Guide: Rätt våtdräkt för bröstsim och vattensport Image

Gids: Rätt våtdräkt för bröstsim och vattensport

Heeft u een grote våtdräkt die u kunt gebruiken voor het vervoer van goederen? Då kan någon av de här tre dräkterna vara det du letar efter.

Verschillende soorten sporten passen goed bij elkaar. En swimrundräkt är till expempel utformad för att du ska kunna leverera maximalt under ett swimrunlopp, men är för ömtålig för att kunna användas när du till exempel ska åka vattenskidor. Een crawldräkt is optimaal voor crawl en frisim, maar je kunt het ook prima doen als je gaat zwemmen. Als je een våtdräkt wilt hebben voor bijvoorbeeld Vansbrosimningen of voor vattensporters, moet je een dräkt kiezen die geschikt is voor bröstsim en die geschikt is voor een lichte tåligare slaget.

Hier vind je een gids met de beste dräksoorten voor bröstsim en vattensporter!

Kleintje

headShorty One is verkrijgbaar bij Sportamore. Normale prijs 899 kronen.

Kies: En våtdräkt med korta armar och ben som är perfekt för varmare dagar och som ger dig full vattenkänsla. Dräkten är tillverkad av 2,5 millimeter tjockt neopren och är klädd med nylon på både insidan och utsidan, något som gör den väldigt slitstark. Heeft een sleepsluiting.

Voor vem: En dräkt för dig som ska simma Vansbrosimningen, som simmar bröstsim i öppet vatten eller dig som vill ha en våtdräkt för vattensporter som vattenskidor, wakeboard och surfing.

Volledig pak

headFullsuit One is verkrijgbaar in herrmodell en dammodell van Sportamore. Normale prijs 1 795 kronen.

Kies: En våtdräkt där du har möjlighet att kunna växla simsätt mellan bröstsim, crawl och frisim. Dräkten består av tre millimeter tjockt neopren på framsida och baksida, medan neoprenet på armar och ben en millimeter tunnare, för ökad rörelsefrihet. Ze zijn ook bekleed met slitstarkt nylon aan de binnen- en buitenkant, zodat je kunt zorgen dat de värmen bättre i vattnet. Met inga sömmar på utsatta ställen som kan orsaka skav. Försedd med dragkedja i ryggen.

Voor vem: En instegsdräkt för dig som vill testa simning i öppet vatten eller som ska simma Vansbrosimningen för första gången. Kan också användas vid vattensporter.

Verkenner 3.2.2

headExplorer 3.2.2 is een herrmodell en een dammodell voor Sportamore. Normale prijs 2 395 kronen.

Vad: En tunn och smidig dräkt som passar för både crawl och bröstsim samt vattensporter. Dräkten är tillverkad i tre millimeter tjockt neopren på fram- och baksida, medan neoprenet på armar och ben är två millimeter tjockt för ökad rörlighet. Den är också slitstark och tålig tack vare den nylonbeklädda in- och utsidan. Har inga sömmar som kan orsaka skav. De starka färgerna på armarna och ryggen gör att du syns bra när du simmar i öppet vatten. Har en dragkedja på ryggen.

Voor vem: - Klassikerkunden. En dräkt för dig som ska simma Vansbrosimningen och vill ha möjlighet att crawla men inte vet om du kommer att fortsätta simma utomhus efter loppet, eller för dig som vill ha en mångsidig dräkt som du kan använda till vattensporter, säger Christian Lindeberg på Head.

LÄS MER: Packa det här till Vansbrosimningen

LÄS MER: Skillnaderna mellan Heads våtdräkter för crawl och triathlon

LÄS MER: Hitta rätt dräkt för swimrun