Stort test av underställ i ull Image

Slimme test van synthetisch materiaal

Mmm ... merino! Ull håller värmen, andas utmärkt och luktar inte illa. Här är underställen i merinoull som är bäst i test.

Merinoull is supertrendigt en dat is heel goed. Het is het optimale materiaal voor alle soorten! Het is fantastisch om merinoull närmast kroppen te dragen, want het is natuurlijk antibakteriellt en het lukt. Dessutom andas det bra och ger en skön värmande känsla.

SHOPPA HÄR: Alla våra underställ


Als je niet zo intensief bezig bent, kun je ook geen synthetisch materiaal gebruiken in deze winkel, omdat de kleding en de ventilatoren dan niet meer nodig zijn. Als je bijvoorbeeld gaat skiën in de bergen, als je een korte periode actief bent en als je de intensiteit van het skiën vermindert, dan is värmande ull perfect.

Merinoullsunderställ är också givet om du inte vill klä dig i klassiskt trelager, utan bara vill ha två lager. Då är ett värmande underställ i kombination med en jacka i syntet det bästa valet - det passar till exempel om du ska ut och promenera eller leka med barnen på vintern.

Om ervoor te zorgen dat je het beste uit jezelf haalt, hebben we een testpanel samengesteld met de beste modellen voor de beste herders- en damessidans. Hoppas det hjälper dig!

Onderställ i merino för herrar

Icebreaker

Icebreaker_herr.jpg

Verdel:
Zone LC crewe, normale prijs 899 kronen.
Ondergoed: Everyday leddings w fly, gewone prijs 599 kronen.
Sammanfattning: Ventilerande, värmande och tåligt.
Testpanelen säger:

Icebreaker är en riktig storfavorit. Ingen i testpanelen hade i princip något negativt att säga, trots att vi försökte få fram åtminstone någon nackdel.

- Jag hade höga förväntningar och jag blev inte besviken. Det här merinounderstället är hårdtestat, jag hade det när jag cyklade, klättrade och som ett baslager till vardags. Jag höll mig varm när det var kallt ute, men blev inte svettig när temperaturen höjdes, säger en av testarna som är väldigt nöjd.

De geteste plaggen zijn gemaakt van nederdelen van 100 procent merino en van överdelen van 96 procent merino en lite lycra. Båda delarna känns tåliga, stretchiga och som att de är gjorda av ganska tjock ull.

- Op het moment dat je het kledingstuk maakt, kun je het ook op dezelfde manier dragen als syntetunderställ. Als dit lichte lycra is, kun je het ook op een andere manier dragen, want als het lukt, kun je het ook op een andere manier dragen. Vissa merinounderställ känns lite ömtåliga, men inte det här, som är robust och bra, säger en av de andra testarna.

Både överdelen och underdelen har smarta detaljer. Underdelen har till exempel gylf, och ovandelen har värmande tumhål. Samtliga deltagare i testpanelen uppskattar också att det är ett helsvart underställ med diskret logotyp.

Ook de passformen hyllas, när den suttit på ett tag försvinner stelheten och det sitter som en smäck. Strak mot kroppen, utan att det känns instängt.

- Vi had snöstorm och jag cyklade till jobbet, vilket i stället för en kvart, som det brukar ta, tog en hel timme. Jag cyklade där det gick, men fick leda eller bära min cykel ofta, ibland i knähög snö. Jag inte ens hade ett vattentätt ytterlager på benen så blev jag inte blöt en enda gång. Jag är därför extremt nöjd med hur det här understället andas. Det här understället checkar allla boxar, jag är helt såld på det och kommer använda det hela vintern. Kopen!

Wyte

Wyte_herr.jpg

Verdel: Glacier top, gewone prijs 499 kronen.
Onderbroek: Gletsjerbroek, 499 kronen.
Sammanfattning: Billigt, fräscht och skönt.
Testpanelen säger:

Om te zorgen dat de broek van Wyte niet te duur is voor de andere merken, heb ik het testpanel getest om te kijken of het mogelijk is om de beste kwaliteit te krijgen - men Wyte överraskade allla. Det är i 100 procent merino, och det enda de inte gillade var att tröjan var tight i halsen och att understället inte hade något extra som stack ut, som till exempel tumhål.

- Jag använde det här understället dagligen i en vecka, och det höll formen väldigt bra och framförallt höll det sig fräscht. Perfekt! Säger en av testarna.

- Understället känns väldigt tunt och fint, så jag blev nästan lite förvånad över hur pass mycket det värmde. Dock utan att jag kände mig svettig eller klibbig. Väldigt mjuk och skön känsla mot kroppen, säger en annan av dem.

Alla i testpanelen är överens om att passformen är jättebra. De upplevde att både över- och underdel sitter där de ska, och att inget knölar sig eller glider ned.

- Byxorna satt som en smäck, nästan så jag glömde bort att jag hade dem på mig. Snyggt med resårkanten. Je kunt er ook lang over doen. Designmässigt tycker jag att understället har den perfekta blåa färgen. Alles wat je maar kunt bedenken is dat je het onderstel moet aanpassen!

Koninklijke Bergen

MonsRoyale_herr.jpg

Verdelgen:
Coreshot raglan LS, normale prijs 899 kronen.
Onderdel: Shaun-off 3/4 long john, gewone prijs 799 kronen.
Sammanfattning: Smidigt, klifritt och trekvartslångt.
Testpanelen säger:

Mons Royales underställ är gjort i mellantjock ull, i 100 procent merino. Det passar nästan allla typer av fysiska aktiviteter året runt och upplevs av testpanelen som smidigt, lätt och väldigt skönt.

- Jag använde det i trädgården där jag fixade det sista inför vintern och kände mig hela tiden väldigt smidig. Det värmde skönt och transporterade bort fukten effektivt. Ook al was jag lichtgeraakt bij het sporten, dan nog was jag niet goed bij zijn hoofd en was hij niet goed bij zijn hoofd.

- Toen jag de test uitvoerde, was de temperatuur behoorlijk hoog, en jag pulseerde in het midden van het scherm in een vlakke tijdmarine in een meter hoge temperatuur. Jag frös inte, förutom om fötterna, men det är ju inte underställets fel. Det sitter skönt mot kroppen, kliar inte alls och känns supermjukt och skönt. Hela setet var perfekt i storleken och satt lagom tight på kroppen, berättar en annan testare.

Alla i testpanelen gillade hur understället såg ut.

- Det är ett väldigt bra ullställ som jag kan rekommendera. Fin resår i midjan och min sambo gav mig komplimanger för designen och färgerna, säger en av testarna.

Hetgene dat de testpanelen tycker drar ner betyget är det höga priset. De ifrågasätter om det är värt att lägga extra pengar på att få extra bra design.

- Det är ett ganska dyrt underställ och kanske får man inte bara betala för ullens kvalitet utan även för att de lagt ned mycket tid på designen. Självklart är det bra att det sitter som gjutet på kroppen. Het is heel eenvoudig om een van de beste exemplaren uit het testpanel te kiezen, omdat het slimmer kan zijn om te gebruiken. Byxorna slutar mitt på vaden, och det stör inte men vi förstår inte poängen heller.

Onderställ i merino för kvinnor

Koninklijke Bergen

MonsRoyale_dam.jpg

Verdel: Rocker raglan LS, normale prijs 899 kronen.
Ondergoed: Christy legging, normale prijs 799 kronen.
Sammanfattning: Dyrt, sportigt och coolt.
Testpanelen säger:

Mons Royale har gjort ett underställ i 100 procent merino som är nästintill perfekt, enligt testpanelen. Men smakar det så kostar det, och det enda testpanelen protesterar mot är priset, som är i högsta laget. De rest is te duur.

- Understället kändes toppen från första sekund när jag tog upp det ur kartongen. Underställ i ull uppfattar jag ibland som stickiga och obekväma, men så var verkligen inte det här understället. Det var så skönt att ha på sig att jag inte har velat ta av mig det, så det fick även agera som myskläder hemma på kvällarna, säger en av testarna, som får medhåll av en annan:

- Jag tycker att understället fungerat klockrent när jag använt det. Det har hållit mig helt lagom varm. Det värmde mig mycket mer än jag trodde, vilket blev tydligt eftersom jag frös de dagarna jag inte hade det på mig. När jag blivit varm har jag dock inte blivit svettig, utan understället absorbberar fukt på ett bra sätt. Jag har kunnat känna på understället att jag har svettats, men det har inte gjort mig det minsta kall eller obekväm.

Testpanelen är också nöjda med att Mons Royale-understället håller sig fräscht (till och med fräschare om du inte har deodorant) - det luktar ingenting trots att du använder det en hel vecka.

Ook de passformen hyllas, den är väldigt bra, utom ärmarna, som kunde varit lite smalare och mer åtstittande. Byxornas resårkant är jätteskön och gör att byxan sitter väldigt bra. Benen är ganska korta, men det kan ju vara ett plus i till exemplpel en snowboardsko, där du inte vill ha för mycket tyg runt fotlederna. Een groot pluspunt voor tumhål, omdat je er zo voor kunt zorgen dat je een nieuwe berg kunt vinden om je op te laden met flera lager kläder och som värmer skönt.

Wat is er aan de hand? Jo, det föll också samtliga testpersoner i smaken. De tyckte att det var perfekt med ett underställ i färg, men som inte är skrikigt.

- Det är är snyggt och sportigt, och det känns befriande att ett underställ för damer också kan få se coolt ut. Jag kan verkligen rekommendera Mons Royales underställ, både för funktionen och för utseendet. Jag gillar det verkligen! Helt klart en ny favorit, säger en av testpersonerna.

Kari Traa

KariTraa_dam.jpg

Verdel:
Rose LS, gewone prijs 749 kronen.
Onderdel: Rose pant, gewone prijs 749 kronen.
Sammanfattning: Tjockt, varmt och lyxigt!
Testpanelen säger:

Sportamores testpanel fullkomligt älskar Rose-understället från Kari Traa. Zo mooi dat het een volle pot is in de test! Du måste visserligen lägga ut nästan 1 500 kronen om du vill ha både under- och överdel, men det är det värt! Du får ett underställ i 100 procent merinoull, den allra mjukaste sorten.

- Nu heb ik een keuze gemaakt uit alle snacks van Kari Traa! Det är superskönt material, och det andas sjukt bra trots att det endast innehåller ull. Onder mina löppass absorbeertras svetten jättebra och det räcker att bara ha en tunn löparjacka över tröjan trots att det är snö och kallt. Tröjan andas jättebra och gör så att jag har en behaglig temperatur under hela passet, säger en av testarna.

Het probleem dat iedereen heeft met ull is dat het niet klopt, maar ingen uit het testpanel zegt dat het een probleem is voor Rose en Kari Traa.

- Det är jätteskönt och kliar ingenting. Materialet är mjukt och skönt mot kroppen och passformen är tight på både byxa och tröja. Als het materiaal in het midden van de byxorna blijft zitten, kan de gebruiker het onder de termobrallan in de pulkabacken plaatsen, en wordt het een jaar later getest.

Den tredje testaren av det här understället faller in i hyllningskören.

- Jag gillar hela setet men byxorna är kanske snäppet bättre, de är verkligen grymma. Understället från Kari Traa håller mig varken för varm eller för kall under kalla dagar. Als je de harige plaggen ziet, ben je blij met de harige plaggen en kun je mig faktiskt snygg i det här understället. Rekommenderas stark till alla som letar efter det perfekta understället i merino!

Wyte

Wyte_dam.jpg

Verdel: Glacier top, gewone prijs 499 kronen.
Onderbroek: Glacier broek, normale prijs 499 kronen.
Sammanfattning: Prisvärt, bekvämt och lent.
Testpanelen säger:

Om du är på jakt efter ett underställ i 100 procent merinoull till ett bra pris är Glacier från Wyte rätt val för dig.

- Vi tycker om att det är hundra procent merinoull, trots att priset är lägst av allla i testet. Understället andas, korvar sig inte och skaver ingenstans, säger en av testarna, som får medhåll av en annan:

- Jag har använt understället både ute och inne och blev varken för varm eller kall. Det sitter tight jämt över hela kroppen och är elastiskt och behagligt så att det inte ens känns att jag har det på mig. Det känns liksom lent mot kroppen.

Passformen på understället är bäst för dig som är i medellängd. En av testpersonerna är ganska kort, och hon tyckte att ärmar och ben var aningen för långa. Är du däremot kurvig kan du behöva gå upp en storlek, eftersom passformen är ganska smal. Vid påklädning kan understället kännas lite stumt, men det känns skönt när det väl är på.

- Det var liksom ovanligt trögt att ta på sig, men behagligt att bära. Zelfs de halsen waren niet zo moeilijk, en ik zou graag willen dat je ze begrijpt als je een beetje vidare gebruikt, zodat je ze kunt vinden onder de vardagskläder en ze kunt synchroniseren, of met een grote hals om ze te kunnen gebruiken in de Ordentlig Cyla. Trots det var det bekvämt och praktiskt, och passar utmärkt om träningsunderställ utomhus, säger en av testpersonerna.

- Jag gillar de tighta muddarna på understället som gör att du verkligen håller värmen i det, säger en annan.

Design is een groot pluspunt. Basfärger men ändå blockmöstrat, vilket känns lite nytt och fräscht när så många andra underställ är helfärgade eller småmönstrade.

- Jag älskar designen med färger i stora sjok! Trendigt, utstickande utan att vara tokigt och väldigt figursmickrande. Zoek een commentaar om såg lite Star trek-inspirerat ut te begrijpen, want daar kan ik je mee helpen. Loggan är snygg och jag känner mig fin i understället!

Röhnisch

Rohnisch_dam.jpg

Verdel: Åre polo, gewone prijs 699 kronen.
Ondergoed: Åre panty, standaardprijs 699 kronen.
Sammanfattning: Mjukt, färgglatt och na ski-vänligt!
Testpanelen säger:

Röhnisch Åre-underställ innehåller 70 procent ull och 30 procent polyamide. Det gör att du får ullens värmande egenskaper samtidigt som du får syntetets överlägsna andningsförmåga.

- Als je je niet goed voelt, absorbeer je de korte tijd die je nodig hebt. Det finns små perforeringar i tyget som gör att du får riktigt bra andningsförmåga, säger en av testarna.

Maar er zijn maar weinig andningsförmågan die hem op de testpanelen hebben gevonden. Ook utseendet en känslan mot kroppen fick höga betyg.

- Het eerste wat ik deed op het moment dat ik hem begreep, was dat het niet goed was! Väldigt härliga färger och fin design. After-ski vänligt underställ kanske man kan säga, uttrycker en av testpanelens deltagare.

- Het materiaal is väldigt mjukt och kliar inte alls, utan känns bekvämt hela tiden. Det är mycket stretch i materialet men det sitter ändå tight mot kroppen hela tiden, säger en nöjd testare.

Het enige dat ervoor zorgt dat het ondergoed niet te groot wordt, is dat de pasvormen perfect zijn voor alle soorten testkleding.

- Det kändes som att byxorna var lite korta i benen. Bij de testare die ganska korta is, is dat niet het geval, want jag is lang en därför var byxorna lite för korta. Är du lång rekommenderar jag att du går upp en storlek, säger en av testarna.

Överdelen var väldigt skön och allla i testpanelen älskade att det finns en liten krage som skyddar halsen.

- Jag hade gärna sett att kragen var ännu lite högre, för det hade inte skadat med ännu mer värme och skydd för halsen. Maar het is allemaal heel goed te begrijpen en je kunt het absoluut veranderen in een andere wereld!

LÄS MER: Underställen i syntet som är bäst i test