Våra bästa herrparkas Image

Haarpark

Met en snygg parkas är du mer än redo för ombytligt vårväder i både stads- och skogsmiljö. Ons uitgebreide testpanel heeft drie favorieten.

En tunnare parkas är en pålitlig kompis för ombytligt, nordiskt vårväder. Als je het lange model bekijkt, kun je het in de vårsolen op een smalle onderlaag leggen om het te frituren. Du håller dig dessutom varm och torr även när det blåser eller småregnar.

Het grote testpaneel kan worden versleept naar drie stilstaande klassiker. Scroll naar beneden om te zien wat je favoriet is!

SHOPPA HÄR: Fler parka's voor mannen

Didriksons ArnoldSE_DIDRIK.jpg

Merk Didriksons

Model: Arnold Parka

Rekommenderat prijs: 1 995 kronen

Finns i färgerna: Grönt

Testpanelen säger:

En lång herrparkas i en klassisk modell och färg som är svår att inte tycka om. Omdat het een både vind- en vattentät met tejpade sömmar is, is het ook een van de tuffaste Västkustvädret om te zorgen dat je alles of niets ziet.

- Den är väldigt rymlig och enkel att röra sig. Lite väl rymlig för mig som är rätt smal. Den blir lång i ärmarna och känns stor, nästan en hel storlek större än samma storlek i andra märken, säger en kille i testpanelen.

Det är en stor och lång parkas som du kan ha ett riktigt tjock lager under. De modellen zijn er, maar je kunt ze ook in een andere ruimte zetten als je denkt dat ze te zwaar zijn. Het is heel goed mogelijk om halverwege een jackan uit te geven voor een goede pasvorm, maar het is heel licht en onflödig als de efekten niet zo sterk zijn. Testarna tyckte inte heller att dentaljen är så smickrande på just en herrjacka.

Luvan är även den väl tilltagen och rejäl i sitt stuk med en redig skärm. Het is de bedoeling dat je gewoon op je rug gaat liggen en op je zij gaat liggen, en dat je je met behulp van een sleepkabel laat helpen.

- Luvan är stor och skön och påminner lite om en sydväst när den är på, vilket inte är negativt. Jag känner mig som en riktig fiskargubbe. På ett bra sätt! säger en testare.

Komforten är mer än godkänd. Delvis på grund av den generösa vidden men också för att materialet är riktigt behagligt samtidigt som det är slistarkt. Intill hakan finns en mjukare tygbit så att du kan spänna frontdragkedjan hela vägen upp och stänga ute vinden utan att det skaver någonstans.

- Jag uppskattar att det finns många brataljer. Als iemand kan zien dat het een mooie en slimme innerficka is en een mooie upphängare, dan is het goed om in de testpanelen te kijken.

Op dit eiland is er een gedegen kvalitetsjack dat varken överraskar eller gör någon besviken. En klassiker i sin fulla rätt, som snabbt kommer att sälja slut.

Wyte JohanSE_WYTE.jpg

Märke: Wyte

Model: Johan

Aanschafprijs: 579 kronen

Finns i färgerna: svart och grönt

Testpanelen säger:

Här har du jackan för dig som fryser. Johan är försedd med en padding som håller dig varm även när det blir riktigt ruggigt. Muddarna är också tjocka och ordentliga så att ingen vind tar sig in.

- Den är så pass vadderad att jackan snudd på fungerar som vinterjacka, men för frusna killar är den suverän. Als het zo moeilijk en gevaarlijk is, dan is het extreem gevaarlijk! Säger en testare.

De modellen zijn strak en klassiek, maar stil en minimalistisch. Utan tvekan en jacka du kan gå runt på stan i, eller dra på dig för kvällspromenaden när du vill ha något snyggt och bekvämt.

- Alle kontrasterande details geven den lite mer lekfull. Det blir lite streetkänsla över det hela, vilket jag gillar. Plus i kanten för att knäppningen går över dragkedjan och den rejäla luvan.

Trots att jackan är ganska tjock blir du inte svettig när du går runt i den. Det ger mer en ombonad, skön känsla som testpanelen uppskattade mycket. Den är rätt generös i storleken. Als je je in meerdere winkels bevindt, kun je de beste oplossing vinden.

- Enligt mig är det här den perfekta jackan för friluftsmänniskan som bor i stan och söker en skön vardagsjacka eller för dig som letar efter en jacka för kvällspromenader med hunden. Sjukt prisvärd! säger en testare.

Wear Colour Hurricane ParkaSE_WEAR.jpg

Merken: Kleur dragen

Model: Hurricane

Aanschafprijs: 1 695 kronen

Finns i färgerna: blått och svart

Testpanelen säger:

Storleken på den här stilrena jackan från Wear Colour är ganska generöst tilltagen. Modellen är visserligen rak och vid, som en parkas ska vara, men du som tvekar på två storlekar bör klicka hem den mindre.

- Je kunt een probleem hebben met een grote stapel onder je. Och ja, den är lite stor men det är väldigt skönt! Als je merkt dat het niet zo mooi is op de ramrna, zodat je het kunt aantrekken voor een mooi siluett, dan heb je een goede test gedaan.

Den stilrena looken gick verkligen hem hos testarna som hyllar den cleana looken utan blaffiga loggor. Testpersonen die de test hebben doorstaan, zijn ook glada.

- Skötn och mjukt material som känns slätt mot kroppen utan något som skaver. Det är inte heller alls prassligt. Den här kan du smyga fram i utan att det hörs, säger en kille i testpanelen och skrattar.

Alle details hebben iets extra's: de snygga skinnflärparna på kapuschongsnörena, den nya sitlrena loggan på bröstet och en bröstficka med tejpad söm. Dit is een van de vele details die Jackan een gedigen en välgjord känsla geven.

- Luvan is ovanligt snygg, både på och av. Den här jackan skulle jag bära till vardags över kavajen en blåsig vårdag, men även på en promenad i skogen. Passar både kontorsnissen och du som har en tydligare streetstil, säger en testare.

Längden är precis lagom liksom tjockleket på tyget. Letar du efter en tunn vårparkas som dessutom är prisvärd, snygg och skön har du hittat en vinnare i Hurricane från Wear Colour.

SHOPPA HÄR: Våra skaljackor

LÄS MER :Välj skaljackan som passar dig!

LÄS MER: Bäst i test: Tunna dunjackor för honom