Emelie Hollsten: Så här blir mina fyra pass Image

Emelie Hollsten: Så här blir mina fyra pass

Kända träningsprofilen Emelie Hollsten har gjort de fyra första passen i "10 minuter träning". Onder de kommande dagarna bjuder hon på cardio, thaiboxning, yoga och gymnastik!

Emelie Hollsten is energiek en heeft een passie voor träning en hälsa. Nadat Emelie Hollsten een jaar lang gymnastiek en kunsttraining heeft gedaan, heeft ze nu haar thaiboxningen gebruikt. Onder veckans fyra pass kommer du få testa på allla hennes favouritträningsformer!

emelie hollsten
Emelie Hollsten har nära 56 000 följare på Instagram @emeliehollsten och är skapare av klädmärket Restless by Em. Samen met haar man, Biggest loser-tränaren Mikael Hollsten, heeft ze Restless Industries (aldrigvila.se) en energidrycksföretaget PXL Energy AB opgericht. Foto: Privat

- Det kändes kul att få göra lite smått och gott från min träningsbakgrund. Det första passet består av fyra konditionsövningar och det är för att det är viktigt att ha en god grundkondition, oavsett vad du tränar för något. Det är nyttigt för kroppen och bra för hjärtat, zegt Emelie Hollsten, 26 jaar.

De andere drie passen in thaiboxning, yoga en gymnastiek. Met thaiboxningen is Emelie Hollsten voor het eerst in haar vijfde jaar begonnen, maar sinds haar derde jaar turnt ze.

- Het is heel natuurlijk dat gymnastiek een van de vele manieren is om haar carrière te vervolgen. Jag valt att fokusera på övningar med olika former av handstående. Jag får mycket frågor om det och det är faktiskt relativt lätt att lära sig! Dessutom är det är så poppis med CrossFit i dag och där måste du kunna gå på händer, förklarar hon, och fortsätter:

- Några yogaövningar är också med, eftersom jag tycker att det är jätteviktigt att komplettera med det om du lever ett hektiskt liv eller utför högintensiva sporter. Jag tror mycket på balans i livet och att det är nyttigt att lära sig att varva ned.

Vilken är din favoritövning av de du visar i dina fyra pass?

- Persoonlijk vind ik de conditiesturing heel belangrijk, maar ik denk dat het een goede manier is om mig naar binnen te duwen. Ik heb een zwak voor burpees, iets wat heel moeilijk is, maar omdat ik het niet zo moeilijk vind als ik het doe, heb ik een voorkeur voor bergbeklimmen. Jag älskar kontraktionen den ger i magen och generellt sett så gillar jag helkroppsövningar.

Vilken övning kommer upplevas som svårast tror du?

- Övningen där du ska stå på händer så att kroppen bildar en 90-gradig vinkel och där du sedan ska doppa tårna i marken. Den är tung för axlarna. Jag tror att handståendepasset kommer kännas ovant för dig som inte är van att vara upp och ner.

Hoe kan ik het beste mijn pas gebruiken?

- Bij alle passen die je met een handståendepasset kunt kopen, kun je zoveel mogelijk doen! Det finns ingen övning där jag är orolig för att deltagarnas säkerhet, men på handståendepasset får du känna efter vad du klarar av. Jag vill inte att du ställer dig upp och ner om du känner att axlarna inte håller, till example. Om du är ovan att stå på händer kanske du övar på en av övningarna i det passet i tio minuter, och sedan fortsätter med de andra övningarna framöver när du känner dig mer bekväm med att vara upp och ner.

LÄS MER: Det här är oktober-utmaningen "10 minuter träning"

MER: "10 minuter träning": 1 voor Emelie Hollsten