Test: Så bra är Fresh Foam-löparskorna från New Balance Image

Test: Så bra är Fresh Foam-löparskorna från New Balance

Väldämpad, neutraal of minimalistisch. New Balance heeft löparskor med Fresh Foam voor alle soorten löpare. Welk model is de beste? Ik weet het!

Löparskor can se ganska lika ut vid första anblick, men egentligen ha helt olika egenskaper. De kommer nästan i en tripp-trapp-trull-stege där det finns väldigt stabila löparskor, ett fint mellanting och mer minimalistiska varianter. Vi lät en testpanel med löpare, både herrar och damer, på olika nivåer provspringa tre modeller som ser lite lika ut - men som är helt olika att springa i. Här är deras testresultat, kanske kan det hjälpa dig att hitta rätt löparsko 2017?

new balance löparskor 2017

Test av: New Balance, Fresh Foam 1080 v7

Länk: HÄR hittar du herrmodellen och HÄR hittar du dammodellen.
Rekommenderat pris: 1 695 kronen
Sammanfattning: Väldämpad löparsko för dig med ett klassiskt löpsteg
Testpanelen säger:

Det här är en löparsko som är superskön att springa långa distanser i. Är du ute efter en väldämpad sko med hög komfort har du kommit rätt.

- Den här skon är mjuk och följsam, men ger ändå stabilitet och har ett bra hälgrepp. Het is heel moeilijk om je onder te dompelen, maar het is ook heel moeilijk om je onder te dompelen. En klassisk mängdträningssko, säger en av de kvinnliga testpersonerna, som springer flera gånger i veckan.

- De modellen zijn zeer comfortabel en hebben ook een brede pasvorm. Jag hade höga förväntningar på den här skon och den kändes kanon även för mig som är en lite tyngre löpare, säger en av de manliga löparna som springer ungefär en gång i veckan.

Fresh Foam 1080 v7 is gemaakt van både asfalt en lichte tuffare terräng, zodat het zo stabiel is. Er is ook een verdeler die heel sterk is.

- Als je een traditionele hällöpare bent en je hebt dit model helemaal in orde, dan heb je een kinnlig testare.

new balance löparskor 2017

Test av: New Balance, Fresh Foam Boracay v3

Länk: HÄR hittar du herrmodellen och HÄR hittar du dammodellen.
Rekommenderat pris: 1 395 kronen
Sammanfattning: Distanssko för dig med ett löpsteg där du landar på framfoten
Testpanelen säger:

Boracay är precis som 1080 en distanssko, skillnaden är att den har lite lägre drop (alltså höjd från häl till tå) och passar därför dig som har ett löpsteg där du landar på mellan- eller framfoten.

- En smidig löparsko, som ändå går att springa långt i. Lagom med dämpning och jag tror att den här skon passar de flesta Svenssons. Känns som en storsäljare, säger en kvinnlig testare som springer två gånger i veckan.

Ovandelen är skön och luftig, och skon i sin helhet uppfattas som lätt och skön.

- Den här skon passade mig perfekt och underlaget som mestadels är asfalt för min del trivdes den här skon bra med. Stabil, och bra dämpning som höll hela passet. Om ervoor te zorgen dat het paard niet te slim is, moet je een grote testlöpare maken die op de grond springt.

En annan sak som testpanelen uppskattade var designnen på skon.

- Omdat jag inte är en superlöpare så vill jag inte att mina skor ska se ut som att jag är en superlöpare heller, utan jag bryr mig faktiskt om att mina skor är snygga. Den här skon är jättesnygg, lagom sportig utan att vara skrikig, säger en manlig testare som springer en gång i veckan.

new balance löparskor 2017

Test av: New Balance, Fresh Foam Zante v3

Länk: HÄR hittar du herrmodellen och HÄR hittar du dammodellen.
Rekommenderat pris: 1 295 kronen
Sammanfattning: En racingsko som passar perfekt för intervaller och lopp
Testpanelen säger:

Det här är en sko som är ultralätt och lite mer minimalistisk och snabb än de andra testade modellerna.

- Vissa löparskor är så otroligt minimalistiska, men den här är faktiskt allround för att vara en racingsko. Het is ook heel gemakkelijk om je uitrusting aan te passen, maar het is ook een van de beste testmodellen die er zijn.

- Väldigt skön och lätt sko som jag blev sugen på att springa snabbt i så fort jag testade den. Een veerboot is tyvärr inte riktigt my grej, så för den som vill köra intervaller är nog det här en mer lämpad sko än för mig, som mest springer 6-8 kilometer i långsammare tempo, säger en manlig testare som springer ungefär en gång i veckan.

Skon sitter skönt på foten och passar perfekt till korta, snabba löppass. Het is ook zo mooi om te zien hoe je onder een tävlingslopp doorgaat. Ook het ontwerp van de testpanelen is goed, zelfs als je tycker att Boracay är snyggast i testet.

- De goede pasvormen, de förvånansvärt, de goede stötdämpning en het mooie ontwerp zorgen ervoor dat je het kunt zien als een vinnare voor mensen die graag een löparskor willen, maar ook een löparskogarderoben met meerdere modellen die verschillende soorten löpare doorgeven, een kinnlig testare en een veer in de rug.

LÄS MER: Löparskotest 2016: New Balance