Spring backintervaller i helgen! Image

Lentekriebels in helgen!

Heeft u een broek en benen in helgen? Lente Anna Lissjanis lievelingsintervaller i backe!

Anna Lissjanis is PT en ligt aan de basis van het populaire träningsblog Trend o träning. Ze springt graag en geeft haar mening over två-tre gånger i veckan - och det bästa hon vet är backintervaller.

- Jag gillar kombinationen av puls och att känna mig så stark som jag gör av att explodera med full kraft uppför backarna. Een vorm van styrkelöpning die mig som både älskar tunga lyft och löpning, zegt Anna Lissjanis.

Hoe ofta springer du intervaller?

- Meestal en ibland två gånger i veckan. Jag gillar variation i min löpning och då är det så tacksamt med alla typer av intervaller som tränar olika kvalitéer och passar i olika terränger eller känslotillstånd.

Waarom is het zo handig om intervallers te gebruiken en zijn ze zo effectief als ze allemaal werken?

- Als je een progressie wilt maken van het verspringen van je lichaam, moet je ervoor zorgen dat je de kroppen niet te veel belast. Als je de knop volledig indrukt of maximaal indrukt onder een helleffect, is het effectief om een viss tid of een viss distans een visst antal gånger te maken. Det blir en form av extra ansträngning, sedan lite vila, ansträngning, vila och så vidare.

Vindt u dat gemakkelijker?

- Met intervallers is het mogelijk om de resultaten van gång tot gång te vergelijken, om een scheet te laten, om een aantal scheten te laten en om verschillende förbättringar te zien. Dessutom är det ett kul sätt att träna för oss som gillar variatie och för att hänga upp tanken på annat än hur 'jobbigt eller tråkigt' det är att springa på löpband till exempel. En annan fördel är att du får bra effekt på syreupptagningsförmågan och konditionen på kort tid, men tuffa intervaller tar längre tid att återhämta sig från så glöm inte vilan!

anna lissjanis
Op Anna Lissjan's blog vind je veel inspiratie over träningsinspiratie!

Vilka skor har du när du springer intervaller?

- Det beror helt på typ av intervall och underlag, men helst ett par lätta skor. Jag gillar Merrells minimalistische löpskor med en tunn sula utan så mycket dämpning. Met deze schoenen ben je meer markkontakt en automatiseer je een geweldige hållning tack om ervoor te zorgen dat de coremusklerna zijn werk doet om kroppens belastning in de bergen te verbeteren.

Kan wat moet ik doen om mijn favorieten te vinden?

- Favoriten är som sagt backintervaller och där gillar jag att springa i en brant, lite kortare backe plus en längre med mindre sluttning. Jag brukar köra cirka sex spurter upp för varje backe och gå eller småjogga nedför.

Wat kan ik doen?

- Zorg voor extra mycket kraft van sätet en baksida lår, ha stolt hållning och ta korta, snabba steg. Ha böjda, starka armar och blicken över krönet. Explodera upp - andas och skaka loss på vägen ned. Lopen!

anna lissjanis
Självklart hittar du sportiga Anna Lissjanis på Instagram också!

LÄS MER: Lär barnen äta nyttigt (Jo, det går!)