Test: Löparskor med mycket dämpning Image

Test: Draagbare producten met een hoge weerstand

Dämpade löparskor är A och O till distanspass på asfalt och andra hårda underlag, för att du ska få en så skonsam fotisättning som möjligt. Här är de mjuka löparskorna för dam som är bäst i test!

Om du sprungit mycket på asfalt vet du säkert hur det kan kännas efter ett par kilometer. Plötsligt tröttnar både menisker och fotleder, och då kan löpningen bli direkt smärtsam. Det du behöver då är ett par löparskor med mycket dämpning. Test hier de beste löparskor voor vrouwen, voor mensen die het beste uit zichzelf halen.

SHOPPA HÄR: Löparskor för dam

Koopwaar voor kinderen

Dam - Nike Joyride Dual Run.jpg

Test: Nike, Joyride Dual Run

Past bij: Tussenbeenbeschermer voor gemiddelde afstand, voor graaf met lage pronatie.

De beste: Dämpningen onder hälen - wat perfekt is voor hälisättaren!

Sammanfattning: Det är väldigt vanligt bland både duktiga löpare och motionärer att ha ett löpsteg där det första som når marken är din häl. Om du känner igen dig i den beskrivningen är Joyride rätt val för att du ska kunna njuta av din löpning.

Inuti sulan, under hälen, finns nämligen en lite luftkudde. Het is gemaakt van små, små kulor av TPU-plast. De smalle kulorna rör sig fritt i kudden, och anpassar sig efter just ditt steg. Dit zorgt ervoor dat je tvärt op je rug kunt dragen, zodat je kunt zien dat je hem kunt dragen, omdat de dämpningen veel te groot zijn.

- Als je het negatief bekijkt, is het belangrijk dat je mig zo snel mogelijk in je eigen skorna kunt vinden.

De mjuka kulorna dämpar optimalt, men de ger inte lika bra respons i frånskjutet som sulan i Clifton 7 gör. I övrigt är den här löparskon från Nike true to Nike-size. Dit betekent dat je dezelfde opslag kunt krijgen als bij de andere Nike-skors, maar dan met andere maten. Test of je een andere winkel kunt vinden dan die van Adidas en Hoka One One.

- Jag testte hoe je met Joyride in en uit de löpband kon springen, en je zag dat het een goede keuze was om met de andere sorters te spelen.

Bonus: Här finns något som passar allla - Joyride finns nämligen i många fler färger!

Dam - Hoka One One - Clifton 7.jpg

Test: Hoka One One, Clifton 7

Passar till: Medellånga till långa distanser för den neutrala löparen.

Det bästa med skon: Hur lite den väger, trots att det här är en löparsko med mycket dämpning.

Sammanfattning: Många väldämpade löparskor kan bli ganska tunga, men inte Clifton 7. Mellansulan är av lättviktig EVA-skum som gör att den knappt känns på foten. Jämfört med Clifton 6 har Clifton 7 fått en ny ovandel som andas bättre, samt en ny hälkappa. I övrigt påminner modellerna mycket om varandra.

- Jag har blivit beroende av den här skon. Maar omdat ze zo dämpning zijn, zijn ze zo lättig en framförallt smidig. Det ser inte ut som en maratonsko, men jag hade absolut kunnat ha den på tävling, säger en testare.

De Clifton 7 is precies op maat, dus neem de voorraad die je nodig hebt. Däremot är den aningen smal. De binnenzool is stevig, dus je moet de binnenzool bij de hand houden, want je kunt de binnenzool laten vallen in een iläggssula met pronationsstöd.

- Det här är inte den mjukaste Hoka-skon, Bondi har snäppet mer dämpning i mellansulan. Trots det studsar du verkligen fram i löpspåret med de här skorna på fötterna!

Als je springt, kun je je afvragen of je de fötter en de leder niet te hoog kunt belasten en de kroppsvikt niet te hoog kunt belasten. Als je op het dak landt, kan het heel eenvoudig zijn, maar je kunt ook naar Clifton 7 gaan als je wilt. Sammanfattningsvis är det här en lättviktssko med maximal dämpning som gör att det känns mjukt att springa på asfalt.

Dam - Nike Renew Run.jpg

Test: Nike, Renew Run

Pas toe: Korta tot medellånga sträckor på asfalt, för dig med neutralt löpsteg.

Het beste voor jezelf: je hebt een goede huid en je hebt een goede stabiliteit om neutrale löpstangen te vinden.

Sammanfattning: Det här är den första löparsko i testet som panel korar till "skitsnygg", men du får däremot ha lite tålamod med de här löparskorna, tycker testarna.

- De beste känslan när jag tagit på mig skorna är att de känns aningen stela och lite klumpiga, men efter ett tag blev de riktigt sköna, säger en testare!

Efter den lite obekväma invänjningsperioden blir den här löparskorna hur sköna som helst. Till och med de testare som drar omkring på små förslitningsskador litar fullt ut på dämpningen i Nike Renew Run.

- Jag har tidigare haft problem med benhinnorna, speciellt på asfalt, men jag känner inte av det i de här löparskorna!

I övrigt får skorna bra betyg för ventilationen, vilket är perfekt under tidig höst. Sist men inte minst vill testpanelen uppmärksamma oss på att skorna är prisvärda för att vara av så hög kvalitet och finns det något vi gillar så är det att göra ett klipp!

Bonus: Här hittar du den här extremt snygga skon i fler färger!

Dam - adidas UltraBOOST 20.jpg

Test: Adidas, Ultraboost 20

Passar till: Medellånga till långa distanser, för dig med neutralt löpsteg.

De beste keuze : Ett enda ord: Dämpningen!

Sammanfattning: Kan det här vara sortimentets mest hyllade löparsko? Ultraboost is het minst populaire sneaker dat je kunt vinden als je springt, maar in de laatste jaren is deze sneaker niet meer verkrijgbaar in een stijlvolle ovandel. Het geeft ze een goed draagcomfort, maar ze zijn ook erg comfortabel.

- Bij mij is het allemaal net zo eenvoudig als de Ultraboost. Nöter jag ut dem köper jag direkt nya, berättar en testare.

Det är framförallt dämpningen som gör testpanelens hysteri kring Ultraboost jämförbar med Justin Bieber-hysterin i början av 2010-talet, men fördelarna med skon slutar trots det inte där. Ovandelen är också hur skön som helst, och har en strumpliknande passform.

- Jag behöver knappt knyta dem. De sitter så bra kring min fot, säger en testare.

Testpanelen anstränga sig för att komma med negativa anmärkningar, men lyckas ändå klämma ur sig att Ultraboost möjligen är lite för mjuk, precis som Nike Joyride. Det dämpar snabbhetskänslan något, men inte tillräckligt för att det skyhöga helhetsbetyget ska dras ned.

Bonus: Ultraboost is ook verkrijgbaar in andere versies!

Dam - New Balance - W1080K10.jpg

Test: New Balance, W1080K10

Past bij: Asfalt, löparbana, grus och skogsvägar. Skon är dock inte så bra kompis med blöta väderprognoser, så vill du ha en sko för de ruggigaste höstdagarna är det bättre att välja en annan.

De beste: Energiåtergivningen som är helt magisk!

Sammanfattning: Vill du ha en sko som gör att du springer den där extra kilometern, där du annars hade valt att ge upp? Dat is hetgene wat je kunt vinden op de website.

- Vilken kanonsko det här är! Stötdämpningen känns fantastisk och sulans form gör att du får ett grymt framåtdrivande steg när du springer, vilket gör att löpningen känns lätt, säger en testare och en annan fyller i:

- Om det är något som utmärker skon så tycker jag absolut att det är sulan och stötdämpningen. Skon är framtagen för att funka för alla distanser, såväl korta som långa, och det tycker jag att den klarar av utan problem. Löpningen blir faktiskt mycket roligare i den här skon, så är du en person som bråkar lite med motiven eller som kämpar med att hitta glädjen i att springa - testa denna sko!

W1080K10 är liten i storlek så gå upp en halv till en hel storlek. Passformen är väldigt tight tack vare den strumpliknande, stickade ovandelen som sluter om foten.

- Als de ovandelen mjuk zijn en dina rörelser följer, dan is het heel goed mogelijk om ze aan te passen. Efter flera rundor sitter skon fortfarande väldigt tight på foten.

Hälen är förstärkt med extra vaddering, som gör att foten hålls på plats och håller passformen utan att glappa. Het oppervlak is zo glad, maar het is zo klein dat het er niet uitziet.

- Je kunt het vlaggenschip voor New Balance vinden als je op zoek bent naar stötdämpning en comfort, en je kunt er zeker van zijn dat je de verkligen hendel gebruikt voor het maken van bestellingen.

SHOPPA HÄR: Alla våra löparskor

LÄS MER: Bestelöparskorna för dig som springer på mycket asfalt