TEST: 7 skidbyxor för pist och offpist Image

TEST: 7 skidbyxor voor pist en offpist

Sportlovet närmar sig och det är dags att kolla igenom alpinutrustningen. Här är våra just nu 7 bästa skidbyxor för pist och offpist - för både henne och honom.

Als je een van de vele skidbyxors gebruikt, is dat een van de vele manieren om je aan te passen. Passformen är, som du säkert redan räknat ut, en smaksak beroende på hur tight du vill att byxorna ska sitta. De meeste mensen die naar het park gaan, dragen een baggy stijl, maar dat is niet handig. Het kan heel slim zijn om een lichte trui aan te trekken voor het geval je twijfelt over de temperatuur.

Welk type skidåkning je gebruikt ligt aan de basis van deze waarde. Als u op de grond ligt, met andere woorden als u van plan bent om naar de berg te gaan om naar het noorden te gaan, zult u merken dat u zich beter voelt. Då är ett tunnare och mer ventilerande skidställ att föredra. Als je in de mingrader gaat zitten, kan het een stuk minder worden als je de skidbyxa niet meer aanraakt, vooral als je nog steeds in de lift zit.

Als het goed functioneert, is het mogelijk om de skidbyxor op een slimme manier te bedienen. Justerbar midja och snölås vid bensluten är standaard och finns på samtliga modeller i testet. Sedan skiljer sig modellerna åt när det kommer till hängslen, fickor, ventilationsdragkedjor och förstärkningar vid bensluten. Spana in testresultaten nedan.

TILL HONOM (scrollla ned för damtestet):

Peaka utförsåkningen

Maroon_Pants.jpgTest av: Maroon Broek, Peak Performance

Laatste test:
- Förstärkningar på insidan av bensluten, vilket förlänger hållbarheten
- Vind- en vattentäta med en grym andningsförmåga
- Snölås vid benslut samt snölåshällor i midjan där du kan fästa tillhörande jacka

Passar: Piståkning.

Testpanelen tycker: En avslappnad och skön skidbyxa som är tillverkad i ett tåligt material. Hier vind je een enkel ontwerp dat langer is om je hand te leggen op byxorna på rätt sätt. Het kopen van een skidbyxor van Peak Performance is aldrig een geweldig idee, Maroon Pants biedt alles van babybörjaren tot aan de middellijn. De prijsplaat hangt aan het midden van de broek, de pasvormen zijn gemaakt van een baggy-hållet en de kvaliteten zijn dun. Köp gärna den tillhörande skidjackan Maroon Jacket så att du kan koppla ihop jacka och byxa med snölåshällorna. Op deze manier kun je in het midden van de zomer genieten van het mooie weer en de frisse lucht.

Een favoriet

Legendary_Insulated.jpgTest av: Legendarische geïsoleerde broek, Helly Hansen

Beste kwaliteit:
- Primaloft-foder med utmärkt värmereglering
- Helt vattentäta byxor
- Snölås vid bensluten

Passar: Pist en offpist.

Testpanelen tycker: En riktigt bra allround-byxa för en rimlig summa. Det här är en fodrad variant av Helly Hansens klassiska Legendary Pant och modellen får höga betyg av testpanelen. Voor de eerste keer heeft byxorna een aantal slimme functies toegevoegd om je bij de piste te houden. Vattenavvisande dragkedjor vid fickorna, ventilationsdragkedjor på insidan av låren och totalt tre fickor. Het model zit goed op zijn plaats en heeft een goede kwaliteit. De här är ett perfekt val till dig som åker ett par gånger om året och vill ha en bra skidbyxa, men inte lägga allt för mycket pengar på dem. Byxorna ligger nämligen mittemellan den låga och medelhöga prisklassen. Helt klart en ny favorit hos många i testpanelen!

Prisvärd och varm

Wandeck_Pant.jpgTest av: Wandeck Pant, 8848 Hoogte

De beste eigenschappen:
- Förstärkningar på insidan av bensluten för längre hållbarhet
- Utmärkt andningsförmåga (dvs. 15 000g/m2/24h - i pisten räcker i vanliga fall 5-10k), plus ventilationsdragkedjor vid insida lår
- Vattentätt-materiaal, oavsett om du åker i blötsnö eller inte

Passar: Piståkning.

Testpanelen tycker: Varma skidbyxor som främst passar dig som är lång och slimmad. Wandeck Pant sitter väldigt tight, speciellt kring lår och rumpa. Vet du med dig att du ofta tränar ben på gymmet kan det vara smart att gå upp en storlek för en lösare passform. I övrigt är det här testets mest prisvärda herrbyxor. Det är en bättre skidbyxa än basic, men funkar perfekt som en kom igång-bralla i flera år. Als je een goede skidbyxa hebt voor een spontaan skidresan die misschien niet zo ver van je af staat, dan heb je een goede kans - dat is skidbyxorna voor jou. En stilren, varm modell som har alle nödvändiga funktioner du behöver för pisten!

Hoge kvalitet tot prylnörden

Nengal_Pant.jpgTest av: Nengal Pant, Haglöfs

Fijnste ontwerp:
- 2-lagers Gore-Tex-materiaal gör byxorna helt vattentäta
- Recco-sändare som gör att du hittas om olyckan inträffar
- Inbyggda damasker med silikonremsa som håller byxorna på plats ovanför pjäxorna

Passar: Alle soorten skidåkning.

Testpanelen tycker: Rejäla byxor som är skapade för all sorts skidåkning - pist, offpist och när du är ute på tur. Nengal Pant är skapade för att klara vädrets alla påfrestningar, på sätt är ventilationsdragkedjor inte nödvändigt eftersom materialet andas när du börjar svettas. Zorg dat je de hängslen, het materiaal, de förstärkningar på insida benslut, praktiska fickor en alles wat je kunt bedenken goed kent. Den här byxor är till för dig som åker väldigt mycket, både i pisten och skogen, och behöver en rejäl skidbyxa som är väldigt slitstarka. De passar även prylnörden som handen i (skid)handsken. Bättre än så här blir det inte!


TILL HENNE:

Funkar i allla lägen

Peak_-_Anima_Pants.jpgTest av: Anima Pants, Peak Performance

Främsta egenskaperna:
- Vind- och vattentätt-materiaal samt grym andningsförmåga
- Snölås samt förstärkningar vid bensluten
- Snap in-systeem dat ervoor zorgt dat je het jack Anima Jacket kunt aan- en uittrekken

Passar: Piståkning.

Testpanelen tycker: Det här är skidgarderobens version av "den lilla svarta". En stilren och enkel skidbyxa för utförsåkning som håller en högre standard än vad ett par basbyxor gör. Anima Pants har det du behöver för en vecka i fjällen, utan att ha för många finesser. Je kunt gewoon midjan dragen, byxorna heeft förstärkningar på insida benslut och så finns snölås. De modellen zijn gemaakt om baggy te zijn en het materiaal is väldigt slitstarkt. Den här svarta model passar dig som åker utför ett par gånger om året och vill ha en bra skidbyxa för en summa som varken känns som ett rån eller som gratis. Als je naar Peak Performance gaat, zie je dat je een hoge standaard hebt. Hier krijg je een enkel ontwerp in een mooi materiaal - din skidvän i flera år!

Tot parkeren

WearColour_-_Cork_Pant.jpgTest av: Kurkbroek, Kleur dragen

Främsta egenskaperna:
- Vattenavvisande materiaal, perfekt om det är blötsnö i backen
- Ventilatiedragkedjor på insida lår där du kan släppa ut överskottsvärme
- Fleece vid knä och rumpa så att du inte blir kall när du sitter ned

Passar: Pist och offpist.

Testpanelen tycker: För det första, shoppar du delvis med ögonen är det här skidbyxan för dig. Hur fin är inte den gula färgen? Het is niet zo dat je je bij het färgen moet vervelen, maar het zit in je rug. Det är inte bara snyggt utan även säkert i och med att du syns mer i ett färgglatt skidställ än vad du gör i en modell som är svart eller vit. Cork Pant är en skidbyxa som värmer på en medelnivå men samtidigt har praktiska ventilationsdragkedjor. In combinatie met het hoge ventilatieniveau van het materiaal is dit de beste manier om de pulshöjande skidåkningar in het park en op de weg te dragen. Een extra pluspunt voor mensen die op hun rug gaan liggen, is dat het de meest erfarna skidåkarna in testpanelen is.

Laat het los

Didriksons_-_Alta_Pants.jpgTest av: Alta damesbroek, Didriksons

Het beste ontwerp:
- PVC-fritt vattenavvisande membraan
- Snölås samt hakor vid bensluten så du kan fästa byxorna på pjäxan
- Tejpade sömmar

Passar: Piståkning.

Testpanelen tycker: En lös passform med mycket material kring midja och rumpa, perfekt för dig med breda höfter. De testpanelen zijn speciaal gemaakt voor de breda linningen die een hoge kant hebben zodat de byxorna strak in het midden zit. Och missförstå testpanelen rätt, den hårda kanten är såklart inte obekväm utan har ett fleecefoder på insidan. Men den sitter fast i svanken på ett bekvämt och praktiskt sätt. De här skidbyxorna är väldigt plånboksvänliga och en perfekt vind- och vattentät modell för dig som åker skidor någon enstaka gång. Det är nämligen en klockren instegsmodell som gör jobbet bra i backen. Het heeft de beste details in de vorm van passief materiaal, zodat de massa de hängslen en stijfheid kan wegwerken. Ett par avskalade skidbyxor som passar den klassiska Svensson som drar på fjällsemester en gång om året.

SHOPPA HÄR: Allt för skidbacken

LÄS MER: Gids: Hitta rätt skidjacka för dig

LÄS MER :Här är säsongens skidtrender