Våra bästa löparshorts för herr och dam Image

De beste damesbroeken voor haar en dam

Vilka shorts är egentligen bäst för löpning? Testpanelen vet! Zoek deras omdömen om säsongens modeller för dam och herr.

När löpartightsen får ge vika för shortsen vet man att det är sommar på riktigt. Våra eminenta testare har sprungit i olika modeller - löparshorts med ficka, långa löparshorts för damer och korta löparshorts för herrar bland annat! Scroll naar beneden om de favorieten van het dampanel te zien.

SHOPPA HÄR: Löparshorts voor honom en henne

Mångsidiga träningshorts för herr (scrolla ned för damshorts)

Felfria broeken van Craft

craft shortsTest: Craft, ADV Essence 5 Stretch Korte broek

De beste: Att de torkar extremt snabbt!

Sammanfattning:

Ett par smidiga shorts för herrar som är bekväma att springa i, men också funkar för annan typ av träning. Främsta fördelen? De är perfekta under sommarens rundor som slutar intill brygga eller strandkant.

- De kurk is väldigt snabbt så det är bara att hoppa ned i sjön efter rundan! säger en testare.

De ventilatieschacht zit bovenop, dus väl som följsamheten. Inga rörelser är för komplicerade i de här shortsen. Inuti finns en innerbyxa, men inga korta panty.

- Sköna i midjan med resår samt snörning. Fickan i svanken är också ett stort plus.

Sammanfattningsvis är det här ett par bra shorts för löpning, utan vidare konstigheter. De shorts zijn stil, enkla en passen goed bij het valfri överdel. Om een korte broek te kopen om te löpning, moet je de hele lengte nemen, zodat je kunt zien wat de beste kortere broeken zijn.

Korte broek

Nike challangerTest: Nike, Challanger 5in Korte Broek

De beste: Lättheten, benlängden och fickan med dragkedja!

Sammanfattning:

Ventilatiesförmågan är på topp i de här löparshortsen som har stretchiga meshpaneler och slits längs sidorna, vilket också ger bra rörlighet.

- De lengte van de broek is erg groot voor het dragen, dus je kunt hem gerust dragen. Tillräckligt långa för att du inte ska behöva innerbyxa, och tillräckligt korta för att de inte ska hindra dig i knäuppdraget, berättar en nöjd testare.

Aan de zijkanten van de korte broek zit een grote pluim, maar je kunt er ook mee slepen. I svanken hittar du däremot en stor ficka som rymmer en mobiltelefon och försluts med dragkedja. Is dat geen minpunt? Ja, testpanelen hadden de här Nike-shortsen in några fler färger gezet. Het ontwerp is strak, maar van de ene kant naar de andere kant loopt het uit elkaar en aan de zijkant zit een swoosh-logga.

- Jag vill dela ut pluspoäng för att de kommer till ett väldigt bra pris, både med tanke på att det är Nike och med tanke på hur sköna och bra de är! avslutar en testare.

Lange broek voor mannen

Nike flexTest: Nike, Flex Wild Run Slip

De beste: Design dat heel frisch is!

Sammanfattning:

Ett par sköna shorts för löpning och gym. Designen är det första som testpanelen fastnar för.

- De påminner nästan om ett par boxningshorts i och med den vida passformen och ränderna på bensluten, säger en testare.

De här shortsen passar dig med kralliga lår som vill hitta ett par löparshorts som inte sitter som tights. Nike-shortsen heeft een boxig pasvorm en heeft een lange lengte over de hele lengte.

- Als je te smal zit en te smal bent, loop je het risico dat je te smal zit. Dan kan het zijn dat je test hoe je een verhaal krijgt over de snelheid waarmee je op tv bent.

I svanken finns en ficka som rymmer allt fromn småsaker till en mobiltelefon och på sidan siter Nikes logga i reflex som gör dig synlig under sena sommarkvällar.

Ett riktigt prisklipp av bra kvalitet

blacc flyTest: Blacc, Fly Limited Shorts

De beste: Att de är billiga, trots bra kvalitet!

Sammanfattning:

Ett par enkla (och väldigt prisvärda) löparshorts med innerbyxa i form av mesh. De testpanelen zijn het eenvoudigst om te zien of de broek goed zit en niet te strak is.

- Het is lang genoeg om een korte broek te dragen, maar het is lang genoeg om op de grond te zitten. De känns luftiga och mjuka, så mitt steg påverkas inte de minsta, säger en testare.

In de korte broek zitten reflexdetaljers, waardoor je onder je eigen kvällsrundor kunt slapen. I midjan finns elastisk resår som optimerar passformen på de här löparshortsen.

- Svetten tranporterares enkelt bort och de torkade väldigt snabbt efter första passet. Jag var redan torr igen när jag stretchat klart!

I övrigt vill våra herrtestare ge tummen upp för designen, som är väldigt tidsenlig och lagom.

- Jag tycker designen och färgen i sig är väldigt bra och snygg, perfekt i vår- och sommartider, avslutar en testare.

Korte broek met inbyggda panty

under armourTest: Under Armour, Rush Run 2

De beste: Mångsidigheten och kvalitéen!

Sammanfattning: Sällan har väl någon kallat ett par träningsshorts för "lyxiga", men det är faktiskt en av de första saker testpanelen öser ur sig om de här shortsen.

- Wow, de är otroligt sköna, utbrister en testare med det samma och konstaterar sedan att känslan håller i sig, runda ef runda.

Innuti finns en innerbyxa i form av korta panty, som håller shortsen på plats medan du springer. Panty's zijn zo gemaakt dat je ze kunt dragen als je een stang in je spåret nodig hebt, want dat geeft je geen kans om de panty te dragen, ook niet als je de lätt bij je löpning draagt.

- Löppass eller gym - det kvittar! De sitter perfekt under båda sortens pass.

Omdat shortsen zo goed passen en zo goed passen bij het sporten, is er meer ruimte voor ventilatie en plezier. Snyggt där, Under Armour!

Broekjes voor dam

Favorieten

under armour play upTest: Under Armour, Play Up Korte Broek 3.0

De beste: Att de inte ser ut som löparshorts för damer brukar göra!

Sammanfattning:

Om du har hållit på med lagsport, till exempel fotboll, så kommer du känna dig som hemma i de här shortsen. De sitter is heel licht, heel speciaal vrouwelijk en het is precies wat je nodig hebt om de testpanelen te laten werken.

- Det här är höjden av komfort och bekvämlighet eftersom de sitter mjukt och är maximalt luftiga, konstaterar en i testpanelen.

I de här löparshortsen från Under Armour kan du springa mitt på sommaren utan att bli för varm. De erbjuder visserligen visserligen inget extra, så som smarta detaljer som förslutningsbara fickor eller dragsko i midjan, utan i stället har Under Armour satsat på "less i more".

- Als je je in två storlekar begeeft, kun je er beter over nadenken, want je hebt de beste plekken voor både rumpa och mage.

Benlängden är även den perfekt. Det här är ett par medellånga löpashorts för damer och i de här slipper du oroa dig för att trosorna ska synas när shortsen åker upp under rundan!

Korte broek met hoog, dun middenstuk

adidas run it shortsTest: Adidas, Kort 3S

De beste: Reflexdetaljerna och komforten i midjan, som är högt skuren.

Sammanfattning:

Om du söker ett par shorts som är lättsamma och enkla är de här perfekta för dig. Het functionele materiaal dat in de korte broek zit, is klockrent en zorgt ervoor dat de broek goed zit onder de verschillende randen.

- Jag gillar mest med shortsen är att de sitter tight och bra i midjan, tack vare dragskon, berättar en testare och tillägger:

- Jag gillar även det mjukare tyget som Adidas använt i midjan. Det känns väldigt bekvämt mot huden.

Overal waar dit gebeurt, is shortsen följsamma, men korta. Flera i testpanelen upplever att de hade en viss tendens att glida upp under löprundan och sedan fastna där. Ze hebben een ingenieuze innerbyxa, maar ook een innertrosa i mesh, wat ervoor zorgt dat zelfs als je de broek aan doet, je hem helemaal niet meer nodig hebt, en dat de trosorna niet meer uit elkaar valt.

- Det jag gillar med designnen är att shortsen är kortare på utsida lår än vad de är på insida, baksida och framsida. De smickrar, konstaterar en annan testare.

Någon ficka finns tyvärr inte men på framsidan av shortsen är Adidas-loggan tillverkad av reflextyg. Ook bij het uitproberen van de korte broek heb je veel reflexdetaljer, wat je vaardigheid onder kvällslöpningen ten goede kan komen.

Snyggast i testet

nike flexTest: Nike, Flex 2in1 Short Woven Essential

De beste: Ontwerp, ventilatie en transport.

Sammanfattning:

Ett par 2 in 1-short som sitter väldigt bekvämt på kroppen. Shortsen är extremt bekväma, de är följsamma och stretchiga så du kan ta ut löpsteget obehindrat.

- Jag som är mellan S och M valde M i de här eftersom jag hatar små shorts. Maar ik wil graag dat de broek niet te lang is. De strakke benlängderna sitter inte åt på det sätt jag önskar, så med facit i hand borde jag valt S, säger en testare.

Als je hem aanklikt voor een goede opslag, kun je de binnenbroek naar boven laten glijden op het moment dat je springt. Testpanelen hadden därför önskat att det funnits en silikonrand längst ned, som förhindrat det.

- Jag tycker de är väldigt snygga och man kan drapp de ordentligt till naveln, vilket jag älskar. Het beste van alles is transport.

Testpanelen ger tummen upp för att de är svala och sköna trots bra väder under testrundorna, samt att materialet aldrig blir blött, ens efter en timmes löpning utomhus.

Tips! Shortsen heeft ook een ander type midja en mobiele telefoon. Je vindt Flex 2in1 Short Woven här.

Geprijsd, slim en praktisch

blacc feather limited shortsTest: Blacc, Feather Limited Korte Broek

De beste: Fickan på låret!

Sammanfattning:

Det här är ett par snygga löparshorts med korta tights på insidan. De testpanelen hebben de broek direct bij het oppakken aangetrokken.

- Det bästa är passformen, tightsen inuti sitter tight och skönt, ganska långt ned på låren. Shortsen som är utanpå sitter däremot rätt löst med ett nästan kjolformat snitt, säger en testare.

Shortsen is getrouw aan de maat, dus kies de ruimte die je nodig hebt. Het ontwerp in de breedte is heel strak, maar als je het niet ziet, zie je dat het heel moeilijk is om een klein blokje in de reflex, een split in de zijkanten en een brede midjeresåren te vinden. Testpanelen ger faktiskt hela 10 poäng för utseendet på de här shortsen med innerbyxa.

- Sedan vill jag så klart även nämna fickan på låret. Den rymmer enkelt en mobiltelefon utan problem.

Vissa i testpanelen hade önskat att fickan kunde stängas med dragkedja, då mobiltelefonen riskerar att trilla ur vid till till exempel intensiva intervaller. Sist men inte minst får shortsen plus för det mjuka materialet som ger hög komfort, bra ventilation och framförallt priset!

Korte broek voor dames

reebok runningTest: Reebok, Hardloop Essential 3in Korte Broek

De beste: Ontwerp en ventilatie.

Sammanfattning:

Ett par jättesnygga löparshorts, men värt att notera är att de är väldigt korta, speciellt framtill. Totdat de knoop is doorgehakt, want de broek is strak. Als je zo'n slipper ziet, kun je alldeles voor een bar pakken en je kunt framåt pakken om je hamstringmuskler te rekken.

- Het is heel kort, maar ik heb het gebruikt om een korte broek te dragen die de hele dag meegaat. På så sätt slipper du den där känslan av att de åker upp medan du springer, eftersom de är uppe hela tiden, berättar en i testpanelen.

Midjan på de här löparshortsen är ganska låg, vilket gör att de passar dig med rak passform snarare än timglasformad. De i testpanelen som är över medellängd upplevde de som aningen för låga, medan de av normallängd inte hade samma problem.

- Man behöver nog vara rätt trygg med sina lår om man ska välja de här. De sitter ganska slimmat och eftersom de dessutom är korta är de nästan som booty-shorts, skrattar en testare, men tillägger:

- Trots det gillar jag dem. De är väldigt sköna och inga rörelser hindras!

Ze hebben een ingewerkte panty aan de binnenkant, en een kleine panty in gaas. Sist men inte minst leder de bort svett optimumt och ventilerar (så klart, med tanke på längden) klockrent.

SHOPPA HÄR: Löparshorts voor honom en henne

LÄS MER: Hoe kom ik aan mijn löparskor?