Varma vinterjackorna som är bäst i test Image

Varma vinterjackorna som är bäst i test

Håll värmen i vinter med en fodrad jacka. Vi har testat sex populära jackor för kvinnor som gör att du slipper huttra när temperaturen sjunker. Bekijk de vinterjacka die je hebt getest.

Svea, Jas Whitehorse

svea_whitehorse.jpg

Normale prijs:
2 295 kronen.

Omdöme: Fin, genomarbetad och med en härlig luva.

Testpanelens utlåtande:

Whitehorse från Svea är ett perfekt köp för dig som vill ha en lite finare jacka, men som ändå värmer bra (säkra dock upp med en varm tjocktröja extra kalla dagar). Det är också en jacka för dig som tycker om detaljer som sticker ut.

- Jag älskar dragkedjorna i guld, de glittrar lite och känns lyxiga samtidigt som de är rejäla, säger en av testarna.

Luvan är en annantalj som testpanelen fastnade för. Het is goed om te zien of je een goede reputatie hebt op het gebied van regn, snö och blåst, maar als je een van deze dingen doet, krijg je een extra status.

- Fejkpälsen ser väldigt fluffig och fin ut, säger en kvinna som testat jackan.

De jas heeft dunne panelen (gemaakt van dun nylon). Whitehorse Jacket är lite kortare i model är till exempel systerjackan Miss Smith, och går ned på ungefär halva rumpan. Modellen på jackan ser kroppsnära ut men testarna upplevde snarare att den är lite stor i storleken. En testare bedömde att storlek medium motsvarar storlek 40, delvis beroende på att jackans ärmar är ganska långa.

- Het grootste voordeel voor een jack is dat hij aan de zijkant wordt meegesleept, zodat je kunt zien of hij strak of löst zit.

Inuti ärmarna finns sköna muddar som hindrar blåst från att komma in. Fickorna på sidorna har dragkedjor som gör att dina saker ligger säkert. Det enda testpanelen saknade på jackan är en innerficka.

- Uppenbarligen är inte det här model för dig som vill ha en lång jacka, men är du ute efter en kortare vinterjacka som är riktigt snygg till jeans och som du kommer kunna använda i flera år är det här ett bra köp!

Röhnisch, Bootis Parka

röhnisch.jpg

Normale prijs: 2 495 kronen.

Omdöme: Praktisk, vädertålig och stilren.

Testpanelens utlåtande:

Med Bootis Parka behöver du aldrig oroa dig för dåligt väder, jackan är nämligen tillverkad i vind- och vattentät polyester. Ze zijn ook vrij van fluorkoolstof, waardoor ze sneller miljon worden. Uit het testpanel bleek dat het een praktisch en functioneel jack was, als je het op een andere manier gebruikte. Iemand had nämligen lite problem med att kunna drapp dragkedjan på Röhnisch-jackan.

- Dragkedjan was een beetje trickig i början, säger hon.

Bootis Parka is verkrijgbaar voor rumpan en halva låren, en "perfekt längd" enligt in testpanelen. Den har djupa, fina framfickor och i en av dem sitter en liten hjärtformad reflex, en gullig present för mörka kvällar. Ovanför de djupa fickorna finns två ytterligare fickor, de har värmande fleece på insidan och är sköna att ha händerna i. Jackan har även två sneda bröstfickor och en liten mobilficka bredvid dragkedjan. I ärmmuddarna sitter sköna muddar i funktionsmaterial som hindrar kallluft från att blåsa in.

- Jag tycker det här är den perfekta promenadjackan! Het is zo moeilijk voor je om het te gebruiken voor je werk, want het is zo'n dåligt väder.

Jackan har en dragsko i midjan som du kan dra åt, men själva modellen är ganska rakt skuren. Als je een kurvig kropp hebt, kun je een verhaal verzinnen om ervoor te zorgen dat Jackan goed zit. Röhnisch heeft ibland ganska generösa storlekar på sina träningskläder, men det gäller alltså inte här.

Det enda som inte föll testpanelen i smaken när det gäller Bootis Parka är luvan.

- Själva storleken på luvan är bra, den skyddar, men pälsen ser väldigt syntetisk ut, så jag tog loss den från huvan på min jacka. Alles was perfect!

Wyte, Ignite

wyte.jpg

Normale prijs:
1 495 kronen.

Omdöme: Klassisk, mjuk och varm.

Testpanelens utlåtande:

Tycker du om stilrena jackor utan mycket detaljer ska du kika närmare på Wytes varma parkas Ignite. Dit is een schone en klassieke interjacka utan extrafickor eller utstickande detaljer, die ervoor zorgt dat je na elke volgende keer weer een stukje verder komt. Jackan är väldigt mjuk och följsam och framför allt varm! Den ser fluffig och gosig ut och är tillverkad av bomull och nylon.

- Het is heel zacht bij hoge temperaturen, zodat zelfs iemand die een stevige kropp heeft, achter de plats aan kan lopen.

Je kunt de pasvormen aanpassen nadat je gewoon je kropp hebt gebruikt met een slimme sleepkabel in het midden van januari.

Testarna rekommenderar Ignite både när du ska gå på stan i vinter eller när du ska ta en promenad i nature.

- Jag fryser lätt om händerna så den här jackan får pluspoäng av mig för att det finns värmande fleecefoder i fickorna, säger en kvinna.

Als je hem Ignite klikt, krijg je een mooie en betaalbare vinterjacka voor je pinguïns. Det enda några testare saknar är tjockare fuskpäls på luvan.

- Det skulle göra att den såg ännu mer vintrig ut.

2117 van Zweden, Kiruna Parka

2117.jpg

Normale prijs:
1 495 kronen.

Omdöme: Slimmad, skön och smart funktionell.

Testpanelens utlåtande:

Vill du ha en riktigt slimmad vinterjacka ska du välja den här. Kiruna Parka is net zo sportief als hij is, hij heeft een vind- en latent membraan, maar hij is ook erg sterk.

- Det här är en jättesmart jacka för dig som gillar att vara utomhus oavsett väder men som också ställer höga krav på hur jackan ser ut, säger en testare.

Jackan är genomtänkt i design och har många fickor, bland annat en smart mobilficka. Om det blåser mycket när du är ute på powerwalk kan du drapp luvan och säkra den med två smarta snoddar. Jackan har sköna muddar i ärmsluten och en slits baktill som ger extra rörelsefrihet.

Flera testare upplevde jackan som något liten i storlek så om du är mellan två storlekar kan du behöva gå up en storlek.

- Det här är en bra jacka ur funktionssynpunkt men den har inte det fluffiga och mysiga som jag önskar av en vinterjacka, känslan av att kunna krypa in och gömma sig. Den är jättebra som komplettering att ha milda vinterdagar och under gnistrande vinterpromenader, men när det är riktigt kallt vill du hellre ha en bullig dunjacka.

Peak Performance, Donsjack Frost

peak.jpg

Normale prijs:
3 795 kronen.

Omdöme: Fjäderlätt, supervarm och påkostad.

Testpanelens utlåtande:

Du kommer knappt känna att du har Frost Down Jacket på dig, dunjackan väger nämligen så lite att testpanelen använder ordet fjäderlätt. Frost Down Jacket is een van de Peak Performances storsäljare och våra testare blev väldigt förtjusta i den.

- Det här är den ultimata dunjackan! Fluffig, lätt och supervarm, säger en testare.

Dunjackor är kända för att inte vara en hit när det regnar eller är blötsnö, men det gäller inte Frost Down Jacket. De jas heeft een goed gevoel over de huid en is mooi.

De pasvorm van de jas is normaal, als je tussen large en medium zit, kun je medium kiezen.

- Den sitter väldigt fint på och ser inte så där bylsig ut som vissa dunjackor kan göra, säger en kvinna.

Als je een jackan koopt, neem dan een stofzak mee die je in je enkels kunt stoppen. Je kunt ärmsluten reguleren met behulp van een kardborreband, maar als ärmhålen niet goed zijn, kun je några testare ha velat ha muddar för ytterligare värme. Ärmarna är å andra sidan ganska långa och går ned över händerna, något som värmer skönt. Jackan har flera smarta fickor och en dragsko längst ned som du kan dra åt.

Men smakar det så kostar det. Frost Down Jacket tillhör den dyrare prisklassen - men om du slår till så kommer du kunna ha jackan i många år!

Dbrand, Eskimå

dbrand.jpg

Normale prijs:
1 995 kronen.

Omdöme: Värmande, enkel och användbar.

Testpanelens utlåtande:

Om du är en person som tycker om färg kommer du bli glad av Dbrands jacka Eskimå som finns i flera starka kulörer. Om du vill du ha en lite mer nedtonad jacka men som ändå piggar upp tipsar testpanelen om den svarta jackan med rosa foder. Det färgade innertyget gör att jackan sticker ut från mängden, utan att det känns galet.

Våra testare, som har olika kroppstyper, upplevde att Eskimå är lite liten i storleken.

- Stil har ju ingen ålder, och jag skulle lätt kunna ha den här jackan till jobbet, men storleksmässigt känns det som att den är mer anpassad för en tonårings kropp? säger en kvinna som är en vanlig storlek 38.

Als je een van två storlekar hebt, als je een lichte breuk hebt of als je een jacka hebt waar je garant voor staat, als je een bord met tjock tröja hebt onder kanske dat je een storlek krijgt.

Eskimå har en kraftig dragkedja som är lätt att dra upp, två (!) innerfickor, ytterfickor med dragkedjor och det finns dragsko både i linningen längst ned på jackan och i huvan.

- Je kunt muddarna in ärmarna spänna så hårt du vill, men eftersom ärmarna är ganska långa tyckte jag om att ha muddarna lite lösa och sedan dra ned ärmarna över händerna, det var så skönt, säger en kvinna som testat jackan.

Jackan is gemaakt van 90 procent dun en 10 procent fjäder, iets wat ervoor zorgt dat het goed gaat. Den går dessutom ned en bit över rumpan, vilket ger extra värme.

- Det här är en fin vardagsjacka att ha till jobbet eller skolan i vinter!

LÄS MER: Timberland-kängorna som är bäst i test

LÄS MER: Alles wat je kunt vinden over dunet i Peak Performance jackor

LÄS MER: 7 beste krikken uit Wyte

LÄS MER: Hoe kom je aan een dunjack van Peak Performance?