Mammaboosta med Marita Karlson Image

Mammaboosta met Marita Karlson

Väntar du barn, är du en nybliven mamma eller bara sugen på inspiration till hälsosam matlagning? Dan kun je Marita Karlsons laatste recept lezen.

Marita Karlson_mammaboostHälsoinspiratören och modellen Marita Karlson bor i Los Angeles sedan nästan tio år tillbaka och har tidigare skrivit böckerna Hälsokick! och Superhälsa! Foto: Martin Löf.

Hoe zit het met de receptbok met hälsosam mat voor alleen zoogdieren?

- Tanken med boken är att ge blivande mammor plus de som redan har barn sedan tidigare en skjuts i en mer hälsosam riktning som ger mer energi, för det är just det vi behöver. Energie om alles te doen wat een gezin nodig heeft: småbarnsår, nattvak och amning. Marita Karlson en haar collega's zijn van mening dat als je meer wilt weten over je gezondheid, je een beter beeld kunt krijgen van de kosten van een näringsrik.

Hoe weet je of je de beste partner bent voor nyblivna zoogdieren die je kunt kopen tegen een redelijke prijs?

- Tid och ork. Man sträcker sig efter första bästa bulle eller Snickers för att man är så slut och hungrig, men det ger ju varken näring eller långvarig energi. Det går faktiskt snabbt att slänga ihop en smoothie med superingredienser som smakar ljuvligt och som kroppen jublar åt. Det gäller bara att man bunkrar upp och har sånt hemma.

De beste snacks voor een kleine schuur?

- Frusna blåbär doppade i yoghurt eller kokosyoghurt är toppensnack att alltid ha i frysen och äta precis som det är. Eller rawfoodbollar som kan förvaras i kylen ganska länge. Smoothies är kanon som mellis och har du ont om tid kan du göra en stor sats, frysa in i portionspåsar och mixa med lite vatten eller nötmjölk.

Skärmavbild 2017-08-28 kl. 15.39.50.pngMammaboost! geeft eenoverzicht van de geschiedenis van Marita Karlson en de manier waarop ze haar maaltijden heeft bereid. Boken hittar du här.

Hoe kommer man som förälder ur (o)vanan att servera barnen typ spaghetti och köttfärsås eller varmkorv?

- Om man först och främst tänker på vad en varmkorv innehåller och vilket lågt näringsvärde den har tror jag inte att det är svårt att hitta andra hälsosammare alternativ att erbjuda. Sedan kan du alltid byta ut spaghettin mot kikärtspasta, bönpasta och så vidare för att öka på näringen.

Du bor ju i LA, en stad som ligger i framkant när det gäller wellness. Vilka är topp tre hetaste hälsotrenderna just now?

- Det är mycket medicinal mushrooms som blandas i te och nöt- och frömjölk. Bowls zijn heel lekker, alles past in een bowl, daar heb ik voor gezorgd, en cannabisolja past in smoothies en sapjes.

Wat zijn de beste tips om een maaltijd op tv te proberen als je supertrött bent en kans hebt om halva natten te eten op basis van een klein biertje?

- Det börjar i mataffären. Als je dit wilt, dan is het moeilijk om hem te vinden met een skräp. Om du har hälsosamma snacks hemma så blir det så mycket lättare, zegt Marita Karlsson.

HÄR hittar du tre recept på boostande bowls från boken.

LÄS MER: Terug naar school - höstnyheter från Nike

LÄS MER: Vegojnut & gatatum - så äter vi just now!