Guide: Hitta rätt gummistövlar till barnen Image

Handleiding: Hitta rätt gummistövlar till barnen

Alla barn älskar att plaska i vattenpussar, men det blir betydligt roligare om strumporna är torra även efter hoppandet i vattenpölarna. Experten weten dat je de perfecte gummistövlarna voor deze schuur moet vinden.


Als je gummistövlar voor een schuur wilt kopen, is dat net zo moeilijk als het waarschijnlijk is. Höga eller låga är en smaksak, så länge inte kanten på stöveln går så högt upp att den orsakar skav. Börja med att mäta foten och lägg till 15 millimeter. Ga naar een storleksguide om te zien waar de foto's vandaan komen. Nadat je dit hebt gedaan, moet je een prova stövlarna vinden.

- Het beste wat je kunt doen als je gummistövlar koopt, is ervoor zorgen dat je een par vindt die goed op de foto staat en een natuurlijke uitstraling heeft, zegt Johan Elvstrand op Viking footwear.

Varför är det bra att köpa stövlar i naturgummi?

- När du köper gummistövlar i naturgummi får du en helt annan kvalité och hållbarhet på dina stövlar. Stövlar i högre andel naturgummi spricker inte lika lätt och är mer slitstarka. Våra naturgummistövlar byggs för hand och består av 25 till 50 delar, beroende på vad det är för kategori. Det är absolut värt att lägga pengarna på kvalité och det är självklart skillnad på ett par dyra och ett par billigare stövlar.

Hur många par gummistövlar bör ett barn ha?

- Två par tycker jag är bra. Då kan ett par vara hemma och ett par lämnas på förskolan.

Kan jag som förälder veta att stövlarna faktiskt är vattentäta?

- Vraag naar de kvalitetstests. Vi på Viking testar alla våra par vi tillverkar i fabriken och alla par vi säljer är 100 procent vattentäta. Het is een goed idee om de regnbyxorna te testen op gummistöveln om barnet ska hoppa i vattenpölar, zodat det inte kommer in vatten via skaftet.

Hoe kan ik stövlarna vinden om zo lang mogelijk te blijven?

- Sköt om stövlarna genom att tvätta dem om de blir smutsiga, det gör att de håller längre. Låt inte gummistövlarna torka i värme eller direkt solljus, gummit kan torka ut och missfärgas. Gebruik een silikonspray of een silikonsvamp om de stövlarna langer te laten meegaan.

gummistövlar