Test: Blaccs nya fjäderlätta löparkollektion Image

Test: Blaccs nya fjäderlätta löparkollektion

Blacc har gjort det igen - nu är den nya löparkollektionen här. Plaggen is functioneel, trendy en geschikt voor alle soorten. Als je 3 kilometer of 3 miljoen springt, kun je het beste in deze test gaan staan, waar je de informatie over de kollektionen kunt vinden!

Är du redo att ge dig ut i spåret? Blacc heeft nu een nieuwe löparkollektion voor dig die helpt dig snabbt som långsamt, långt som kort. Het is heel handig als je een andere weg inslaat.

- Anpassa alltid kläder efter klimat och din egen upplevda kroppstemperatur. Är det blåsigt ute passar en vindtät jacka för att du inte ska bli kall. Har du däremot för varma kläder kan du känna dig tröttare än vad du egentligen är. Lager på lager är alltid en bra idé, zegt Erika Adolfsson, produktutvecklare på Blacc och fortsätter:

- Den nya löparkollektionen är till för alla som vill synas i löpspåret. Kollektionens neongula färg ligger helt rätt i trend och gör sig så bra tillsammans med det ljusgrå. Kollektionen består av lättviktsplagg som ska få dig att känna dig lätt som en fjäder i spåret! Plaggen hebben ook genomtänkta details, zoals de fickor die de mobiele telefoon aandrijft.


blacc shorts
Model: Feather Limited Shorts

Rekommenderat pris: 449 kronen

Finns i färgerna:
Svart

Fukttransport
: Shortsen transporterar fukt bra, men under riktigt svettiga pass på varma dagar blir de trots allt något blötare eftersom du svettas mer.

Ventilatie:
Feather Limited Shorts känns sköna och svala och ventilerar väldigt bra under passet.

Comfort:
Komforten på tightsen är också väldigt hög då innershortsen är ett superskönt tyg, sömmarna skaver inte och materialet känns mjukt mot huden. Innershortsen zijn niet langer dan alle andere löparshorts die skönt zijn. De meeste andere korte broeken kunnen kort zijn. De korte broek is zeer ruim en het kledingstuk is precies op maat. De tailleband in het midden van de broek is goed en soepel.

Ontwerp:
Design is strak, clean en enkel. Shortsen is functioneel en strak. Het pluspunt van het ontwerp is dat er veel verschillende binnenkanten zijn die geschikt zijn voor mobiele apparaten en accessoires. Er zijn meerdere korte broeken die bij elkaar passen.

Sammanfattning:
Sammanfattningsvis är det här ett par snygga, praktiska och bekväma löparshorts med både innershorts och yttertyg. Je ziet er heel goed uit om te zien wat je kunt doen om de yttertyget te laten glijden. De här shortsen passar till intervallträning och normaldistanslopp, men även till annan typ av träning.


blacc alona
Model:
Alona Bra

Aanschafprijs:
299 kronen

Finns i färgerna:
Gul/grå, svart, blå/röd, lila/turkost mönster, rosa

Fukttransport
: Sport-bh:n transporterar fukt bra. Efter ett riktigt grisigt pass är testaren blöt nedertill på baksidan av sport-bh:n, men långt ifrån dyngsur. Det är ingenting som stör under träningen.

Ventilatieförmåga:
Sport-bh:n andas väl. Meshtyget på ryggen gör att tyget håller sig torrare, och släpper in uppskattad luft.

Comfort:
Sömmarna känns sköna och mjuka och skaver inte under passet. Resåren runt bröstkorgen är aningen tjock, och det hade kanske varit ännu skönare om resåren var lite tunnare, då den hade känts mer "hudnära" då. Het gaat allemaal om het model. Den har ingen vaddering vilket passar dem med mindre byst bättre än de med större byst.

Ontwerp:
Dit is een klassiek model van Blacc met een mooie, krachtige färg. De unikargkombinationen neongul och grå, som förekommer på fler plagg i kollektionen, känns både trendig och snygg. Du syns i löpspåret!

Justerbara band:
Nej

Sammanfattning:
En mångsidig sport-bh som inte bara kan användas till löpning utan även till annan träning. Hij is getest onder alle omstandigheden, zowel met x-fitträning als met båda pass, en hij is sydd i dubbla lager en geeft extra comfort en stevigheid. Designnen är stilren och snygg och den kan användas av de flesta och under alla typer av träningskläder.


efter korr foul tank
Model: Foul Tank

Rekommenderat pris:
249 kronor

Finns i färgerna:
Vit

Fukttransport
: Fukttransporten är super, materialet absorberar svett utan att att bli blött eller tungt. Skönt!

Ventilatiesförmåga:
Tyget i polyester och elastan har små, små ventilationshål på hela linnet och bidrar till en väldigt sval känsla när du springer i det. Het materiaal leent zich ook naar boven, waardoor de armsteunen in de löpningen zeer comfortabel zijn.

Comfort:
Testaren av det här linnet brukar ofta träna i linnen som ser ut som t-shirtar med avklippta ärmar. Problemet med de modellerna är att urringningarna under armarna lätt blir så djupa att sidorna på magen syns. Det här linnet har samma typ av halslinning samt samma passform, men det går inte lika djupt i urringningarna under armarna. Zeer positief!

Ontwerp:
Testaren kan inte komma på något negativt med modellen. Maar het is wel optimaal voor mensen met een groot winkeloppervlak, omdat de grote halslinningen speciaal zijn ontworpen om te smelten. Linnet är också något genomskinligt, men matchar du det med en neonfärgad sport-bh är du trendigare än trendigast. Trots det menar testaren att det vore roligt om linnet fanns i fler färger!

Sammanfattning:
Het linnet gaat naar een veer die tussen de bomen komt, en kort naar een grotere afstand. Als je maraton springt, moet je de hele tijd niet te strak staan, zodat je de armarna vrij kunt houden. Det är helt enkelt ett toppenlinne för dig som inte vill ha något åtsittande eller tight.


blacc resistance tights
Model: Resistance Panty 2.0

Rekommenderat pris:
399 kronen

Past bij jou:
Grå

Fukttransport: Fukttransporten fungerar bra, men inte klockrent och tightsen passar bättre under mindre svettiga pass.

Ventilationsförmåga:
Eftersom tyget är åt det tjockare hållet skulle testaren välja ett par tunnare tights under en riktigt varm träningsdag. Maar voor een veilige dag is de panty niet zo droog.

Comfort:
Materialet är följsamt och supermjukt. Dit zorgt ervoor dat je het op je rug kunt dragen. Omdat het zo stevig is, is het materiaal zo dun dat het niet lang meegaat. Als je het toestel licht aanraakt, kun je de bäst onder de dagar doorschuiven, zodat het geheel supervarmt en perfect past bij de höstlöppasset. Snyggataljer och väldigt smickrande form är också utmärkande. Det här paret skaver inte heller någonstans och testpanelen vill dessutom göra oss uppmärksamma på att de är lite kortare i benen än vanliga panty.

Ontwerp:
De här panty's zitten in een jättefin grå färg met kleine details en slimme lösningar. De panty is voorzien van een mooie baktill met een mobiele telefoon, nycklar, betalkort en een extra tofs. Heel praktisch! Bandet i midjan gör så att de inte glider ner vid träningspasset.

Sammanfattning:
Sammanfattningsvis är de här tightsen snygga i färgen, har stilrena detaljer, är sydd i ett superskönt material och är perfekta för löpning. Testpanelen gillar också att det går att dra åt dem i midjan så de inte åker ner. Om du har längre ben än genomsnittet kan de möjligtvis upplevas lite korta.

Turmalin tank efter korr
Model:
Turmalin Tank

Aanschafprijs: 299 kronen

Finns i färgerna: Gul, blå, svart, lila.

Fukttransport: Om du brukar vara dyngsur i slutet av ett löppass, så kan du undvika det i det här linnet. Inte ens under ett extremt hårt träningspass i 31 graders värme är testaren speciellt blöt, bra fuktig.

Ventilatiesförmåga: Tyget ventilerar överraskande bra och håller testaren relativt torr trots att hon svettas kopiösa mängder på ryggen. Zeer indrukwekkend! Testaren kan direct aantonen dat hon zeker införskaffa linnet i fler färger komt.

Comfort: Plagget sitter bra på kroppen. Det är lagom långt, och passformen är tajt men inte slickad. I ryggen finns en cut out-detalj, som är väldigt snygg men som tyvärr inte riktigt gör som man vill. "Hålet" är format som en diamant, men på sidorna av diamanten så böjs tyget utåt när testaren har på sig plagget. Je kunt de diamanten ook op iemand anders leggen die langer is dan de testaren (162 centimeter). Linnet passeert alle soorten löpare. Det har en sån passform att det sitter tajt men inte så tajt att det åker upp medan du springer. Inga sömmar skaver heller, vilket är ett plus!

Ontwerp: Fina reflexdetaljer i form av tre vertikala prickar i nacken samt en reflexlogga fram- och nertill på linnet. Snyggt en stil! Linnet är i en riktigt lysande neongul färg som syns, inte ljusgult som det ser ut på produktbilden ovan. Trendigt och snyggt att matcha till exempelvis svart, grått eller vitt. Det här är ett linne som sticker ut, och är inget för den blygsamma typen.

Sammanfattning: Materialet är polyester och elastan, vilket gör det mjukt och följsamt samt att det även passar till annan träning än löpning, vilket är bra. Om te zorgen dat dit superskönt is en om te zorgen dat het tjusigt, zijn er veel coole en leuke details. Eén ding is zeker: er is een kleine ruimte in het noorden waar je de hörlurssladden kunt zien. Als je dat ziet, schuif je de hörlurarna onder het löppasset, zodat de "duns" die sladden annars kunnen åstadkomma varje gång den studsar mot din bröstkorg.


LÄS MER: Toppa formen med Charlotte Kalla

SHOPPA HÄR: Hardlopen met Blacc