Alexandra Pizzonis bästa komma igång-tips Image

Alexandra Pizzonis bästa komma igång-tips

Alexandra Pizzonis zonda inställning har gjort henne till en populär PT och bloggare. Hier kun je meer te weten komen over haar träningsfilosofi en hoe je het beste motivatie op het hoogste niveau kunt verbeteren!

Het kan zijn dat het niet lukt om op Instagram een träningsfilmpje te vinden. Maar nu kan du sluta leta. Alexandra Pizzoni, 33 jaar, is PT och gruppträningsinstruktör och en sund träningsprofil som på kort tid blivit väldigt populär på sociala medier.

Vad tränar du helst just nu?

- Just nu tränar jag inför Berlin marathon i slutet på september. Ik durf te wedden dat er veel aandacht is voor löpning, maar ik ben blij met de kampsport en de styrketräning, zegt Alexandra Pizzoni.

Oj, hur många mil i veckan blir det?

- Det blir mycket alltså! Ik heb een aantal intervallers; een met langzame intervallers en een met kortere intervallers en dan spring ik op een langzame intervallerpas.

Is het niet moeilijk om een infuus te vinden voor een marathon?

- Ja, jag kommer aldrig bli någon supersnabb löpare. Jag är snabb på korta distanser och har aldrig varit någon långdistansare överhuvudtaget. Jag är inte byggd på det sättet och av den anledningen känner jag inte att jag behöver plocka bort styrketräningen, för jag behöver inte fokusera så extremt. Jag har inte ont någonstans och känner mig ofta pigg och fräsch. Det går aldrig särskilt snabbt, men jag har ofta en bra upplevelse. Så det är lyxigt!

Hoe is een typisch träningsvecka ut för dig?

- Nu är det väldigt specifikt, men en klassisk träningsvecka brukar jag styrketräna fyra pass och sedan kör jag något slags kondition en eller två dagar. Als je denkt dat kampsport een rol speelt, vecht je 's nachts met kompisar en tvinga je dit op je rug. Zo springt hij. Det gör jag året runt.

Alexandra Kamperhaug Sportamore magazineVoor dagelijkse inspiratie via Instagramkontot @alexandrapizzoni kan je Alexandra vinden op haar blog, waar hon skriver klokt om hälsa, träning och en hel del annat. Foto: Alexandra.elle.se.

Hur kommer det sig att du började blogga?

- Jag kände att det var ett bra sätt att få ut my filosofi och mitt budskap. Jag har bara bloggat i två år, men måste säga att när jag väl började blogga så insåg jag att jag borde ha gjort det för länge sedan. Jag har alltid älskat skrivandet och tagit mycket bilder, så det var ett smidigt sätt att få ihop de två världarna. Det har verkligen fångat mitt hjärta.

Kan du berätta om ditt koncept Sustainable shapes?

- Het is handig om te zorgen dat je een baan kunt vinden bij een lange en moeilijke toekomst. Jag tackar alltid nej till kunder som pratar om dieter, förbud eller kostupplägg. Jag vet att jag inte är ensam i världen om att jobba med långsiktighet och ett sunt sätt att tänka kring hälsa och träning, men för mig har det varit så viktigt att göra ett koncept av det. Jag heeft een kundkrets gemaakt die väldigt varm och sund is in sin inställning och det tycker jag är väldigt härligt.

Så det är en slags filosofi?

- Sustainable shapes ska genomsyra allt jag gör, oavsett om det är något jag pratar om i bloggen, lägger upp på Instagram eller genomför under mina camps. Zelfs als het een seksverslaving is in een van de vele kampen, wil ik graag dat je "bootcamp" zegt. Jag vill att man kallar det ett camp för boot camp förknippas med korta, hetsiga resultat och det vill jag inte ha.

Was gewoon dat här med hållbarhet så viktigt för dig?

- Jag har alltid känt så och har instruerat gruppträning i typ 15 år, så jag har hållit på i den här världen väldigt länge och alltid varit medveten om att inte hetsa med träningen. Als je dat doet, wordt je rolt en je krijgt geen kans. Voor mij is het motsägelsefullt att fokusera på vad man äter, säger hon och fortsätter:

- Sedan har jag fått träna mina tankar och hunnit göra det en del under åren. Det är så lätt och jag har varit där själv, att antingen tränar man skitbra och då äter man jättebra. Eller så tränar man ingenting och äter skitdåligt. Jag tycker att man ska försöka bygga upp en balans i sig själv. Jag är en person som älskar mat så när jag tränar ska jag kunna äta en god måltid på fredagen och dricka ett glas vin till det. En ik ben er zeker van dat het tanktoestel ons allemaal heeft geholpen.

Alex Kamperhaug_matWat een mooie matinspiratie kun je opdoen als je Alexandra Pizzonis op Instagram volgt!

Vad finns alltid i ditt kylskåp och skafferi?

- Ägg, mörk choklad och grejer till en smoothie.

Vilka är dina topp tre pepplåtar just nu att träna till?

- My chic bad med Ludacris, Jireel Catalea (Spirello remix) och Mahmut Orhan Feel (Radio edit).

Okej, ditt bästa tips för att komma igång med träningen efter sommaren!

- De beste tips van Tiderna en waar ze allemaal naar op zoek zijn, zijn om två dagar i veckan te krijgen, inte mer och inte mindre. Framför allt inte mer. Ofta får man den här lilla endorfinkicken och tycker att det är superhärligt, gör det i en vecka och sedan dör det ut. Bättre att bara träna två dagar i veckan under åtta veckor. Als je het in een van je flessen doet, kun je er een dag over doen. Men det finns inget värre än att komma i gång med fem dagar i veckan, sedan blir det tre och då låter man det vara för att man bli så besviken på sig själv. Det är bättre att sätta realistiska mål.

LÄS MER: Alexandra Pizzonis träningshemligheter

LÄS MER: 5 yogaposer som utmanar din styrka och rörlighet

LÄS MER: Fannie Redman: "Alla kan bli en bra fighter"