Vårens 3 trendigaste damjackor Image

Vårens 3 trendy damestruien

Vinden jullie dat Våren de beste manier is om de beste ytterplagg te vinden? Testpanelen heeft 3 populaire modellen uitgebracht. Hier zijn je favorieten!

Klik hier om de 2020:s test van vårjackor te bekijken.

Hej då vinterns varma dunkappa - hej vårens fina ytterplagg! Finns det ett säkrare vårtecken än när man slänger på sig vårjackan efter ett halvår av otympliga täckjackor? Vi tror inte det! Bij ons vind je klassiske modellen met praktische functies, bomberjacks die passen bij het materiaal en de pasvorm, en sportieve sportjacks die passen bij de populaire athleisure-trends.

SHOPPA HÄR: Ontdek alles over straatjassen

Rio-jas

kari traa

Auteur: Kari Traa

Model: Rio Jas

Aanschafprijs: 999 kronen

Past bij:rosa en mönstrad

Testpanelen säger:

Genom att ge designnen toppbetyg är samtliga i testpanelen överens om att det här är en supersöt rosasilkig bomberjacka som känns helrätt våren 2018. Som de flesta bomberjackor är den här jackan kort i model.

- Jag är ganska lång men för mig gör det inget att det är en kort jacka. Het is een kort jack dat je bij je hebt om te zorgen dat het extra lang is. Het zit fijn op de kroppen omdat het een heel eind is in de vorm en het is moeilijk om het te vinden op de höft en bij de assen, maar het is ook moeilijk op midjan en inärmarna. Dessutom är den lika snygg öppen som stängd, säger en testare.

Het relatief dunne materiaal is de beste manier om de meest veelzijdige sommarnätterna te maken, maar het is ook perfect voor ljumna kvällar. Testpanelen zijn heel goed in staat om de dag door te komen als de solen op alle plekken liggen.

- Het kan nog väldigt varm onder en solig dag. Als je tjocka en breda bomullsmuddar hebt, kun je er beter voor zorgen dat je de meeste energie in je lichaam krijgt en dat je een jaar lang test.

De testpanelen tonen ook aan dat het ömtåliga tyget kan zorgen voor een beter resultaat. Den här jackan passar därför dig som vill anamma athleisure-trenden och vara mer moderiktig än funktionell under vårens lugnare aktiviteter.

- Als je op zoek bent naar een sportief en stoer jack, dan is dit het perfecte kledingstuk voor jou. Als je je in een rustig, zijdezacht ritme bevindt, ga je nog sneller naar de uteserveringen of naar de raska skogspromenader, säger en tredje person i testpanelen.

Zelfs fickorna är i silke, vilket gör det till en angenäm upplevelse att ta upp sina nycklar ur jackfickan, eller bara ha händerna i dem under rundan på stan. Däremot har fickorna inga knappar och är inte heller speciellt djupa, så det är inte det mest optimala ytterplagget om du vill lämna väskan hemma men ändå ha med dig en drös med saker. Met deze jas kun je meer doen dan alleen functioneren.

Harley jack

SVEA

Heren: Svea

Model: Harley jas

Aanschafprijs: 1 295 kronen

Fins i färgerna: marinblå och ljusgrå

Testpanelen säger:

Det här är en lite stramare nylonjacka med en lösare passform som är gjord i ett mer slitstarkt och tjockare material än de övriga jackorna. De testpanelen tonen aan dat de värmer heel goed zijn, maar als ze ofodrad zijn en een relatieve tunn hebben, moet je ze aanvullen met en varmare tröja om te zorgen dat de värma dig helt onder kalla vår- och sommarkvällar.

- Det är en gedigen vårjacka tycker jag, den känns perfekt för varmare vårdagar och svalare sommardagar då solen gömmer sig bakom molnen. Den är rymlig och rak i passformen, vilket ger bra utrymme för en extra tröja, men samtidigt är det skönt att den är luftig när det är varmt, säger en av testarna.

Designen fick höga poäng för sin dämpade och klassiska stil. Testarna uppskattade även jackans praktiska detaljer. Je kunt bijvoorbeeld op een smidigt sätt een dragsko en een kardborrband vinden voor höften, ärmsluten en luvan.

- Jag tycker om den enkla modellen och den klassiska färgen, och jag gillar dessutom möjligheten att dra åt luvan och kardborrbanden vid ärmsluten. Het grootste pluspunt is dat Jackan de enige is die en luva heeft, maar het is heel interessant om een typische Svensk-vår i år te vinden, en het is een jaar oude testare.

Överlag är det här en allroundjacka som passar under soligare dagar men vid blåsigare förhållanden eller när det småduggar eftersom halskragen sträcker sig långt upp när jackan är stängd. För den aktiva och äventyrliga passar den utmärkt för utflykter i skogen, minigolf och andra roliga utomhusaktiviteter tack vare att materialet känns slitstarkt. Fickorna har knäppning, en flärp över sig samt är ganska djupa. Riktigt bra!

Swoosh Jas

nike

Merken: Nike

Model: Swoosh jack

Aanschafprijs: 599 kronen

Past bij: svart en ljusrosa

Testpanelen säger:

Den här athleisure-inspirerade vårjackan är tunn, lång och gjort på tafttyg som påminner testpanelen om en löparjacka, en känsla som förstärks av de tighta muddarna runt handleden och den stora Nike-loggan på bröstet. Den känns lite som en mjuk skjorta, enligt testpanelen.

- Jag tycker att den är otroligt bekväm, den är väldigt tunn och mjuk och faller fint en bit över underkroppen också. Den sitter inte åt alls utan känns lite som en slapp skjorta eller till och med som en kortare, sportig klänning, säger en testare.

Trots sina skjortvibbar behåller jackan ändå värme relativt bra. Visserligen är det ingen jacka för de kyligaste vårkvällarna men det är definitivt ett perfekt val för svala vår- och sommardagar.

- Het gaat het beste onder lagom varma dagar, maar het kan ook goed gaan onder hetere temperaturen om jackan är oknäppt. De temperatuur is het laagst bij de kroppen en het is niet zo hoog als bij de kroppen, maar het is wel heel gemakkelijk om een jaar oud te worden en er een jaar oud te worden.

Samtliga i testpanelen ger tummen upp till fickorna som visserligen inte har någon knäppning, men som går ända ned till jackkanten.

- Jag tycker att den känns sportig men samtidigt modern och innovativ. Jag gillar att den har tryckknappar, det gör det extremt enkelt att slänga på och ta av sig den, och det finns utrymme att ha med sig saker i de djupa fickorna, säger en annan kvinnlig testare.

Överlag är det en perfekt jacka för utflykter eller en heldag på ett nöjesfält. Voor iedereen die een slappare, a-linjeformad pasform draagt, is er een dragskor aan de binnenkant zodat je het midden van de dag kunt markeren voor een figurnära look.

LÄS MER: Äntligen! Nu is het liedje voor solglasögon in je eigen huis