9 löparskor för herr som är bäst i test 2020 Image

9 löparskor för herr som är bäst i test 2020

Säsongens löparskor är här! Vår testpanel har sprungit i modeller för intervaller, lopp och långa distanser. Hier is een löparskorna voor honom som är bäst i test!

Är du på jakt efter årets bästa herrlöparskor har du kommit helt rätt. Vår grymma testpanel har sprungit i säsongens nya löparskor från märken som Nike, Asics, Hoka One One och Saucony. Spana in testet nedan för att hitta löaprskon som passar dig och ditt löpsteg!

LÄS MER: Så väljer du rätt löparskor

Test av: Saucony, Freedom 3

Saucony_Freedom3.png

De Freedom 3 van Saucony is verkrijgbaar:

Gewicht : 241 gram
Val: 4 mm
Passar till: Motionären som landar på mellan- eller framfoten i sitt löpsteg. Förslagsvis på lugna pass där den mjuka dämpningen får komma till sin rätt.
Flexibiliteit voor stabiliteit: Väldigt flexibel och mjuk löparsko.
Dämpning en comfort: Extremt bekväm sko att ha på foten. Här är din fot väl ombonad och omhändertagen.

Sammanfattning:

"Fantastisk härlig känsla", zegt een van de testpersonen nadat hij de nieuwe löparskorna van Saucony heeft uitgeprobeerd. Freedom 3 är en lättare och mer flexibel löparsko än årets succé Triumph 17 från Saucony.

- Det känns mer som en handske än en sko! Den smiter åt lagom runt foten, möjligen lite snäv i tåboxen men det är inget som märks av under själva löprundan, säger en testare.

Freedom 3 är en extremt flexibel och mjuk löparsko som passar perfekt för motionären som landar på mellan- eller framfoten, alternativt vill förändra sitt löpsteg för att komma bort från hälisättningen. Als je een druppel van 4 millimeter hebt, heb je veel te weinig ruimte onder je lens.

- De broek is strak en comfortabel, maar niet te glad. Jag heeft ontdekt dat de verkligen die komen om te ontsnappen aan de kraften in het löpsteget, geld geven aan een test die hetzelfde doel nastreeft als het doorgeven van de landerijen op de mellan- en framfoten, en een jaar later komen:

- Personligen hade jag kunnat tänka mig ett lite högre drop för att få lite mer driv i steget, jag kände mig bitvis aningen baktung. Samtidigt är Saucony Freedom 3 en vän att lita på i det långa loppet och vi blev bättre och bättre vänner ju fler kilometer vi avverkade tillsammans.

Det här är en neutrale löparsko, men även testare som har en lätt pronation upplever skon som tillräckligt stabil för lugna pass.

- Själv hade jag önskat mig en lite gladare färgställning men smaken är som baken och detta är en rolig bekantskap som verkligen levererar och gör jobbet!

Test av: New Balance, FreshFoam Vongo V4

New Balance_Vongv4.png

Vongo van New Balance is verkrijgbaar in verschillende maten:

Gewicht: 292 gram
Daling: 4 mm
Passar till: Medel till långa distanser för dig som behöver en stabil sko.
Flexibiliteit voor stabiliteit: Det här är en stabil löparsko som passar dig som pronerar väldigt mycket.
Dämpning och komfort: Otroligt dämpad mellansula som ger en mjuk fotisättning.

Sammanfattning:

Redan efter första rundan är det många testare som konstaterar att skorna sitter som en smäck på foten. Vongo V4 är en väldämpad och bekväm löparsko för mellan- till långa distanser.

- Skon är överlag åt det bredare hållet, men av någon anledning har min lilltå lite snålt om utrymme, så jag måste nog säga att själva tåboxen är åt det mindre hållet om du har långa tår, säger en testare.

Het beste voordeel van het hardere löparskon uit New Balance is dat de både stabiel is, maar ook otroligt dämpad ut samt att den är stabil.

- Jag pronerar ganska mycket och tycker att pronationsstödet verkligen gör det jag önskar.
Skorna har en strumpliknande passform som omsluter foten väl och sitter på plats under hela rundan.

Zelfs om de strakke pasvormen in de buurt van ankeln te krijgen is het belangrijk om te zorgen voor stabielere tipsar testarna dig att ha höga strumpor då det stickade materialet kan kännas lite strävt mot huden när du springer.

- De Vongo V4 is beter dan andere mängdträningskor genom att bara ha ett drop på 4 millimeter, vilket leder till att du lättare kan få foten under höften i ditt löpsteg, konstaterar en testare nöjt.

De Vongo V4 is perfect voor een hoge onderlaag, voor iedereen die zich goed gedraagt in het löpsteget. Du som har ett klockrent löpsteg vet redan att en stabil skon inte är ett måste och kan kika på en av de andra modellerna i testet.

- Snygg och bekväm löparsko, jag gillar de olika versionerna av blått!

Test av: Reebok, Floatride Run PantheaReebok_FloatrideRunPanthea.png

Floatride Run Panthea van Reebok is verkrijgbaar bij Reebok:

Gewicht: 238 gram
Druppel: 8 mm
Passar till: Den vana löparen, gärna på elljusspår där den något mindre dämpade löparskor inte blir så påtaglig.
Flexibiliteit zorgt voor stabiliteit: Varken speciellt flexibel eller stabil. Det här är en neutral löparsko som snuddar på gränsen till en lättviktssko.
Dämpning en comfort: Extreem bekväm sko med medelhög dämpning i mellansulan.

Sammanfattning:

Het merendeel van de Reeboks löparskor heeft een voorkeur voor löparsna met een neutrale löpsteg en die veel moeite hebben met veren, omdat de skorna in de regel geen uppbyggnad innersulan hebben. Dit geldt ook voor Floatride Run Panthea, waar je het beste kunt werken met een iläggssula om je op een voorbeeldige manier te helpen eller je te gedragen bij het fotograferen.

- Met en iläggssula blir skorna helt klart stabilare, vilket passar mig perfekt. Als je ziet dat de löparskorna riktar sig naar de avancerade löparna som inte kräver lika mycket stöd från skorna, säger en testare.

Ytterligare ett tecken på att just den här löparskon passar vana löpare är den tunna mellansulan. Om du är van att springa i neutrala modeller från Adidas och Hoka One One kommer du i den här skon från Reebok märka att du är närmare marken.

- Dämpningen är skön men blir lite tunn i min mening, i alla fall för mina långdistanspass, säger en testare och en annan fyller i:

- Jag skulle säga att jag är en van löpare och jag gillar den här modellen eftersom den inte har supermycket dämpning och på sätt inte ger den där svampiga känslan som jag tycker att andra skor kan ge.

Designen, som påminner om träningsskon Nano, sticker ut i det här testet, men får bara positiva lovord från testpanelen.

- Många löparskor har en riktigt sportig look och får mig att tänka på en farbror som köper en ball cykel som han sedan bara använder en gång. Här slipper man sticka ut så mycket!

Test av: Nike, Air Zoom Pegasus 37

Nike_AirZoomPegasus37.png

De Air Zoom Pegasus 37 is verkrijgbaar bij Nike:

Val: 10 mm
Gewicht: 255 gram
Passar till: Allt från nybörjare till elit, intervaller och distanspass.
Flexibel en stabiel: Flexibel sko met een goede basisstabiliteit, een neutrale löparsko.
Behaaglijkheid en comfort: Väldigt dämpad löparsko som du inte vill ta av dig - så skön är den!

Samenwerking:

Att Air Zoom Pegasus 37 är en löparsko som älskas av många är inte svårt att förstå. De nieuwe pasvormen in combinatie met een goede pasvorm en comfort en een mooi design zorgen ervoor dat je een en dezelfde löparsko kunt dragen onder de langste afstanden, tempopas en tot vardags.

- Det här är en grym löparsko att ha i sin garderob. Zelfs als je een andere oplossing zoekt voor een ander type löppass, is het fijn als je een sko hebt die leuk is om mee te werken, säger en testera.

Pegasus 37 is een perfecte combinatie van een flexibel en duurzaam löparsko met een goede stabiliteit. De modellen zijn neutraal en hebben een hoog draagcomfort, ook voor mensen die zich minder snel uitspreken.

- Jag är imponerad att skon är så pass dämpad trots sin låga vikt. En het feit dat het een mooie stöd is voor foto's, geeft aan dat het een stabiel sko is. Nike har verkligen lyckats med den senaste versionen av Pegasus!

De schoen is op Nike-maat en heeft een normale pasvorm. Het comfort is beter dan bij andere modellen. Skon omsluter foten på ett behagligt sätt.

- Hälkappan är bekväm, om än lite hård och behöver springas in, men ser till att min fot sitter på plats. Extra plus voor de ventilerende ovalen die ervoor zorgen dat je in de Pegasus 37 kunt veren!

Ska du bara köpa en sko är Pegasus från Nike alltid ett bra val!

Test av: Asics, Gel-Noosa Tri 12

Asics_Gel-noosaTri.png

De Gel-Noosa Tri 12 van Asics is verkrijgbaar:

Gewicht: 249 gram
Druppel: 8 mm
Passar till: Tempopass, intervaller och tävlingar.
Flexibiliteit en stabiliteit: Väldigt flexibel löparsko som är anpassad för alla delar som ingår i ett triathlon.
Duurzaamheid en comfort: Bekväm sko som har en medelhög dämpning.

Sammanfattning:

Du som tidigare sprungit i Asics löparskor vet att många modeller har den perfekta mixen av dämpning och stabilitet. Een Skorna kan något klumpiga om du är van att springa i nätta modeller, men gör sig extremt bra på långa distanser, speciellt landsvägslöpning. Det här är däremot en utstickare i Asics sortiment då det är en lättviktssko för de snabba tempopassen.

- Den här skon är helt magisk att springa i, jag fastnar direct för den, säger en nöjd testare.

Skon är skapad med triathlon i bakhuvudet och är därför försett med grym ventilation och även hål vid framfoten så att eventuellt vatten snabbt ska transporteras bort från skon för att hålla dig så torr som möjligt. Skon har även två olika snörningen, en så kallad snabbsnörning samt en vanlig.

- Jag was een beetje sceptisch over snörningen en zei eerst dat ik er goed aan deed om op de foto te gaan zitten. Maar ik was positief en tevreden! Löparskon sitter perfekt!

Gel-Noosa Tri 12 är en lätt löparsko som både funkar vid landsvägslöpning och lättare terräng, om du frågar våra testare. Dämpningen är inte lika hög som i märkets väldämpade modeller Gel-Kayano och Gel-Nimbus, och kräver därför mer av löparen och löpsteget.

- De belangrijkste tips zijn: zorg dat je meer dan een halve meter in je huis verveelt, zodat je een goede löpsteg hebt, zodat je je knieën en foto's kunt bekijken. Voor medellånga distanser, tempopass och intervaller är den däremot grym!

Test av: Adidas, SL20

Adidas_SL20.png

SL20 van Adidas is verkrijgbaar in verschillende kleuren:

Gewicht: 230 gram
Val: 10 mm
Passar till: Intervaller och korta distanser med högt tempo.
Flexibilitet kontra stabilitet: En flexibel sko som passar ett neutralt löpsteg.
Dämpning en comfort: Bekväm sko som är konstruerad med något mindre dämpning än andra Adidas-modeller för att du känna dig snabb och kvick under intervallpasset.

Sammanfattning:

En lätt och snabb sko för korta distanser. De Nya SL20 van Adidas is gemaakt voor de snabba löparna die het beste bij je passen. Iedereen heeft een neutrale löpsteg, maar de experts van Adidas rekommenderar den främst till dig som landar på mellanfotet i stegisättningen.

- Het eerste wat je ziet als je in de SL20 springt, is dat hij vikten heeft, dat zijn löparskon superlätt is en dat hij bekvämt zit op de foto, säger en testare.

Een nadeel van de SL20 is dat hij is uitgerust met de klassieke Adidas Boost-dampning, zoals de nieuwe Lightstike, die een energieke en sterke känsla biedt als je springt. Als je de Ultraboost 20 gebruikt, krijg je een mooie, lichte känsla in de foto's en dat is een groot verschil omdat je de beste foto's kunt maken voor kortere en snellere passen.

- Du får mycket löparglädje för pengarna, säger en testare och en annan fyller i:

- Även om skon inte har den klassiska Boost-dämpningen samt en relativt låg dämpning jämfört med andra modeller, tycker jag att löpningen blir mjuk och behaglig. Jag känner mig pigg och snabb i benen.

Wat is de beste oplossing? Jo, dämpningen, som vi redan pratat om, är kompakt och ger en lätt och skön löparkänsla. Het torsiesysteem in mellanfoten is hetgene dat ervoor zorgt dat je een constructie kunt maken die in het löpsteget past, net zo goed als het reduserar oönskad rörelse. Met een strakke pasvorm krijg je een mooi stöd voor je foto's.

- Meshen på ovandelen ventilerar skönt och ser till att du kan springa i skorna under hela sommarhalvåret. Adidas heeft ook een arbeta met Continental om een yttersula te kunnen maken die de onderlaag van het pak vergroot, zelfs een blöt asfalt, een testare en een annan fyller:

- Designmässigt är de i mina ögon inte lika fina som exempelvis Ultraboost. Degene die het moeilijk heeft, is de grootste. I stadsmiljö där det är lite vanligare med start och stop i löpningen och lite tvärare sidledsförflyttningar, briljerar dem.

Test av: Adidas, Adizero Boston 8

Adidas_AdizeroBoston .png

De Adizero Boston 8 van Adidas is verkrijgbaar in verschillende kleuren:

Gewicht: 238 g
Val: 10 mm
Passar till: Allt från korta till långa distanser, tävling, tempoväxlingar och lugna pass.
Flexibilitet kontra stabilitet: En flexibel sko som bland annat passar intervallpass. Den är en lättviktsko som snarare upplevs som nätt och smidig än bred och stabil. Den tunna mellansulan bidrar trots det med en nära markkontakt och på så sätt behöver du inte vara orolig för att du ska trampa snett när du springer.
Boost en comfort: Boost-dämpning upplevs aningen mer kompakt och stum än vad du får hos exempelvis Ultraboost, men fortfarande är den skön och härlig.

Sammanfattning:

Kun je een miljoen pond verdienen? Boston 8. Kun je intervallers vinden? Boston 8 gör jobbet. Kunt u een halve marathon springen en maximale tijd winnen? Ja, du tänkte rätt. Boston 8 är grym här med.

Adidas Adizera Boston 8 ingår i Adidas Adizero-serie med lättviktsskor. Skorna har självklart Adidas populära Boost-sula, men är skapade för ett annat ändamål är populära Ultraboost. Medan Ultraaboost är en komfortdröm med dämpningen i fokus har Boston 8 skapats för att ge dig en grym löparupplevelse oavsett distans och tempo.

- Mellansulan följer fotens form och är väldigt tunn jämfört med andra löparskor jag sprungit i. Det gör att du känner underlaget och kommer nära marken. Samtidigt är skon förvånansvärt mjuk och har mycket dämpning för att ha en sådan tunn mellansula, säger en testare.

Dämpningen är konsekvent och spänsten i ifrånskjutet håller länge. Boost-dämpningen hebben een energiåtergivning som ger dig fart framåt och kraft i varje löpsteg.

- Jag vill slå ett slag för att skorna känns likadana pass efter pass. Jag har tidigare varit med om att dämpningen försämras med tidens gång, men det är inget som jag märker av här.

Jämfört med Ultraboost är den här löparskon något liten i storlek. Därför kan det vara smart att gå upp 1/3 i den här modellen för att vara säker på att du inte klickar hem en för liten löparsko. Passformen är tight och skon har en normal bredd.

Låt dig däremot inte luras av ovandelen, den är mer ventilerad än den ser ut att vara. Je kunt het paard kilometer na kilometer laten opspringen om het te laten ontploffen.

Test av: Nike, Joyride Dual Run

Nike_JoyrideRunDual.png

De Joyrun Dual Run van Nike is verkrijgbaar bij Nike:

Gewicht: 290 g
Druppel: 11 mm
Passar till: Långa och lugna distanspass där komfort och en mjuk fotisättning är målet.
Flexibilitet kontra stabilitet: Nike klassar den här skon som stabil. Het testpanel van Vår är inte lika generösa utan anser att den är någonstans mellan en neutral och en stabil löparsko. Het mooiste is dat de helt klart tillräckligt stabil is voor överrörliga fotleder.
Comfort en ontspanning: En komfortdröm som är skonsam för dig som har problem med knä, höft- eller fotleder. Riktigt bekväma löparskor för långpassen.

Sammanfattning:

Joyride Dual Run är en ny löparsko i Joyride-serien från Nike. Joyride Run Flyknit was de eerste en was een snabb löparsko voor korte passen. Als je het Joyride-skon uitprobeert en een lange afstand aflegt, ben je helemaal klaar. Joyride Dual Run is een skapad voor de lange afstanden.

- Het is verkligen dat als je op een klein moln springt, je de kleine skumkulorna in de sulan ziet die zich na de foto vormt, je een testare krijgt.

Het is alleen maar mellansulan en dämpningen die uniek zijn voor Joyride. Nike har, i stället för att skapa en hel sula i exempelvis React-skum, skapat små kulor som kan röra sig inuti sulan. Det gör att dämpningen anpassar sig efter just din fot och fotisättning.

Totdat de andere Joyride-modellisten hun vaardigheden verloren, konden ze maar weinig foto's maken met dämpningskulor, waardoor de framefoto's een "vanlig" mellansula hebben. Op een gegeven moment had Nike tagit bort problemet att kulorna glider under foten, vilket hände vissa löpare som sprang i den tidigare versionen, samt att skon blivit mer stabil.

- Als je landt op mellanfoten of in de lucht, krijg je een mooie foto, maar je kunt er ook voor kiezen om het zweefvliegtuig niet te laten hangen in de buurt van de Joyride-versie.

Storleken är trouw aan Nike, men mindre i storlek än märken som Adidas och Saucony. De pasvormen zijn normaal tot något slank en de ventilatie is goed, zodat alle ventilatieshål op de ovalen passen.

- Jag gillar att den här löparskon har en ögla vid hälen som gör det lättare att få på sig skorna.

Test av: Asics, Nimbus 22

Asics_Nimbus22.png

Finnen:

Gewicht: 306 g
Val: 10 mm
Passar till: Det är under landsvägslöpning och framför allt långa distanser som Nimbus 22 hör hemma.
Flexibiliteit en stabiliteit: Grattis Asics, ni har skapat en sko som är stabil, utan att den klassas som stabil, och ändå tillräckligt flexibel för att inte klaga på att skon känns stel. Bra, bra, bra!
Dämpning och komfort: Kan det bli bättre än så här? Tveksamt! Dämpningen och komforten är på topp. Testpanelen zijn groot genoeg om een negatieve uitslag te krijgen, maar ook om de omslutande ovandelen te kunnen gebruiken als något varm.

Sammanfattning:

Guldstjärnan till säsongens bästa löparsko för landsvägslöpning går (återigen) till Asics Gel-Nimbus 22. Als je een sko bekijkt die bekväm en dämpad is, als je dat niet doet tot je een paar foto's bekijkt en je een miljoen passeert, dan is dat een goed idee om je gezondheid te verbeteren. Mannen det är verklighet i Asics löparskor! Nu kan je de kans krijgen om te förklara varför skorna är så pass bra.

Mellansulan ger en skön dämpning och hög respons i frånskjutet. Je kunt er allemaal voor zorgen dat je op je plek zit en dat je zelfs de kleinste kilometer van een marathon aflegt. Förstärkningar vid häl och sidan av skon stöttar upp fötterna samtidigt som skon upplevs flexibel i löpsteget.

- Det är en vääldigt skön löparsko som är perfekt för landsvägslöpning, säger en testare och en annan fyller i:

- Du som är van vid att springa i lättviktskor märker snabbt att Numbus 22 har en är en trygg och omslutande vaddering med förstärkningar vid hälen. De foto's zijn heel stabiel en luchtig, en ik denk dat het heel eenvoudig is om de foto's te maken.

De schoen heeft een hoge dämpning en is stabiel, zelfs als Asics deze schoen als een neutrale schoen beschouwt, is deze beter dan andere modellen uit de test (ca. 30 gram meer rood.anm.) en is inte skon du väljer till intervallpasset. Om du är en van löpare vet du även att du borde ha flera löparskor på din hallmatta, för du springer väl inte långa distanser i samma sko som du har på tävling och intervaller?

- Designen är en vattendelare, men med sin restroinspirerande färgpalett och blinkning till sommarens OS tror jag att det här kommer att bli en superpopulär sko för alla Asics-fantaster där ute.

De prijs is in lijn met andere löparskor's van Asics, maar voor dit bedrag tycker je testpanelen om te zien of je een grym sko kunt kopen die goed is en die goed is voor meerdere miljoenen.

SHOPPA HÄR: Löparskor

LÄS MER: Det här ska du tänka på när du springer ditt första maraton