Så rustar du barnens garderob inför skolstarten Image

Rustar du barnens garderob inför skolstarten

Ryggsäckar, skor och idrottskläder - bloggaren och trebarnsmamman Engla Pettersson ger sina bästa tips på vad ditt barn kan tänkas behöva inför första dagen på läsåret.

Zelfs om värmeböljan gör det svårt att tro, är hösten på ingång och det är hög tid att se till att skolgarderoben är uppdaterad. Engla Pettersson rijdt idag den populära bloggen Engla's showroom och har tre barn i skolåldern, Jolie och tvillingarna Enzo och Romeo. Som trebarnsmamma vet hon precis hur du bäst rustar upp inför höstterminen och vilka guldkorn som är värda att lägga några extra kronor på.

HÄR har vi samlat kläder, skor och accessoarer som ditt barn kan tänkas behöva inför skolstarten.

- Eerst en vooral, kijk en ontdek wat er gebeurt en wat er gebeurt. Sedan skriver jag gärna listor på vad som behövs. Nu har jag så stora barn som ska börja i tvåan och femman, så de har sina egna stilar och klär sig inte i vad som helst och vill därför vara med och handla. Bekväma och snygga byxor (pojkarna älskar Adidas) utgör basen tillsammans med enkla t-shirts och tröjor.

Vad tycker du om att dina barn är involverade i införskaffandet av nya skolkläder?

- Als je een kledingstuk hebt gekocht en je hebt je mode getypt, dan is het belangrijk dat je een delaktiga vindt. Enzo är mest intresserad och sedan kommer Romeo. Jolie is inte särskilt klädintresserad men är väldigt bestämd med vad hon vill ha på sig och hon älskar svart, vitt och lite grått. Toen ik dat hoorde, probeerde ik een oplossing te vinden en ging ik winkelen op een plek waar hon ook was.

Wat is er mis met het vastzetten van skolstarten?

- Bra skor! Alla mina tre kids älskar sneakers och ingen gillar gummistövlar, tyvärr. Men utrustar dem ändå alltid med ett par. Er is ook een mooi raggsäck, samen met een mooie jas.

Engla bloggareEngla Pettersson, op haar Instagram-konto HÄR, låter barnen Jolie, Enzo och Romeo vara med och bestämma hur skolgarderoben ska se ut - mjukisshorts och sneakers är två populära favoriter!

Welke plagg kan ik kopen voor een betere prijs?

- Ytterplagg och vinterskor är värt att satsa lite extra på.

Heb je een idee over welke barnen je kunt vinden nu het te warm is?

- Luftiga plagg! Jolie borde in een korte broek met vita blusar och toppar till. Enzo en Romeo hebben korte broeken met olika enfärgade t-shirts, of deras fotbolls-set.

Kan barngarderoben både vara trendig och praktisk?

- Ja, jag tycker inte man behöver göra avkall på trender eller snygghet bara för att det ska vara funktionellt och bekvämt. Tvärtom! Bekvämlighet är A och O, samtidigt kollar vi bara efter sånt som jag och barnen tycker är snyggt. Är det då också bekvämt är vi i hamn.

LÄS MER: Hitta rätt badskor för barnen

LÄS MER: Därför ska du köra UV-kläder till barnen