Landets bästa trestegshoppare är Blaccs nya modell Image

Landets beste werkplaats is Blaccs nieuwste model

SM-vinnaren Madeleine Nilsson helpt bij het vinden van de OS-drömmar en de beste manier om meer ruimte te krijgen.

Det har varit en speciell säsong för Madeleine Nilsson. Na een goed begin met een prachtig resultaat is ze alles kwijtgeraakt aan SM in het slutet van juli, toen ze haar hoofd naar de grond stak en haar persoonlijkheid naar beneden haalde.

- Det var fantastiskt roligt, jag vann med två centimeter (12,96) och var bara fyra centimeter från att hoppa 13 meter, säger hon.

Er is nog meer tijd nodig om je te helpen. Finnkampen in het Stockholms Stadion.

- Det är årets roligaste tävling och något jag sett fram emot hela säsongen. Det är andra gången jag är med och formen känns bra. Het is de beste manier om 13 meter per jaar te wandelen. Sen börjar förberedelserna för 2016.

En hoe gaat het met henne in Finnkampen? Jo, Madeleine Nilsson komt femma på 12,86, vann gjorde finskan Kristiina Mäkelä på 13,79.

Nu tränar trestegsstjärnan för att försöka nå sin dröm: OS in Rio de Janeiro nästa år. Annars hägrar även EM i Amsterdam i juni nästa sommar.

- Målsättningen inför den här säsongen var att hoppa 13 meter, för att komma till VM i Peking hade jag behövt hoppa runt 14 meter. Det kommer krävas för att nå OS också. Men tresteg är en gren där man kan utvecklas väldigt fort. Het is heel eenvoudig om de beste persoon in een jaar te helpen. Jag vet att kommer hoppa långt en dag när allt stämmer. Men mest realistiskt nästa år är nog ändå EM i Amsterdam, säger hon.

Det är mycket som ska stämma i tresteg och det behövs många år av träning. Många hoppare når sin fulla kapacitet när de närmar sig 30 år, när alla små tekniska moment är på plats.

- Jag älskar små detaljer, det är därför jag älskar tresteg. Een combinatie van snabbhet, styrka en spänst is het beste wat je kunt doen. Det är så kul, säger hon.

Träningen är därför varierad och krävande. Hon tränar ofta runt sju pass i veckan.

- Under säsong tävlar jag ungefär en dag i veckan, sedan har jag två pass vardera av snabbhet, spänst och styrka. Jag försöker också ha en vilodag i veckan.

Medeleine Nilsson heeft de laatste jaren van haar leven gecombineerd met heltidsstudies. Tot juli is hon färdig socionom.

- Vad som händer då vet jag inte riktigt, jag vet inte var jag kommer bo och träna. Maar dat is niet genoeg.

Träna som SM-vinnaren

Svenska mästarinnan delar med sig av sina bästa övningar

  1. - Jag gör mycket knäböj i gymmet, hela och halva med vikter. Knäböj med hopp är också en favorit som tar bra i benen.

  2. - Om de spänsten te pakken te krijgen, moet je een vristhopp jättebra, een jämfotahopp en een hoppa på ett ben nemen, en verschillende soorten framåt, bakåt en sicksack.

  3. - Bålstyrka är också enormt viktigt för en trestegshoppare, plankan är en basövning som jag alltid kör. Varieer met de verschillende soorten händer och fötter och kör med olika belastningar.

  4. - Jag försöker köra ett yogapass i veckan också, annars kör jag en kvart om dagen utefter var jag känner mig stel. Schuimrollen zijn favoriet, ze zijn perfect om mee te werken.

nilsson2


E-mail


Naam: Madeleine Nilsson.

Ouder: 23 jaar.

Geboren: Gävle.

Jaar: Studente en trestegshoppare.