Vi har testat CrossFit-elitens favoritsko! Image

Vi har testat CrossFit-elitens favoritsko!

Omdat Dave Castros en Tia-Clair Toomeys hun favoriet zijn, hebben ze een förbättrad passform in fjolårets model. Daarom hebben we ons testpanel getypt op Reebok CrossFit Nano 8.0.

Reebok De Nano heeft een nummer in een ennu yngre upplaga. Här test vi Nano 9.0.

Reebok CrossFit Nano 8.0 is net zo populair als de rest van de Nano-familie en is een grote favoriet in CrossFit-boxen. De enige die de Nano naar de hemel brengt zijn de andere "Fitste vrouw op aarde" Tia-Clair Toomey, Dan Bailey en CrossFit Games-gronder Dave Castro.

- Jag gillar verkligen den här skon, det är min favorit bland alla Nano-modeller. Den här och Nano 2.0, säger Dave Castro under lanseringseventet av Nano 8.0 i London.

Tia-Clair ToomeyTia-Clair Toomey heeft de Nano 8.0 getest met snatchar en burpees.

Tia-Clair Toomey, die vann CrossFit Games 2017 was, testte haar nya skon in Dave Castros specialutformade WOD 18.0 (dumbbell snatches + over-dumbbell burpees) onder lanseringseventet.

- Jag älskar den här skon. Annars skulle jag inte vara här i London för att prata om den! säger hon.

Maar ik heb veel moeite met de proffsens omdömen, maar ik heb mijn testpanel met sportschool- en CrossFit-atleten gebruikt om de omtalade te testen. Så här tyckte dem!

Test av: Reebok CrossFit Nano 8.0Nano 8

Rekommenderat pris: 1 295 kronen.

Geschikt voor kinderen: Vit för damer samt svart, vit och blå för herrar.

Omdöme: Uppfyller allla förväntningar!

Testpanelen säger:

Precis som föregående modeller håller Nano 8.0 lika hög prestanda när det kommer till markkontakt och stabilitet. Hetgene dat de modellen sneller doet werken is de nieuwe, bekwame passformen.

- Så fort jag fick på mig skorna kände jag "det är de här skorna jag har väntat på, så här ska det kännas när jag tränar", säger en av testarna.

Skon är true to size och är varken för smal eller för bred. Het framepatroon is ook zeer strak voor de kleine en brede foto's en het onderstuk is voorzien van een dun laagje materiaal voor extra stevigheid. Skon sitter som en smäck under hela träningspasset, mycket tack vare den nya strumpliknande konstruktionen vid hälen som ger en optimal känsla.

- Jag har provat många träningsskor och när det kommer till de klassiska CrossFit-övningarna så som marklyft och clean and jerks har jag aldrig stått så stabilt som jag gör i den här skon, säger en tjej i testpanelen.

Överdelen in syntetiskt nätmaterial ökar ventilationsförmågan, så du aldrig blir för varm i skorna. De temperatuur blijft zelfs onder de meest ongunstige omstandigheden goed. Skons flexibilitet har även förbättrats för att du ska klara av kortare löpsträckor och övningar, som burpees och box jumps.

- Det är sjukt att en sko kan kännas så stabil under tunga lyft samtidigt som flexibiliteten och dämpningen verkligen märks av när jag gör burpees och olika typer av hopp, säger en testare.

Zelfs als het ontwerp inte är det som är mest utmärkande med den här skon, är testpanelen enig om att skons retro-stil kammar hem många pluspoäng.

- Den känns som en klassisk gympasko i en betydligt modernare versie. Mer stilrent än så här blir det inte! säger en av testarna.

LÄS MER: Äntligen! Här är nya Reebok CrossFit Nano 8.0

LÄS MER: CrossFit-eliten: hoe kom je aan je conditie 2018?