Flytvästen som är bäst i test Image

Flytvästen som är bäst i test

Vi hjälper dig att hitta rätt flytväst, oavsett om du behöver räddningsväst till barn eller flytväst till vuxen. Hier vind je alle tips die je nodig hebt!

Flytväst är ett måste för barn under sommaren och ska bäras inte bara ute på sjön utan även när barnen springer på bryggor, fiskar eller leker vid en pool eller sjö. Barnet is heel eenvoudig, maar het heeft ook een mooie, kale räddningsväst met krage en grenband.

Om du som vuxen är ute med båten bör du också ha flytväst eftersom du kan slå i huvudet när du ramlar i och förlora medvetenhet. Det är också en fördel om vattnet är väldigt kallt, eftersom du köper dig mer tid, så att hjälp hinner komma fram i tid. Je kunt olika västar för olika tillfällen, men de flesta köper en basmodell och den fungerar till det mesta.

SHOPPA HÄR: Vliegvideo's voor gezinnen

Wat kan jag doen als ik flytväst koop?

- För det första så finns det två olika sorters flytvästar, sådana som bara hjälper dig att flyta vilket kallas flythjälpmedel, och så kallade räddningsvästar som även vänder på personen som trillar i vattnet, så att huvudet kommer uppåt, säger Johan Isaksson på Helly Hansen.

Is jag välja flytväst eller räddningsväst?

- Vanliga flytvästar brukar börja på ungefär 30 kilo och för att ha en sådan väst ska barnet kunna simma 200 meter, annars ska det ha en räddningsväst. Många barn tycker det är knöligt med kragen och vill ha en likadan flytväst som äldre barn och tjatar mycket på sin mamma och pappa. Degene die voor zichzelf zorgt, kan een goede regel opstellen voor het vinden van een flytväst op Simborgarmärket, omdat dit de schuur motiveert om sig simma te vinden.

Als je förälder bent, kun je väldigt noga med säkerheten förstås. Welke vliegvogel kan jag naar deze schuur brengen?

- Baby safe och Kid safe från Helly Hansen är bäst i test och vänder barnet tio gånger av tio. De är de säkraste räddningsvästarna på marknaden.

helly hansenGlöm inte att alltid hålla uppsikt över barnen hela tiden även om de har räddningsväst på sig!

Welke storlek på flytväst välja jag?

- Storleken på flytvästar och räddningsvästar anges i vikt och det stämmer nästan alltid. Men tänk på att passformen är det absolut viktigaste. Heb je een räddningsväst die rond de 15 kilo weegt, en heb je een kleine schuur die 18 kilo weegt, dan is dat het probleem, want de lengte van de passformen is klockren. Då behöver du inte byta storlek förrän barnet vuxit ur västen utan det fungerar lika bra. Als je vuxen en väldigt kort bent, moet je de opslagruimte gebruiken om je te transformeren als je bättre bent.

Wat doe je voor flytkraft op flytvästen of räddningsvästen?

- Man mäter flytförmåga i Newton, N. En vanlig flytväst har en flytkraft på 50 N men en räddningsväst på hela 150, så den vill upp till ytan med en otrolig kraft. Dan kun je nagaan of je ook een räddningsväst kunt hebben als je de vikten over de västen laat gaan, als je de passformen niet kunt verstellen. Hade du bara fått på dig räddningsvästen hade du kunnat väga 100 kilo utan problem.

Heb je een goed budget voor je säkerheten?

- Du ska alltid prova en ny räddningsväst eller flytväst. Test of het goed zit! Kommer du märka att du som vuxen måste dra åt flytvästen ordentligt och dra up dragkedjan, så att den sitter tight mot kroppen den dagen du trillar i. Västen vill upp till ytan och flyta och det underlättar otroligt mycket om västen då sitter tight. Det är bra också för barnen att få ha testat hur det känns att trilla i med västen på, för då lär dem sig det.

LÄS MER: Köp rätt flytväst