Så hittar du och behåller din träningsmotivation Image

Så hittar du och behåller din träningsmotivationen

Heb je last van träningslusten? Bekijk de tips van Kristin Winnergårds beste motivatie tips!

Als je wilt weten hoe mycket (of lite) du tycker om att träna i vanliga fall finns det dagar när motivationen är på noll och det känns mer lockande att använda bänkpressbänken till en vilostund än lite fysisk ansträngning (om du ens tar dig till gymmet, soffan är ju trots allt skönare och luktar godare än en träningsbänk).

Als je wilt dat träning je blij maakt, dan krijg je van friskare en piggare een motiverande vonk in je baken! Vem kan vara bättre att dela med sig av sina bästa pepp- och motivationsknep än Kristin Winnergård som älskar idrott, träning och hälsa och tävlar i bodyfitness?

- Jag kan inte tänka mig ett liv utan mycket träning då jag verkligen brinner för och älskar det. Jag hittar fokus och ett inre lugn genom min träning så det är A och O för att jag ska må så bra som möjligt. Träningen gör också att jag känner mig glad och stark och får energi till allt annat i livet så därför är det ett självklart och prioriterat inslag i min vardag, säger Kristin Winnergård.

Vad gör du om du känner dig riktigt omotiverad inför ett träningspass?

- Jag ser träningen som bokade möten med mig själv som är viktiga att inte ställa in. Als jag een plan had gemaakt, was het nog varit enklare att smita undan men jag försöker alltid att hålla mig till planen. Jag kan mig någon vän eller min sambo Sam vid dessa tillfällen också dra med mig någon vän eller min sambo Sam vid dessa tillfällen så att vi kan pusha varandra under passen, berättar Kristin Winnergård och fortsätter:

- Jag tar oftast med mig väskan direkt till jobbet de dagarna, så att jag kan träna på vägen hem sen utan att landa hemma först. Dus het is moeilijk voor mij om de motivatie te achterhalen, want het is moeilijk om de motivatie te achterhalen, haha.

Heb je een tankeknep gevonden die je wilt kopen?

- Jag ser träningen som en livsnödvändighet för kropp och själ och därför väljer jag att försöka att inte känna efter så mycket när tankarna om att skippa ett pass dyker upp. Du ångrar aldrig ett pass i efterhand, utan känner dig alltid stolt över din prestation när träningen är gjord, så den känslan får hamna i fokus även innan under dessa dagarna.

krisGör som nära 52 000 andra och följ Kristin Winnergård på Instagram @kristinwinnergard! Foto: Ulrika Göransson

Wat is het beste resultaat voor iedereen die na het ongeluk een ongeluk heeft gehad en nu een goed resultaat boekt?

- Als je een tillbaka wilt, ga dan naar een andere plek waar je träningen kunt gebruiken. Den känslan brukar oftast kunna trigga igång motivationen när den gör sig påmind. Har du lagt ner tid på träningen är det synd att kasta bort det helt och hållet igen, det är ändå en färskvara. Nu när mörkret smugit sig på oss så är det extra viktigt att göra sig själv den tjänsten att inte ge ge fter för ursäkterna. Je bent vaak te moe om een actief en gezond leven te leiden en dat is niet altijd even prettig.

Är hälsan en bra motivationsfaktor?

- Ja. Zelfs om de meeste mensen ertoe aan te zetten om hun faktorer te gebruiken, is het een goed kader om alles te doen voor wat ze doen. Det kommer ofta lite i skymundan i dagens idealjakt. Jag skulle aldrig välja bort någonting som jag vet påverkar min hälsa och mitt välmående positivt, så det är faktiskt bara att bestämma sig och köra på. Kroppen, hjärnan och välmåendet kommer tacka dig för det!

Hoe ofta måste jag träna för att få hälsoeffekten av träning?

- Kies een realistische manier om de schedel te vullen. Het is een negatieve cirkel als je de vrouw die je hebt ontmoet in een stället passeert. I stället blir alla veckor när det finns tid och energi till fler bara en bonus. Det var jag gjorde i början och målen du sätter måste gå att uppnå för att du inte ska hamna i en cirkel negativitet och stress. Ett pass är bättre än inget, det glömmer vi allaldeles för lätt tror jag.

Hoe denk je dat een mens zijn motivatie kan verbeteren door middel van träningsmål?

- Jag tror att du måste vara medveten om att du kommer tappa motivationen vissa dagar eller perioder, men att det gäller att ha en plan och strategi för hur du tänker hantera det. Motivation kommer och går men jag tror att vi alla egentligen vet vilka tankar som rör sig i huvudet när vi skapar ursäkter för att skippa det tänkta träningspasset, säger Kristin Winnergård och avslutar:

- Som sagt är det viktigt att du sätter realistiska mål, förändring av vanor eller din fysiska förmåga på gymmet kräver tålamod och tid. Välj ett långsiktigt mål där du involverar det du tycker är roligt att träna. Omväxling förnöjer, men försök att hitta ett sätt att kombinera dina träningsmål med livet i sig. Träning ska inte ta över livet, det ska förgylla det med glädje, energi och välmående!


LÄS MER: Kristin Winnergård visar 3 övningar som bygger starka armar och axlar

LÄS MER: Mentala tränarens motivatiestips

LÄS MER: Fredrik Weibull: Så hittar du träningsmotivationen