Test av vinterkängor för barn 2017 Image

Test av vinterkängor för barn 2017

Kyla och en gnutta snö är egentligen det enda som behövs för att detta barn ska börja frysa om fossingarna. Här är de varma och vattentäta vinterkängorna för barn som är bäst i test!

Met ett par varma, bekväma och vattentäta kängor blir kidsen redo för pulkarace och kyliga dagar utomhus. Vi lät fem barn i olika åldrar testa fem olika vinterskor för att underlätta inköpen av vinterns kängor.

Är du osäker på ditt barns skostorlek? Gebruik dan de tips van de eigenaar.

Kavat Yxhult XCSE_01

Märke: Kavat

Model: Yxhult XC

Aanschafprijs: 749 kronen

Omdöme: En robuuste och slitstark favorit.

Testpanelen säger:

Kavat Yxhult XC är en favorit hos många barn och föräldrar. Kängan är perfekt för kalla och snöiga dagar utomhus.

- Jag upplever skorna som väldigt robusta och slitstarka. Het zit heel mooi op de foto en mijn dotter kan heel gemakkelijk gaan en veren in de foto's, maar het is ook een goede keuze voor een van de jongere modellen.

Det slitstarka och vattenavvisande lädret med de tejpade sömmarna gör modellen extremt vattentålig, vilket är bra under slaskiga vinterdagar. Kängan heeft een värmande foder in ullmix om de temperatuur onder het plafond te verlagen.

- Fötterna är fortfarande varma och torra efter en lång dag i lekparken, säger föräldern till en av testarna och fortsätter:

- Om skon blir fuktig efter en dag utomhus kan du enkelt ta ut ullsulan och låta den torka.

Det breda kardborrebandet på kängorna gör på- och avtagning enkelt för små fingrar. Yttersulan på skon är mönstrad för att ge ditt barn ett tryggt och säkert grepp på hala underlag. Kavats andere skomodellers zijn gemaakt van PVC, teflon, PTFE en andere fluorescerende kolväten.

- Det här är en riktig kvalitétskänga som jag verkligen vill rekommendera, säger en pappa.

Yxhult XC från Kavat finns i fyra färgsättningar och du hittar dem här.

Viking Toasty II GTXSE_02

Merken: Viking

Model: Toasty II GTX

Aanschafprijs: 899 kronen

Omdöme: En värmande känga för utomhuslekar i alla väder.

Testpanelen säger:

Sköna, nätta och true to size - model Toasty II GTX från Viking passar utmärkt för race i pulkabacken.

- Mijn zoon op tv en een half jaar later heeft hij het skelet verklapt. Han kunde själv ta på sig dem utan problem. Kardborrebanden sitter fast ordentligt, vilket är bra så att de inte går upp under lek, säger mamman till en av juniortestarna.

Het model is zeer licht en je weet hoe je je in deze bar kunt bewegen met een vattent Gore-Tex-membraan, dat in deze bar is verwerkt.

- Vinterskor med högt skaft can vara klumpiga och begränsa rörelsefriheten hos ditt barn. Als mijn zoon in de här kängorna een probleem heeft, is er een förälder.

Det värmande fodret gör skorna optima för utomhuslekar i alla väder och den halkfria gummisulan på skorna ger ditt barn ett bra grepp på snö och is.

Viking Toasty II GTX heeft drie färgsättningar en je kunt ze allemaal tegelijk dragen.

Salomon XA Pro 3D Winter TS CSWPSE_03

Merken: Salomon

Model: XA Pro 3D Winter TS CSWP

Aanschafprijs: 899 kronen

Omdöme: Snörsko med bra grepp på hala underlag.

Testpanelen säger:

Du som letar efter en tuff känga kommer inte bli besviken på Salomon XA Pro 3D Winter TS CSWP, även om de var rätt små i storleken.

- Tanken was att min dotter skulle testa skorna, men det blev min son som fick testa dem i stället och han bär en storlek mindre, säger en förälder i vår testpanel.

Modellen zijn vattentät och fodrad med en mjuk och värmande fuskpäls för att detta barn kunna leka utomhus i kyliga temperaturer och samtidigt hålla fötterna varma och torra.

- Både min dotter och min son gillar färgen på skon. Den är väldigt neutral, vilket jag tycker är bra, säger föräldern och fortsätter:

- Den mönstrade yttersulan på kängan är "supercool", enligt min son.

Skon sitter omslutande på foten och har en yttersula som är rejält mönstrad för att detta barn ska få ett stadigt grepp på snö och is.

- De försluts med både snörning och kardborreband. Voor jongere schuren kunnen på- och avtagning een probleem vormen als de skorna knytas, säger en förälder.

Du hittar Salomon XA Pro 3D Winter TS CSWP i två färger här.

Sorel Whitney Korte KantSE_04

Fabrikant: Sorel

Model: Kinderschoen Whitney Short Lace

Rekommenderat prijs: 899 kronen.

Omdöme: En varmfodrad vinterkänga som är snygg och lätt.

Testpanelen säger:

Snygg, varm och smal passform - model Sorel Childrens Whitney Short Lace är ett solklart val för barnet som vill ha en snygg vintersko med snörning.

- Min treåring blev överlycklig när hon fick ha skor med snören på, precis som oss vuxna, säger en pappa och fortsätter:

- En snörsko innebär en viss problematik för en treåring att hantera själv, men med lite föräldrahjälp kom skorna snabbt på plats och fick omedelbart omdömen som "jättesköna" och "jättefina".

Det vattentäta membranet på skorna skyddar ditt barns fötter mot väta, vilket gör dem perfekta för bus i snö.

- Het model is mooi en smal om een vintersko te maken. Min dotter körde en discodans på parkettgolvet hemma utan problem, säger pappan till treåringen.

Ett tjockt foder i skorna värmer frusna barnfötter under kyliga vinterdagar och innersulan är gjord av microfleece för extra värme.

- Min dotter blev förtjust när hon såg att skorna var pimpade med en exklusiv fuskpäls, säger pappan.

Förslutningen med snörning hjälper dig enkelt att dra åt skon lite extra, om så behövs.

Je vindt de modellen op Sorel här.

Hummel Blizzard Laars JrSE_05

Merk: Hummel

Model: Blizzard Boot Jr

Rekommenderat prijs: 1095 kronen.

Omdöme: En vinterstövel med smart dragkedja.

Testpanelen säger:

Hummel Blizzard Boot Jr är en smidig vinterstövel som passar barn med spring i benen.

- De bovenkant was heel smal. Min dotter kunde inte ha skorna, det blev hennes yngre syster som fick testa skorna. Hennes fötter är två storlekar mindre än sin systers, vilket gör att du behöver gå upp minst två storlekar i de här skorna, säger en av papporna vars barn är med i testpanelen.

Stöveln har ett slitstarkt yttermaterial och ett väldigt mjuk och följsamt foder som klarar låga temperaturer under de kalla vintermånaderna. Om de temperatuur in de växande fötter van deze schuur op te krikken, kun je de markeringen op de foto's aanvinken en zien of de foto's goed zijn of niet.

- Voor een schuur met een veer in de benen is het model geschikt om de schuur op en neer te bewegen, zodat de schuur aan de binnenkant van de schuur kan worden gesleept. Snörningen på stövelns framsida är en fin detalj och gör det möjligt att reglera passformen runt benet, säger en pappa och fortsätter:

- De reflekterande snörena är en smart funktion som gör att ditt barn syns bättre i mörker.

Vid risk för halka kan ditt barn behöva en sko med ett bättre grepp som komplement eftersom den omönstrade sulan på stöveln är något klen på hala underlag.

- I det stora hela känns det här som en lätt och smidig stövel som passar bra för den kallaste årstiden, så länge det inte är halt ute, säger pappan.

Hummel Blizzard Boot för barn hittar du här.

LÄS MER: Test av vinteroveraller för barn 2017

LÄS MER: Satsa på superstrumpor till ditt barn