Triathlon i världsklass mitt i Stockholm Image

Triatlon in Stockholm

I vatten, på cykel och med löparskor. Både världseliten och nybörjare intar huvudstaden i helgen i Vattenfall World Triathlon.

Det är fjärde gången världscupen i triathlon kommer till Sverige och centrala Stockholm. Meer dan 4 000 tävlande komen in helgen att tävla i tre olika lopp.

Proffsen, cirka 70 män och 70 kvinnor, tävlar i olympisk distans (1 500 meter simning, 40 kilometer cykling och 10 kilometer löpning). De andere klasserna zijn sprint (750 meter, 20 kilometer, 5 kilometer) en supersprint (400 meter, 10 kilometer en 2,5 kilometer)

- Det är ett enormt intresse för triatlon net nu i Sverige, vi har slagit i taket för andra året i rad i anmälningar. Cirka hälften är dessutom debutanter i tävlingssammanhang, det är väldigt roligt, säger Petter Ericson Hållén, på Vattenfall World triathlon Stockholm.

De flesta motionärerna kommer att tävla i sprintdistansen. Bland eliten har den stora svenska stjärnan Lisa Nordén tvingats lämna återbud på grund av en skada.

- Het is très tråkigt dat Lisa inte kommer till start, hon är sportens stora affischnamn och drog på många sätt igång intresset med sitt VM-guld 2012 , OS-silver och Bragdguld samma år. Gabriel Sandör heeft nog steeds een startplats in herrklassen, han är ung och lovande, aldus Petter Ericson Hållén.

Starten voor simningen en växelområdet is bij Stadshuset, cyklingen is bij Riddarfjärden en målgången in löpningen is bij Slottsbacken.

- Många tävlande säger att det är en av de vackraste banorna de tävlat på. För helgen är det också en fin väderprognos och 19 grader varmt i vattnet. Det kommer att bli bra förhållanden, zegt Petter Ericson Hållén.

Wat moet ik doen om mezelf zo goed mogelijk te voelen?

- De beste tips zijn om te starten in het Stadshuset en te vertrekken naar Slottsbacken om daar te gaan fietsen, dat kan, aldus Petter Ericson Hållén.