voor alle andningshål die ventilerad en sval geven. Du får mycket tennissko för pengarna!

Test av: Asics Gel-Solution Speed 3 Wasics

Merk: Asics
Model: Gel-Solution Speed 3 W
Aanschafprijs: 1 595 kronen
Sammanfattning: Vinglig och smal pasvorm
Testpanelen säger:

De här tenniskorna är extremt snygga, alla i testpanelen älskar att Asics Gel-Solution Speed 3 W är helvita medtaljer i silver.

- Het beste deel van de här skorna is het design. Sjukt snygga! Tyvärr är de små i storleken, jag valde en halv storlek större än jag brukar ha i sneakers, men det var inte tillräckligt. Jag fick därför blodstopp och foten somnade under tennisträningen, säger en av testarna.

Skon är inte bara trång på längden, den är också smal vid tårna. Den är uppbyggd på ett sätt så att du kommer upp en bit från banan, vilket gör att du inte får särskilt bra markkontakt. Är du van vid ett par väldigt stabila skor kan den här modellen påverkar balansen lite negativt.

- Den här model är perfekt för dig som vill ha lite extra dämpning så att det är skönt att springa på hårt underlag, men samtidigt vill undvika en alltför stabil känsla, säger en annan testare.

Test av: Nike Air Vapor Advantage

nikeMerken: Nike
Model: Air Vapor Advantage
Aanschafprijs: 799 kronen
Sammanfattning: Lätt och smidig
Testpanelen beoordelingen:

Nike Air Vapor Advantage är otroligt lätt för att vara en tennissko och känns inte alls så där klumpig som många andra tennisskor gör.

- Skon was skön redan från första användningen och ingen i testpanelen fick skoskav, inte ens de med känsliga fötterna. Als je op een plek zit waar je niet kunt tennissen, ben je een van de testpersonen.

Als je er zeker van bent dat je goed zit en goed kunt tennissen, ben je stabiel genoeg om tennis te spelen.

- Somriga färger som känns som ett trevligt komplement till vita, mer traditionella tenniskor. De är rätt små i storleken så vi rekommenderar att du går upp en halv storlek mot den storleken du brukar ha, säger en testperson.

Test av: Adidas Stella McCartney Barricade 2017tennissko adidas

Märke: Adidas
Model: Stella McCartney Barricade 2017
Rekommenderat prijs: 1 295 kronen
Sammanfattning: Stadig en strak
Testpanelen säger:

Testpanelen upplever Adidas Stella McCartney Barricade 2017 som lite annorlunda, den är nämligen stabil, men upplevs trots det inte som tung.

- Skons stabilitet under foten är ett stort plus för det är en riktigt härlig känsla under foten, vilket jag inte upplevt tidigare. Vid sidledsrörelser förflyttar du dig enkelt och snabbt och så har du stabiliteten kvar när du kommer tillbaka till en stillastående position, säger en av testarna.

Snörningen satt åt ganska hårt till en början även fast det inte var hårt snörat. Men trots att den är tight så är det ingen obehaglig känsla, och känslan av att den sitter hårt försvinner när du använd skorna en stund.

- Vi i testpanelen skulle rekommendera en halv storlek större för det är lite tight vid stortårna. Designen på skon är riktigt snygg och röd är egentligen ingen färg vi faller för men den här skon framhäver det röda på ett snyggt sätt.

Test av: Wilson Rush Evo

wilson
Fabrikant: Wilson
Model: Rush Evo
Aanschafprijs: 999 kronen
Sammanfattning: Färgsprakande och hårda
Testpanelen säger:

Wilson Rush Evo finns i flera färger, men den som testpanelen har testat är röd, orange och rosa och känns väldigt färgsprakande på tennisbanan. Vissa i testpanelen tyckte att det var ett litet minus, den var helt enkelt lite för färgglad. Funktionen på skon hyllas däremot.

- En sko med grymt grepp som passar utmärkt inomhus. Något liten i storleken, så välj ett nummer större än du brukar. Nadat je de eerste keer de hele geschiedenis hebt doorgenomen en de sig hebt gepasseerd na een paar användningstillfällen, kun je een persoon uit het testpanel kiezen.

De här skorna känns väldigt stabila. Du står lågt ned, nära banan, vilket ger bra balans i slagen.

- Je kunt de här skorna väldigt proberen. Tack vare stabiliteten kommer det aldrig komma någon stukning i sikte!

LÄS MER: Tennisracken uit de test