Alexandra Pizzonis träningshemligheter Image

Alexandra Pizzonis träningshemligheter

Hon är stark, sund och smart. Det är omöjligt att inte gilla populära träningstjejen Alexandra Pizzoni.

Alexandra Pizzoni är personlig tränare, gruppträningsinstruktör och en av de absolut hetaste träningstjejerna i Sverige just now. Via haar blog en haar Instagram-konto @alexandrapizzoni inspireert ze haar klanten met nieuwe ideeën over peppande en hälsosamt sätt. Alexandra Pizzoni fokuserar nämligen mer på insidan än på utsidan.

- Träning är min terapi, det finns inget som får mig så lugn och härlig som träning. Voor mij is träning funk als een lyrische pijnstiller. Alexandra Pizzoni en Skrattar zeiden dat ze het erg stressvol en onstabiel hadden gevonden omdat ze het moeilijk hadden in hun leven.

alex kamperhaug
Långsiktighet är det viktigaste i träningen, enligt Alexandra Pizzoni.

Hur tränar du en vanlig vecka?

- Väldigt olika beroende på vad det är för säsong. Under höst och vinter styrketränar jag tre till fyra dagar i veckan och springer eller kör boxning en dag. Onder tidig vår och sommar springer jag tre dagar och styrketränar två eller tre dagar. Het is goed om någon surf-, snowboard- of vandringsresa per jaar te boeken, want jag älskar aktiva semestrar.

Wat heb jij voor träningsmål?

- Om mig in een goede vorm te krijgen, om mig in een strakke vorm te krijgen en om goede flås te hebben.

Wat moet je doen om je träningsmotivatie te verbeteren?

- Motivationen behåller jag genom att testa på nya träningsformer, alltid leta nya smarta övningar, ändra mitt träningsupplägg för styrketräningen regelbundet, träna med kompisar och genom att anmäla mig till olika lopp när det kommer till löpningen. Jag håller den också uppe genom att inte träna hysteriskt mycket.

Vad gör en dag då du verkligen inte känner för att träna?

- Wat heb je gedaan om te vinden waar je heen wilt? Om det är på grund av att kroppen är sliten från tidigare pass så skiter jag i träningen. Är det av lathet försöker jag lura mig själv att jag ska gå till gymmet och köra ett myspass, men väl på gymmet brukar det alltid bara vara att köra på som vanligt.

Hoe kan je ervoor zorgen dat je een van de vele kroppshets tegenkomt om je op een bepaalde manier te helpen, op je werk en bij de populariteit van dit Instagram-kontos?

- Jag har jobbat med tankar om att vara nöjd med mig själv under många år, att vara nöjd kommer inifrån. Nu accepteerde jag dat jag elke vorm van mat accepteerde, net zoals jag accepteerde dat jag elke vorm van mat accepteerde. Det gör att jag ärligt talat inte bryr mig om vad folk tycker och tänker om min utsida, därav ingen hets. Jag lever på ett sätt som gör att jag mår bra. Min kropp är mitt redskap och jag älskar att jag är stark, kan springa ett maraton och att kroppen klar av det jag önskar av den. Den gör mig stolt.

Vad har du helst på dig på gymmet?

- Het is nog steeds moeilijk om te zien hoe je je voelt en hoe je je aanpast aan de traditionele manier van trainen. Går gärna klädd i Aim'n och Adidas. Mina favoritskor att träna i inomhus är från Stella McCartney och för löpning utomhus kör jag på Saucony.

Wat heb jij voor matfilosofi?

- Jag har som regel att säga nej till dieter och förbud. Ik ben er helemaal klaar voor om te zorgen dat de dingen die ik doe zo goed mogelijk gaan, zelfs als ik mijn eigen mat draag. Jag äter mycket och njuter av mat, mat är livet.

Welke träningstips kan je gebruiken om al je vrienden te helpen bij het zoeken naar PT?

- De beste oplossing voor tiderna is om te zorgen dat ze lang meegaan, två dagar i veckan för resten av livet is så sjukt mycket bättre för kropp och hälsa mentalt och fysiskt än fem dagar i veckan under perioder.

Alexandra Kamperhaug
Alexandra Pizzoni älskar Adidas!

Foto samtliga bilder: Jonas Pettersson

LÄS MER: "Modellvärlden är en av de mest kroppsfixerade branscherna"