Test: Jackor för löpning och träning Image

Test: Jassen voor löpning en träning

Vi går mot ljusare tider och det är dags för utomhusträning igen. Här är tränings- och löparjackorna för herrar som är bäst i test våren 2018.

SE_NIKE_MAN.jpg

Merk: Nike

Model: Essentieel jack

Aanschafprijs: 749 kronen

Testpanelen säger:

Storlek:

Perfekt in storlek! Om du är 185 centimeter lång och velar mellan M och L rekommenderar vi storlek L, då finns det lagom med plats för en tröja under utan att du behöver vara rädd att jackan är för lös och fladdrig.

Vikt:

Väldigt lätt och behaglig! Zorg ervoor dat je springt als je een slipper extra vikt. Du känner inte av jackan någonting under löpturen.

Pasvorm:

Pasvormen är lite loose fit, men det är skönt för då känns inte jackan tight och orörlig - men den är heller inte så stor att den blir för stor och bylsig. Den sitter bra runt kroppen och ger väldigt mycket rörelseutrymme. Het zitvlak zit bij de handlederna, maar het is een goede, duurzame oplossing.

Ontwerp:

Väldigt snygg med diskreta detaljer. Het ontwerp is strak en sportief, maar ook licht. Er is nog niets dat de vlo doet vallen, maar het is wel färg en formeel.

Temperatuur:

Det är en sval jacka, så ska du springa när det är kallt ute behöver du underställ och värmande mellanlager. Dit is een zeer snelle oplossing, dus je kunt het probleem niet oplossen. Perfect voor het gebruik in je eigen huis of onder kyliga sommarkvällar!

Comfort:

Wow! Superskön tack vare av den stora rörelseförmågan, den lätta vikten och den något lösare passformen. Mjukt innertyg på ytterfickorna är trivsamt, samt en luva som sitter perfekt runt huvudet utan att störa eller skava i ansiktet.

Ventilatie:

Här snackar vi lungor! Tydlig ventilation genom den diskreta luftfickan bak på ryggen gör att jackan andas bra. Het is altijd goed voor de gezondheid, maar het heeft ook een relatief goede pasvorm. Det något tunna materialet bidrar dessutom till att jackan andas bra.

Sammanfattning :

I den här vattenvisande träningsjackan håller du en behaglig temperatur under hela löprundan. Het werkt goed als je je bij de ondergang begeeft, maar het is beter als je je bij de bovengrens van de termometer bevindt. Perfecte pasvorm en pasvormen. Strak, maar heel fladderig. Mycket bekväm och luftig. Skön, väldigt lätt och som gjord för löpning. De jupa ytterfickor med skönt innermaterial. Möjlighet att dra åt luvan, men sitter bra även utan justering. Skyddar huvudet utan att skymma sikten. Alla i testpanelen tycker att jackan är modern och sportig med diskretataljer. En väldigt prisvärd och snygg löparjacka som fyller sin funktion med bravur. Grattis framtida ägare!

SE_BLACC_MAN.jpg

Marijke: Blacc

Model: Alloy

Aanschafprijs: 599 kronen

Testpanelen säger:

Opslag:

Den är lagom i storleken och fungerar även för dig som är lite längre. Het is niet zo moeilijk om een goede plaats te vinden, maar het is wel erg onhandig om een lager onder de kylan te leggen.

Vikt:

Oerhört lätt jacka. Skyddar väldigt bra mot vind och lite kyla, trots sitt supertunna material.

Pasvorm:

Perfekt model met een T-shirt eronder, maar het is te glad voor een mooi model. Het jack heeft een prachtig design en de mouwen zijn mooi geproportioneerd. Ga voorbij de flesta kroppsformer.

Ontwerp:

Snyggt mönster och detaljer på armarna. Bra ficka på ryggen och smarta reflexdetaljer. Je hebt een oerhört snygg jacka med tanke på vad du betalar för den.

Temperatuur:

Inte jättevarm, men ändå en bra jacka för uppvärmning. Funkar också för en löptur i några plusgrader, förutsatt att du får upp kroppstemperaturen någorlunda fort, annars får du klä på dig flera lager under. De perfecte löpjackan voor kinderen!

Comfort:

Väldigt skön, så pass skön att du gärna har på dig den ett bra tag efter träningen. Faktum är att du kommer vilja ha på den inte bara när du springer och tränar, utan även när du går på stan. Den lätta vikten gör att den inte stör din träning det minsta.

Ventilatie:

Känns luftig och rymlig samtidigt som den stänger ute vind och till viss del även kyla. Een geweldige combinatie!

Sammanfattning:

Design, passform och funktion gör att den här jackan får nära full pott. Det här är en snygg och funktionell jacka som fungerar både till vardagspromenaden eller träningspasset. Als je na een krik tot aan je eerste löprundor wilt gaan en je wilt de krik tot een hogere prijs kopen, dan is dat de beste krik voor jou. Je komt er helemaal voor in de stemming!

SE_ADIDAS.jpg

Märke: Adidas

Model: Response Windjack

Aanschafprijs: 499 kronen

Testpanelen säger:

Storlek:

Den är stor i storleken, så om du pendlar mellan två storlekar rekommenderar vi att du tar den mindre av de två.

Vikt:

Fjäderlätt! Den här jackan är extremt lättvikt, så du behöver inte oroa dig för att den tynger ned dig när du springer eller tränar.

Pasvorm:

Jackan har en mycket rak passform, så om du själv har ett kraftigare axelparti men smalare midja kan det samlas ganska mycket tyg runt midjan. Om du själv däremot är rak i kroppen sitter den lite mer figurnära.

Ontwerp:

En neutraal design och look, ingenting extra som sticker ut eller utmärker den. Vi saknar en wow-faktor. De testpanelen zijn zo licht dat het eindresultaat er niet meer omheen kan. Het zit precies goed bij hoge temperaturen en het is net alsof het een beetje te warm is.

Temperatuur:

Det här är en sval träningsjacka, så den är perfekt för vår, sommar och höst. Als de temperatuur te laag is, kun je hem het beste onder de kraan leggen om de värmen op te warmen.

Comfort:

Het materiaal van het jack zorgt ervoor dat het comfortabel zit. Hij heeft veel contact met de mens en is snel aan te trekken.

Ventilatie:

Det märks att jackan är anpassad för högintensiva aktiviteter. De ventilatie staat in de lucht, maar ook op een mycket bra sätt. De två ventilationshålen vid nyckelbenen bidrar till ventilationen.

Sammanfattning:

Zorg voor een goed functionerende vindjacka die de ruimte tot aan de vloer vrijmaakt, gebruik gewoon goed materiaal in combinatie met de lengte van het materiaal. Met dit ontwerp kun je ervoor zorgen dat je alles op een rijtje zet. Als je een jacka hebt met een sticker die gelijk zit aan de sticker die je op je gezicht kunt plakken, dan kun je het beste naar een annan model gaan. Annars är den en rekommendation!

SE_NEWLINE.jpg

Märke: Newline

Model: Zwart mobiliteitsjasje

Aanschafprijs: 899 kronen

Testpanelen säger:

Storlek:

Om du är lite kortare är passformen perfekt då modellen inte är så lång. Jackan är tillräckligt stretchig och vid för att du kan känna dig rörlig och du har även plats för ett extra lager undertill.

Vikt:

Det här är en oerhört lätt jacka, vilket såklart är perfekt vid träning och löpning då du inte vill känna dig nedtyngd av dina kläder.

Pasvorm:

Ganska kort och rak passform. Zit het langst bij elkaar in de buurt. Finns gott om plats i tröjan, antingen för en tröja eller också för en mage som gillar dekadent leverne. Licht en rustig, maar met een andere indeling.

Ontwerp:

Snyggt mönster och detaljer på ryggen. Känns väldesignad och genomarbetad trots det förmånliga priset och är en så pass snygg jacka att du vill ha den även när du inte tränar.

Temperatuur:

Klart varmaste jackan i testet. Dit geeft aan dat de temperatuur het laagst is voor het opwarmen of na het opwarmen. Als je meer dan één plusgrader hebt, kun je de jackan niet warmer maken dan een hel löprunda, maar is de jackan snarare perfekt onder vårvintern.

Comfort:

Väldigt skön! Den lätta vikten och snygga designen gör att du gärna har den på dig och på något magiskt sätt blir den mer än en träningsjacka - du kommer vilja använda den när du går och handlar och gör andra saker, vi lovar.

Ventilatie:

Den andas på ett bra sätt samtidigt som den stänger ute vind och kyla. Visst är du lite fuktig på kroppen efter ett träningspass, men den transporterar bort mycket svett. Den håller värmen trots att den är så pass ventilerad.

Sammanfattning:

Här är träningsjackan för dig som vill ha en värmande variant. Med vindsäker front och skönt foder är det här en vinnare i kallare temperaturer. De testpanelen zijn goed uitgerust met design, vorm, reliëf, functies en de lage temperaturen, waardoor ze een hoge kwaliteit hebben. En snygg och funktionell jacka som gör jobbet när vädret jobbar emot dig.

SE_casall_MAN.jpg

Mark: Casall

Model: Zacht functioneel jack

Aanschafprijs: 1595 kronen

Testpanelen säger:

Storlek:

Precis lagom i storleken, tycker testpanelen. En kille är 180 centimeter och låter hälsa att han "blev mätt alla dagar på jullovet" och tycker att storlek L satt perfekt. Als je fan bent van een krik die heel strak zit, dan is hij perfect.

Vikt:

Väger inte mycket alls och tar heller inte stor plats i väskan, något som ger pluspoäng. Trots den lätta vikten känns den ändå rejäl och genomarbetad, inget fladder som med andra löparjackor.

Pasvorm:

Som den berömda handen i handsken. Den sitter där den ska så att du slipper visa upp dagens skörd av navelludd. Rymlig men utan att kännas stor eller klumpig.

Ontwerp:

Lika enkel som snygg. Stil, met een mooie en elastische luva die de vorm vasthoudt en die je helpt om je weg te vinden in de omgeving. Två fickor med dragkedja som både nyckel och telefon får plats i. Resårband vid luvan och midjan som håller jackan på plats. Diskret reflexrand på ryggen som enbart ger utseendet ett större plus. Praktiska tumhål.

Temperatuur:

En kanonjacka att värma upp i. Att ha på sig den genom hela passet är något i överkant eftersom den då blir på tok för varm, det är mer än fleecejacka än en klassisk vindjacka.

Comfort:

Skönaste jackan i hela testet! Je kunt hem niet in de kast leggen als je hem draagt, maar je kunt hem ook gebruiken als je op een dag in de kast zit en popcorn wilt eten.

Ventilatie:

Als je een högteknologisk tröja hebt die net zo goed is, dan is dit een goede keuze. Als de temperatuur rond de 11 graden ligt, is de beste ventilatie voor jou. Håller dig varm både innan, under och efter träningen.

Sammanfattning:

Är du den som alltid fryser kan vi inte rekommendera den här träningsjackan nog. Det är en mysig jacka för kyliga utomhusträningar, eller det du tar på dig när du värmer upp på ett kallt gym. Als je een favoriete sportschool hebt, ga dan zeker naar de sportschool. Je kunt ook naar een andere sportschool gaan als naar een andere sportschool of naar een andere sportschool. Kul att en kill-kollektion har kommit från Casall, det var på tiden!

LÄS MER: Nikes snabbaste sko någonsin är här!

LÄS MER: Topp 3: våra bästa längdjackor för dam och herr