”Givetvis har jag komplex” Image

"Givetvis har jag komplex"

Alex Shirpey är modell och PT och har en kropp de flesta bara kan drömma om. Trots det har han komplex - även om han nu har lärt sig att hälsa kommer inifrån.

Je kunt Alexander Siamak Shirpey, 30, tegenkomen. Han var nämligen modell tidigare på Sportamore, innan han för ett halvår sedan packade sina väskor och flyttade till Barcelona.

- Livet i Spanien flyter på bra now. Vi flyttade hit i augusti förra året och hade en tom lägenhet och en stor takterrass att inreda. Nu vi ett hem och en vardag här nere, säger Alex Shirpey, som har över 50 000 följare på Instagram, där du kan se mer från hans liv.

Waarom vloog je naar Spanje?

- Jag reser ganska mycket och då är Barcelona en bra bas att utgå ifrån. Det är nära hem till min kära mor men ändå tillräckligt långt söderut i Europa för att min frusna kropp ska må lite bättre. Jag kom nyss hem från Indonesien och kände en Sverige-känsla när jag kom hem till ett regnigt Barcelona, haha. Mitt väsen gillar värme, säger Alex Shirpey som förutom reser i sitt jobb som modell och PT även är med och driver välgörenhetsorganisationen Strong as life.

Förutom modell jobbar du som PT. Hoe lang ben je al bezig?

- Det är lite olika, men det blir helt klart en hel del eftersom träning är både mitt jobb och min passion. Op een andere dag begin ik mijn dagen met morgoncardio en kan ik in 35 minuten naar löpning, hopprep of boxning. Sedan kör jag ett eftermiddagspass på gymmet i ungefär 2 timmar inklusive 25 minuter ordentlig uppvärmning. Övriga dagar har jag bara ett förmiddagspass på gymmet och MMA-träning på kvällen. Daarom ben ik op weg gegaan naar verschillende soltillfälle en heb ik de kroppen gepakt en de kroppens olika rörelser geleerd, geïnspireerd door mijn naprapat, de beste Jonas Parandian.

Wil je dat niemand je verlaat om je naar mijn huis te brengen?

- Hahaha! Mijn moeder brukar oroa sig för det mesta när det kommer till mig, så hon tycker ofta att jag borde ta något gott att äta och vila lite. Josefine, die naar het skarpen gaat, kan ook mijn vriendin zijn, want ik heb een lichte glimlach op mijn gezicht en ik ga naar mig träningskläder.

Heb je een probleem met autoverkeer?

- Tidigare i live körde jag bara på tills det inte gick mer. In de oudheid heb ik geprobeerd om een slimmerik te vinden die de schedel van de man missa utveckling, något jag var rädd för när jag var yngre och ville köra på jämt. Nu ben ik ook zo geïnteresseerd in träningen dat ik me aanpas aan alle verschillende olika disciplineringsmethoden, maar variatie is ook een manier om de situatie te verbeteren.

Wat kan je het beste doen als je net begint?

- Mijn grootste uitdaging is om mig te helpen met de romerska ringar, zodat ze zich kunnen aanpassen aan de omstandigheden! Rent utseendemässigt, vilket är mitt jobb, så krigar jag alltid med mina svagheter. Jag är ganska nöjd med min storlek och har väldigt bra koll på min kost och form året runt, så utmaningarna väljer jag att se i saker jag inte kan eller behärskar, det andra är bara att sköta så fungerar det prima.

Wat boeitras du av i träningsvärlden?

- Het is heel leuk om te zien waar de mänskliga kroppen vandaan komen. Kolla bara på elitgymnaster, fighters, yogautövare och dansare. Kroppen är fantastisk och att ge den utmaningar är den bästa investering du kan göra. Jag önskar jag hade mer tid, så jag kunde göra mer och utvecklas mer. Voor vem? För min egen skull och så kan jag styla med nya skills för flickvännen hemma också, haha!

alex shirpey
Als Alex Shirpey drie oefeningen doet voor de rest van zijn leven, kan hij muscleups i ringar, pistol squats en hängande benlyft doen. Och gärna clean and jerk, men då blir det ju faktiskt fyra övningar.

Vaddrömmer du om att klicka hem på Sportamore just now?

- Ett riktigt grymt hopprep skulle passa fint! Mitt pajade nämligen i dag.

Heb je je fysiologie några komplex gemaakt?

- Geef antwoord. Det jag fått mest skit för genom mina år är benen och vaderna. Ik heb de negatieve commentaren omgebogen naar een positieve en extra motivatie, en ik heb benen en een van de opvallendste muskelgruppers gevonden. De genetische vaderna jag ärvt av min far kämpar jag vidare med, men jag tror det kan vara nyttigt få kämpa men inte alltid komma fram. I en ytlig värld är den viktigaste segern acceptansen av sig själv och sin prestation. Jag är mer tillfreds med mig själv nu än någonsin tidigare, inifrån och ut.

Möter du någonsin fördomar på grund av ditt utseende?

- Nej, folk som känner mig vet att jag har koll på det mesta. De som läst något jag skrivit förstår också ganska snabbt att min värld är mycket större än träning. Självklart finns fördomar och jag förstår varför, vi lever i en konstig värld med konstiga värderingar. Het enige dat je kunt doen is ervoor zorgen dat je niet goed in je vel zit en dat je het niet zelf kunt doen.

Du verkar må extremt bra, vad är det som gör dig glad och harmonisk?

- Jag har en familj som jag älskar något oerhört och som älskar mig. Mijn film is fantastisch. Jag har tid att göra det jag vill och får resa mycket och till fantastiska platser. Jag bor nära mina vänner. Det finns många anledningar.ras Samen met anderen heb ik een harmonieuze manier gevonden om het leven te leiden, net als bij alle skolen en prestations in Sverige. Livet är underbart, men bara för dem som ser till att ha det underbart. Det är en känsla som infinner sig inifrån och inte genom materiell förvärvning. Ge kropp och själ kärlek.


alex shirpey
Alex Shirpey tränar så pluggar han lite spanska och håller på att starta upp BCN Beach-HIIT tillsammans med några vänner. Det är ett träningspass för alla som de ska köra på stranden några dagar i veckan både för privatpersoner och företag, både svenska och spanska.

LÄS MER: Så tränar Sportamoremodellen Josefine (Alex Shirpeys flickvän!)