Vill du köpa softshell-jacka? Image

Wil je een softshell-jacka kopen?

Blåser det snålt en kväll, kanske du ska unna dig en jacka i softshell? Kombinera med en skaljacka, så håller du dig både varm och torr - oavsett väderlek.

Du har förstås hört talas om det ... Men what exakt är en softshell-jacka egentligen? De grootste uitdaging is dat dit de beste oplossing is om je werk te kunnen doen in een klimaat dat zowel warm als koud is. En softshell-jacka håller dig nämligen varm och torr.

- En softshell-jacka can vara både ett mellanlager och ett ytterlager. Det som utmärker en bra softshell-jacka är bra passform, rörelsefrihet och andningsförmåga, säger Kristina Henriksson, ansvarig för konfektion på Salomon.

Softshell-jacks är tekniskt avancerade plagg som lyckas med konststycket att andas bra samt vara både vind- och vattenavstötande. Jackorna heeft veel verschillende details, zoals binnen- en ytterfickor, avtagbara luvor, meshpartier, mjukare innertyg, reflextrådar, platta flatlocksömmar en is allemaal rekbaar en elastisch.

En softshell-jacka är därför perfekt för konditionsidrotter utomhus, som klättring, cykling, vandring, skidåkning och löpning. Om det är väldigt regnigt kan det däremot vara bättre med en mer traditionell skaljacka, då softshell-jackorna har mjukare yttertyg och inte är lika täta.

- De beste vaardigheid tussen een skaljacka en een softshell-jacka is dat een softshell två- of fyrvägsstretch heeft, waardoor hij mooi en mooi valt. Een skaljack heeft vaak een membraan of een coating die zorgt voor een betere pasvorm en een betere vindbaarheid.

De beste manier om een softshell-jacka te gebruiken is om een vanlig skaljacka te maken

- Det beror på vad du som kund ska ha jackan till. Är det en vattentät jacka du är ute efter så skulle jag säga nej. Om inte vattentätheten är det viktigaste, så absolut! I en optimal värld så har du en av varje, så att du kan dra på dig skaljackan utanpå softshell-jackan när det blir busväder.

Har du redan en softshelljacka, men är på jakt efter en skidjacka? Här hittar du våra skidjackor för dam, herr och barn.


LÄS MER: David Tainton test löparjackor - den är bäst i test!