Så rengör du dina solglasögon Image

Zoek naar een zonneglas

Maak uw keuze! Solglasögon, strandväskor, strandhanddukar en flipflops hör sommaren till men hur de ska rengöras är inte lika självklart. Bli kvitt bakteriehärdarna med expertens bästa tips.

Een eenzame dag op het strand is superhärligt. Det tycker även bakterierna! Dessutom är det lätt hänt att flipflopsen blir smutsiga, badlakanen sandiga och solbrillorna får små fettfläckar. I värsta fall har till och med din solskyddsfaktor läckt ut i strandväskan. Jonas Olausson, på städthjälpsplattformen Helping, vet hur du blir kvitt sand flott och sommarsmuts.

Vattna dina solglasögon

Als je de solglasögonen op je mobieltje gebruikt, kun je de kladdiga avtryck gebruiken. Sluta fukta med ett andetag och torka med tröjan, det kan rispa glasen. Skölj dem i stället under rinnande vatten. Gebruik een lichte diskmedel en maak gebruik van tummen en pekfingret. Torka sedan med en luddfri trasa, och glöm inte ramarna och skalmarna.

Hygiënische badlakanet

Zorg ervoor dat je de badlakanet in de tvättmaskinen kunt gebruiken. Als je de lämnats kvar i solstolar, ofta blöt och smutsig, är den bakteriernas våta dröm. Ook sommige consumenten vinden dat een witte handdoek perfect is om te gebruiken. Hygiensanera handduken genom att lufttorka den, skaka eller piska den och lägga den sedan i blöt i vatten och ättika. Blanda tre skedar per liter vatten. Låt handduken ligga och dra i vätskan några timmar innan du tvättar den i maskinen i minst 60 grader.

Skura tofflorna

Zand, zoutvlokken, asfalt en granen. Het is superskönt om de barfota met teenslippers onder je voeten te dragen, maar als je de hele nacht doorgaat, wordt het een smutsiga. Råd bot på smuts och fläckar med hjälp av skurmedel. Maak slippers met een svamp indränkt i skurmedel och lägg dem sedan i tvättmaskinen i 30 grader. Svep in dem i en handduk eller lägg dem i en tvättpåse för att inte förstöra trumman på tvättmaskinen.

Gnugga strandväskan met zout en citroen

Het is heel eenvoudig om een flätad strandväska te huren, maar het is een vinnande husmorsknep, die garanterat vinner över flottiga solkrämsfläckar. Als je je innerfodret wilt herstellen, kun je het zout en de fyra delar alkohol klonteren, de fläcken weggooien en een fuktig trasa maken om je te helpen. Om de väskan utanpå te rengöra kan je een bomullstrasa doppa i en blandning av vatten, salt och citron och sedan skrubba den med lätt hand.

strandväska
Een beeld dat eindigt als een reklamblad ... voor bakterietillväxt.