Varför ska du köpa UV-kläder till barn? Image

Waar kan ik UV-lampen kopen?

Skydda barnen mot solens farliga strålar med hjälp av UV-kläder eller en UV-dräkt. Betydligt bättre än vanliga badkläder!

Redan shoppingsugen? Hier vind je alle UV-dräkter bij Sportamore.

Kanske tvekar du lite när du ska klicka på köp. Är det verkligen värt att välja lite dyrare UV-dräkt för barn? Vad är skillnaden mot billiga badkläder? Det som skiljer är tygets täthet.

- Det är stor skillnad på att köpa vanliga badkläder och UV-kläder till barn eller bebisar. Det som utgör UV-skyddet i plagget är tygets densitet. In een vanligt plagg, är det ca 5-15 i UV-faktor. Våra UV-kläder har UPF 50+, vilket gerett väldigt högt skydd mot solens farliga strålar, säger experten Elinor Ragnvaldsson på företaget Zunblock.

Vilka är fördelarna med uv-dräkt?

- De skyddar mot de farliga maneterna som håller till i Asien och är på väg upp mot Sydeuropa. Maneternas farliga trådar slingrar sig runt kroppen och kan ge brännskador. Vi har därför tagit fram en dräkt som vi kallar Stinger suit, vilket är en UV-dräkt med långa ärmar och ben som skyddar större delen av kroppen.

Is dat niet geweldig met solkräm?

- Solkräm innehåller mycket kemikalier. Har barnet UV-dräkt som täcker en stor del av huden behöver endast den delen av barnets hud som inte täcks av kläderna smörjas med solkräm. Ga naar een apotheek met goede kennis van de werking en de innehåll van solkrämers.

uvkläderZie je hoe UV-kläder voor schuur skyddar, förutom mot solen, även mot vissa maneter?

Wat kan jag doen als ik UV-stralen naar de schuur breng?

- De ska sitta skönt och smalt i torrt tillstånd eftersom badkläder generellt töjer sig en aning när de blir blöta.

Kan jag de blinde badkläderna så fort de badat?

- Om du inte gör det tar det längre tid för kläderna att torka och det kan bli kallt för barnet. Jag rekommenderar att du tar av kläderna och hänger upp dem på tork efter att barnet har badat klart. Als je både barnet en kläderna hebt, is het een goed idee om ze te laten draaien als het een dag is in de buurt van sol en bad.

Wat doe je als je je beter voelt in barnen?

- Är barnen omkring 0-2 år så rekommenderar jag även att du packar med Zunblock Zwimmies i resväskan, vilket är babysimbyxor som de kan använda ihop med en suntop. Als je een bad neemt in een zwembad, kan je babysimbyx ofta ett krav att använda. Dit is om ervoor te zorgen dat als je een bad neemt, je zeker weet dat je in het zwembad komt.

Kan ik ook een solhatt kopen?

- Ja, det är väldigt viktigt eftersom huvud, nacke och axlar är de mest utsatta områdena i solen. Ik heb zelf Zunblock suncap gerecommenderar, det är bra solskydd som täcker huvudet, öronen och nacken. Het is erg mooi om er een bad in te doen, omdat skärmens innehåll gjord av plast is. Er zijn ook andere soorten solhattar en kepsar in ander materiaal dan kunststof.

Waarom niet?

- Als je met je gezin bij het zwembad of op het strand bent, kun je de barnen laten springen, maar je kunt er ook voor zorgen dat je het risico loopt dat je op het strand wordt getrapt. Köp badskor som de kan röra sig fritt i både i vattnet och på land. Dan zie je de små fötterna mot varm sand, glas, vassa stenar och snäckskal.

Wat mankeert er aan de vele föräldrar?

- Många tänker inte på att barnen även behöver skydda ögonen. De schuur kan känsliga mot solljuset zijn en het använda solglasögon är ett väldigt smidigt sätt att skydda ögonen mot UV-strålningen. Tänk på att köpa en modell som sitter smalt runt ögonen och inte släpper in UV-strålning från sidan. De ska också vara sköna att använda och får gärna ha mjukt skumgummi på insidan som anpassar sig efter ansiktet.

SHOPPA HÄR: UV-kläder tot schuur

LÄS MER: Prisvärda UV-kläder från Virvelvind