Nytt hos oss: Dedicated – för dig som vill shoppa med gott samvete Image

Nytt hos oss: Dedicated - för dig som vill shoppa med gott samvete

Van bomullsfrö tot färdiga plagg - Dedicated är varumärket som tar ansvar för både planeten och de som producerar plaggen. Nu vind je hier deras coole, ecologische en fairtrademärkta producten!

I en allt mer medveten värld ställer många allt högre krav på kläderna de köper. Maar het is heel goed om te zien hoe het er aan toe gaat in het bekostnad av stilen, såklart. Dedicated är ett värderingsdrivet, svenskt livsstilsmärke som kombinerar mode och ansvar. De är varumärket för dig som vill shoppa snyggt och med gott samvete!

- Vår primära målgrupp är kvinnor och män i 25- och 30-årsåldern, och vi har även en Mini Me-kollektion för barn. Våra plagg hittar du hos rent ekologiska butiker som bara säljer certifierade varumärken, samt hos vanliga modebutiker som Sportamore, berättar VD:n Johan Graffner.

Dedicated map shirtNågot för dig? HÄR hittar du alla plagg från Dedicated.

Ekologiska t-shirts, sweatshirts en mjukisbyxor

Alleen de ecologische materialen zijn hetgene waar Dedicated het meest om geeft, maar ook het strakke design.

- Materialen zijn absoluut de beste manier om miljö- en klimaatproblemen op te lossen. Materiaalvalen motsvarar ungefär 60 procent av de globala utsläppen. Alleen als je ekologiskt framställd bomull in stället för icke-ekologisk välja kan man minska utsläppen med upp till 46 procent, berättar Johan Graffner och fortsätter:

- Den bomull som vi använder produceras ekologiskt i två större kooperativ med familjeböner i Indien. Vi ser även till att ha full spårbarhet, så att vi vet att allt från bönderna till textilarbetare är garanterade ett visst pris för det som de producerar, alltså att de är anslutna till Fairtrade.

Fairtrademärkt productie

Als de productie zich in een jaar in de buurt van de wereld bevindt, is het belangrijk om te zien of het goed is voor de producent.

- De indiska bomullsbönderna hör till de fattigaste i världen. De är ofta skuldsatta på grund av dåliga villkor, för att inte tala om den hälsorisk de lider av på grund av de kemikalier som används i framställningsprocessen. Det här har pågått sedan 80-talet. Om alla kände till hur de har det ställt hade alla velat köpa Fairtrade-certifierade produkter.

Visie om een dag syntet te skrota

Huur syntetiska materiaal undviker Dedicated helst helt och hållet. Det är bara i sina badkläder som de fortfarande anser att det behövs, då samma funktion inte kan åstadkommas med andra material. Het is ook belangrijk dat het syntetiska materiaal goed werkt.

- Omwille van de ecologische bom is het mogelijk om de vezel Lyocell te gebruiken. Dit wordt verwerkt in een sluteproces, waarbij inga utsläpp sker. In het tillverkningsproces wordt de vezel geleverd in een ecologisch gecertificeerd skog, dat afkomstig is uit Zweden.

Dedicated femenism shirtSticker budskapet lite i ögonen? Då har du kommit till fel märke. På Dedicated är man inte rädd för statements!

Creativiteit in foto's en illustraties

Designmässigt utmärks utbudet från Dedicated av konstnärliga illustrationer, vackra fotografier och häftiga tryck - en cool stil, helt enkelt.

- Vår bakgrund är inom streetfashion och brädsport, men vi har alltid gillat foto och konst. Därför vill vi genom våra tryck lyfta fram duktiga illustratörer, konstnärer och designers - Hans Gedda bijvoorbeeld, som är fotografen bakom flera av motiven på våra t-shirts.

Storleksmässigt berättar Johan Graffner att deras kläder är vanliga europeiska storlekar, men med en något lösare passform.

- Siluetten på våra t-shirts är lite större just nu än vad de varit tidigare. Het is een nieuwe megatrend die we hebben - dat de kleren van de mannen licht oversized zijn.

LÄS MER: Spana in Frontier - vårt nya klädmärke för herrar

SHOPPA HÄR: Kläder, skor och mer sportkleding