5 sportböcker som är så bra att de förtjänar pris Image

5 sportböcker som är så bra att de förtjänar pris

Lockar inte nobelpristagaren Svetlana Aleksijevitj dig riktigt? Lugn, här är sportböckerna som också är värda att få ett pris. Perfect om na een träningspasset te spelen!

Het is heel goed om in de buurt te zijn. Det finns inga VM eller OS och även om vissa kan hävda att försäljningssiffror är lika med slutresultat så kommer någon annan alltid komma viftande med argument om kvalitet, bra och dåligt och så vidare.

Maar als je försäljningssiffror, kvalitet och betydelse för genren zoekt, wat doe je dan? Jo, een lijst met några böcker som varje sportintresserad borde ha i sin bokhylla. Lika givna som duschen efter träningen eller gröten på morgonen. Här är fem exempel, spring och köp!

1. Koortsveld - Nick Hornby (1991)

Een moderne klassiker. Ingen har beskrivit supporterskapet lika bra som Hornby gör genom sin huvudpersons kärlek till Arsenal.

2. Vrijdagavondverlichting - H.G Bassinger (1990)

Historien om ett skollag i amerikansk fotboll i Odessa, Texas fick köerna att ringla långa till boklådorna på 90-talet. Fångar essensen av den amerikanska skolidrotten. Het is ook een populaire tv-serie.

3. Het gevecht - Norman Mailer (1975)

Sluggerjournalisten en författaren älskade boxning och skrev en hel bok om Alis möte med Foreman i "the rumble in the jungle", kanske den mest mytomspunna boxningsmatchen av dem alla.

4. De jongens van de zomer - Robert Kahn (1972)

Honkbal is "het spel van de denkende mens", net zo mycket als de skrivandes. In deze groep honkbalbobockers is det här kanske den bästa. En berättelse lika mycket om laget Dodgers som stadsdelen Brooklyn.

5. Het spel - Ken Dryden (1983)

Met seks Stanley Cuptitlar på nio säsonger är Dryden en av det mest meriterade målvakterna i NHL:s historia. Boken är en inifrån berättelse lika mycket från Montreal Canadiens innersta vrår som hockeykulturen i Kanada.