Skillnaderna mellan Babybjörns olika bärselar Image

Skillnaderna mellan Babybjörns olika bärselar

Babybjörn har fem olika modeller av bärselar. Hier kun je zien wat je kunt doen om het model te vinden dat bij je past.

En bärsele är ett måste-köp när du fått en bebis och vill kunna ha barnet nära men ändå ha händerna fria. Babybjörns bärselar är tillverkade så att du kan bära barnet i dem från det att ni nyligen kommit hem från BB och, i vissa modeller, ända upp till tre års ålder om det skulle behövas. Hur mycket barnet väger avgör och det finns bärselemodeller som klarar ett viktspann mellan 3,5 kilo upp till 15 kilo.

Hoe lang kan jag bära mitt barn i bärselen åt gången?

- Vi rekommenderar att du provar dig fram med lite kortare stunder i början så att både du och barnet vänjer er. Dit is een goede reden om aan te geven hoe lang je barnet in je stoel kan zitten, zodat je hem in ieder geval kunt dragen. Gillar inte barnet att sitta i selen kommer det att skrika, zegt Nina Rönnberg, försäljningsansvarig för babybjörn i Norden.

Hoe wil je dat een oppas voor een baby tillräckligt op het moment dat je er bent?

- När barnet sitter i selen ska det vara högt upp på bröstet så att det kan höra dina hjärtslag och ni kan ha ögonkontakt. När barnet är mellan noll och sex månader är en bra tumregel: om du kan pussa på barnets hjässa vet du att barnet sitter i rätt höjd, förklarar Nina Rönnberg.

Vilken livslängd har en bärsele från Babybjörn?

- Sköter du den, förvarar den rätt mellan barnen och inte tvättar den en gång i veckan så har den i princip hur lång livslängd som helst. Sedan ska du ha i åtanke att säkerhetsstandarder och krav ändras hela tiden. En bärsele från 80-talet var bra då men i dag kanske den inte uppfyller alla krav, säger Elin Skog, säljkoordinator på Babybjörn.

Kan jag köpa en bärsele i andra hand?

- Vi rekommenderar inte andrahandsköp eftersom du inte vet hur bärselen har använts, hur plasten har påverkats eller om den legat fuktigt på vinden, säger Elin Skog.

Hoe denk je dat het is om een nieuw exemplaar te kopen?

- Plast är lite av en färskvara och har ett bäst-före-datum. Granska selen innan du börjar använda den till ett nytt barn, ryck i spännena och se att den är hel och ren så kan du använda den till alla dina barn, säger Elin Skog.

- Om du är osäker kan du vända dig till oss och fråga, tipar Nina Rönnberg.

Vad är det för tyg i Babybjörns selar?

- Tyget är produktcertifierat enligt Öko-tex klass 1, vilket är den högsta certificering. Het is belangrijk dat het uiterlijk van de band niet wordt aangetast door slechte ämnen en kemikalier en dat de huid niet wordt aangetast. Als de baby niet goed aanspreekbaar is, kan de baby niet alleen met de kinderen zijn, zegt Nina Rönnberg.

Alla Babybjörns kind kan tvättas tot 40 graden. Skonsamt tvättmedel rekommenderas.

GIDS VOOR BABYBJÖRNS BÄRSELAR

Nina Rönnberg en Elin Skog helpen je een goed model te vinden!

Origineel

babybjörn

Vad: En tvådelad bärsele som lanserades redan 1973. Dit is het enige model van Babybjörns dat je niet zo snel zult vinden. Bärselen heeft een sytt kors i ryggen die tussen de skulderbladen zit voor een optimale stöd. Jättebra för det nyfödda barnet och tills det väger upp mot sex, sju kilo. Men ska du använda selen i flera timmar blir det tungt och du rekommenderas i så fall att välja en annan modell.

Hoe groot is de schuur waar we naar toe gaan? Van de nyfödda die 3,5 kilo weegt tot de schuur die 11 kilo weegt.

Pas op: Vill ha en liten och nätt sele du slipper dra över huvudet och som inte tar mycket plats i väskan. Perfect voor mensen die enbart planerat att bära barnet under dess sex första månader.

Wonderbaarlijk

babybjörn

Vad: Påminner om modellen Original men Miracle är även utrustad med en stöttande ryggplatta som ska sitta i svanken. Selen är tvådelad så om barnet somnar kan du enkelt knäppa upp den och lägga ned ditt barn.

Hoe groot is de schuur? Van de nyfödda die 3,5 kilo weegt tot de schuur die 12 kilo weegt.

Ik passeer de hele weg: Vill ha en skön allround-sele som du inte behöver dra över huvudet. Är du svag i nedre delen av ryggen eller har du ryggproblem är det här ett toppenval.

Bärsele één

babybjörn

Vad: Babybjörns storsäljare! En bärsele som du drar över huvudet och som knäpps baktill. Hij is goed in de lengte en zit goed tussen de skulderbladen. Met model One belastar du höfterna i stället för axlarna tack vare selens midjebälte. Om zeker te weten dat je een optimale belijning hebt voor je hoofd, kun je het in je hand houden tussen axelbandet en axeln när barnet sitter i selen.
One heeft ook een breed scala aan functies die je kunt gebruiken als je wilt dat je barnet een fyra månader is. Met One heb je altijd de mogelijkheid om een schuur te kopen.

Welke grote schuur is er voor jou? Van nyfödd (3,5 kilo en 53 centimeter) tot 3 år (15 kilo en 100 centimeter).

Geef het door: Vill ha en allround-bärsele som du kan använda från det barnet är nyfött ända upp till tre års ålder. One går att rulla ihop så att du smidigt kan bära med dig den, till exempel under vagnen. Dit is een relatief actieve familie die veel verschillende waarden heeft.

We

babybjörn

Pad: Een nieuwe versie van One. De beste vaardigheid die je met One kunt vinden, is dat We låst på ena sidan och därför knäpps med enbart ett spänne. We saknar dragkedjor på nederdelen eftersom det flexibla materialet anpassar sig efter barnets storlek. I We can inte barnet sitta vänd framåt utan här bär du endast barnet in mot bröstet eller på ryggen.

Wat is de beste schuur? Van nyfödd (3,5 kilo en 53 centimeter) tot 3 år (15 kilo en 100 centimeter).

Geef het door: Vill ha en allroundbärsele som är lätt och smidig att använda men inte känner behov av att kunna bära barnet så att det sitter vänt framåt.

Buitenleven

babybjörn

Vad: Babybjörns nieuwste bärsele. Anpassad för utomhusliv och levereras i en smidig väska. One Outdoors is uitgerust met dezelfde uitrusting en hetzelfde systeem als One, maar heeft ook några extra loopar in de buurt waar je nycklar of vattenflaska kunt vinden en een väska på sidan waar je een mobiele telefoon of plånbok kunt gebruiken. One Outdoors heeft ook een nylonfoder die de vind- och vattenavvisande som skyddar barnet i extrema miljöer geeft.

Hoe groot is de schuur waar je voor gaat? Van nyfödd (3,5 kilo en 53 centimeter) tot 3 år (15 kilo en 100 centimeter).

Passar dig som: Är aktiv, tycker om friluftsliv och vill kunna ta med barnet på äventyr vare sig det är på fjället eller ditt lokala skogsområde.

babybjörn
HÄR hittar du Sportamores utbud av Babybjörn. Foto: Pressbild

LÄS MER: Tips voor mensen die skötväska, bärsele och åkpåse kunnen kopen