Ta yogan till nästa nivå – prova acroyoga! Image

Ta yogan till nästa nivå - provoceer acroyoga!

Kun je flyga, harmoni en gemenskap combineren als je styrka en balans gebruikt? Dan is acroyoga något för dig.

Acrogyoga är den gren på det stora yogaträdet som sticker ut mest i egen riktning. Bij acroyoga kun je samen met anderen zorgen voor gemensamt evenwicht, styrka en smidighet, in stället voor vanligtvis en ensam persoon. Utövarna strävar tillsammans mot att känna närvaro och tillit och dessutom finns inslag av thaimassage. Det är med andra ord en innehållsrik och varierad form av yoga.

- Bij andere yogavormen krijg je mycket själv, i acroyogan i par eller som en trio. Det gör det roligare och mer lekfullt.ras Tobias Strollo, die een van de grondleggers is van Acroyoga Stockholm, geeft aan dat het een goed idee is om de verschillende stijlen te combineren en de verschillende stijlen te combineren.

Precis som namnet antyder är akrobatik ett viktigt element i acroyoga. Akrobatiken utövas genom en så kallad partnerflygning där en person är "flygare" och denra "bas". "Flygaren" heeft met behulp van "basen" ingen kontakt met marken en kan in de lucht de zwaartekracht en andere yogaposities gebruiken.

- Det är inte avancerat som det ser ut. De beste manier om acroyoga te beoefenen is door je lichaam te bewegen. De meeste mensen die de eerste keer kwamen, zeiden: "Oh mijn god, hur ska jag klara det där?", maar een hele tijd later hadden ze de eerste keer al geflyerd, aldus Tobias Strollo.

Många har fått upp ögonen för acroyogan under de drygt tio år den utövats i Sverige, och fler kommer för varje år.

- Het is heel leuk om iedereen te zien die acroyoga doet en wil doen, de mensen die yogabakgrund doen, maar ook die nyfikna zijn en het willen doen. I våra klasser är det nästan alltid lika många killar som tjejer och åldern varierar från 16-65 år, säger Tobias Strollo.

Det vanligaste är att deltagare kommer själva till passen och sedan samarbetar med människor de inte känner sedan tidigare, men också kompisar och par kommer för att träna.

- Communicatie is belangrijk bij acroyoga. Als je met andere mensen praat, kun je ook met andere mensen praten. Acroyogaklasserna är alltid väldigt inkluderande, vi tar hand om varandra och är generösa och trevliga. Det finns ingen gradering i acroyoga, inget svart bälte, allla är lika viktiga, aldus Tobias Strollo.

acroyogaTvå deltagare utför en terapeutisk position. Foto: Acroyoga Stockholm.

Er zijn verschillende varianten van acroyoga: een terapeutische en een akoestische. Vissa klasser säskiljer på de två, i andra blandas de.

- En terapeutisk flygning är lugnare och syftar mer till att slappna av, då kan man stanna i sin position i flera minuter för att sträcka ut kroppen. Det är i samband med det som utövarna också kan ge varandra massage efter allt fysiskt arbete, säger Tobias Strollo och fortsätter:

- När det står akrobatiska flygningar på schemat är det lite högre tempo i, då händer det mer. Als je merkt dat je de juiste snelheid hebt, dan moet je het tempo verhogen. Tobias Strollo: "Als je zo lang mogelijk in dezelfde positie blijft, heb je altijd dezelfde mogelijkheden.

Lijst

Vliegeniers: Personen die van de markering afkomen en olika posities innemen.

Basis: Ligger ner, oftast med båda skuldrorna i marken så att både armar och ben kan hjälpa till att hålla upp flygaren.

Betraktare: Är den som övervakar utövningen och kan hjälpa till om flygaren behöver hjälp. Kan också delta som en andra flygare.

Acroyoga Montreal: Etablerades 1999 och har inslag av akrobatik, yoga och dans.

Acroyoga Inc: Etablerades i Kalifornien 2006 och är den andra skolan av acroyogan, har inslag av akrobatik, yoga och thaimassage.