Test: Jackorna som värmer bäst i vinter Image

Test: Jackorna som värmer bäst i vinter

Vi har låtit testpanelen ge sig ut i vinterkylan i sex olika vinterjackor för att se vilken som värmer bäst. Frågan är: Vilken väljer du?

Vinterjack voor kippen

Test av dBrand EskimåSE_01.jpg

Merk: dBrand

Model: Eskimå

Rekommenderat prijs: 1 995 kronen

Materiaal: 90 % anddun, 10 % fjäder. Materiaal: 100% nylon.

Sammanfattning: Kort, tuff och puffig.

Testpanelen säger:

Den här korta jackan är perfekt för dig som vill vill varm i vinter men inte har lust att se ut som en Michelingubbe. Eller tonåringen som egentligen vill ha vårjackan men behöver något varmare.

- Ze zitten op de grond, over de assen en in de muur. Och designen ger nostalgiska högstadievibbar - på ett bra sätt! säger en testare.

De pasvormen zijn strak en de jackan slutar mitt på rumpan vilket ger ett nättare intryck jämfört med de andra jackorna i testet. Ärmsluten går att justera, liksom slutet på jackan med hjälp av en dragsko. Andere slimme details zijn een blixtlåsförsedd ficka på armen, två sidofickor en innerficka att förvara mobilen i.

Temperaturmässigt funkar jackan absolut för vinterväder, men det finns varmare alternativ. Zelfs om jackan heter Eskimå så klarar den inte av polarkyla. Degene die het doet, kan zijn här hemma naar förmån brengen voor een licht, langer model.

- Het jack is stevig en heeft een goede temperatuur. Det är den perfekta stadsjackan när det inte är superkallt, eller ett snyggare alternativ att ha i bilen under fjällsemestern för att svida om från skidbacken till afterskin, säger en tjej i testpanelen.

Eskimå från dBrand hittar du i rosa, vitt, blått och svart.

Test voor Didriksons Celine ParkaSE_02.jpg

Merk Didriksons

Model: Celine Parka

Rekommenderat prijs: 2 495 kronen

Materiaal: 100% återvunnen polyester.

Sammanfattning: Det säkra kortet i vinter.

Det här är ett ytterplagg för dig som vill ha en klassiker som passar till allt, år efter år. Een eenvoudig, functioneel en fijn park in een uitstekende omgeving waar je niet omheen kunt.

- Jag gillar att den är enkel, men med fina detaljer som den härliga fuskpälsluvan som dessutom går att ta av. Het is een jacka met meerdere praktische functies, zoals justeringsmöjligheter, tumhål in muddarna, praktische innerfickor en sköna mittfickor om ned händerna i te stoppen, en het is een testare.

Jackan är fodrad men innehåller inget dun och ger därför inte heller den där fluffiga känslan. Den är däremot helt vind- och vattentät med tejpade sömmar. Je kunt met andere woorden meer tijd doorbrengen in de snöblandat regn om ervoor te zorgen dat alles goed gaat.

- Är det 20 minusgrader vill jag hellre ha min tjockaste dunjacka, men den här är bra ned till tio minusgrader eller om du är väldigt aktiv när du är ute, exempelvis leker med barnen, säger en tjej.

Het belangrijkste is dat je ook als je een lichte kurvor hebt, een plek kunt vinden waar je een probleem kunt oplossen.

Om de testpanelen te testen, had je het ontwerp kunnen aanpassen aan de lichte kleuren. Je ziet dat ze licht en trendy zijn, maar ook dat ze heel mooi zijn als je ze sexy vindt.

Celine Parka från Didriksons finns i både svart och vitt.

Test voor Peak Performance BlackburnSE_03.jpg


Märke: Peak Performance

Model: Blackburn

Rekommenderat prijs: 3 995 kronen

Materiaal: 90% anddun, 10% fjäder. Materiaal: 62% polyamide en 38% polyester.

Sammanfattning: Dunjackan med det lilla extra.

Testpanelen säger:

Det är enkelt att förstå varför Blackburn har blivit en sådan Peak Performance-klassiker. Het is både varm, snygg och skön en fungerar minst lika bra till vardags som i skidbacken.

- Jag gillar att den är riktigt varm och gosig utan att ge den där tält-känslan. Omdat het een figuur is met een kleine lengte en een levendige wapenuitrusting, kan jag mig lika bekväm om het in de fjällen te krijgen, zelfs als het een skidjack is, säger en testare.

Vadderingen i anddun ger en fluffig och gosig känsla när jackan är på. Den värmer ordentligt och skyddar bra mot vatten och vind utan att du blir svettig när du är aktiv eller åker i backen.

Sidofickorna har snygga, något mindre blixtlås som gör jackan lite extra stylish. De testpanelen zijn voorzien van een särskilt lvan die perfect past bij het interieur en enkel bij de sleepkabel.

- Het ontwerp is geweldig! De längsgående panelerna i sidorna ger en extra snygg effekt tillsammans med den formsydda passformen, säger en testare.

På minuskontot hamnar priset. Men - du får en kvalitetsjacka som funkar både i stan och i fjällen, så det blir väldigt mycket användning för pengarna.

Peak Performance Blackburn hittar du i grönt, blått och svart.

Vinterjackor voor honom

Test av Wyte ThunderSE_04.jpg

Märke: Wyte

Model: Thunder

Rekommenderat pris: 1 295 kronen.

Sammanfattning: Prisvärd dunjacka i klassiskt snitt.

Materiaal: 90 % gåsdun, 10 % fjäder. Materiaal: 100% nylon.

Testpanelen säger:

Thunder är vinterjackan som passar alla. Stor som liten, man som kvinna - det är svårt att känna sig fel i den här stilrena modellen. Het ontwerp is schoon, maar er zijn maar een paar dingen die goed staan, zodat je er zeker van kunt zijn dat alles goed gaat.

- Passformen är kanon, lagom över både axlarna och i ärmarna. Een van de dingen waar ik extra aandacht aan heb besteed, is de smart uttag voor de hörlurarna en de mjuka fleecetyget in de hakpartiet en in de sidofickorna. Det ger en gosig känsla när det blåser, säger en testare.

Jackan är fodrad med anddun och värmer bra under senhösten och Stockholmsvintern. Riktig kalla vinterdagar behöver du förmodligen en något tjockare jacka då Thunder är lite klen för vargavintern och något för tjock för att fungera som mellanlager.

- Met tanke på priset får du väldigt mycket jacka för pengarna!

Een sportieve en veilige pasvorm die je kunt uitproberen onder långpromenader, shoppingturer of op weg naar fjällen!

Thunder från Wyte finns i både svart och grönt.

Test voor Helly Hansen Icefall donsjackSE_06.jpg

Merk: Helly Hansen

Model: Icefall donsjack

Rekommenderat prijs: 3 295 kronen

Materiaal: 85 % gåsdun, 15 % fjäder. Materiaal: 100% polyester.

Sammanfattning: Metallicfärgad och mjuk kvalitetsdunjacka.

Testpanelen säger:

Färgen är det som testpanelen först fastnade för med den här jackan. Het kan handig zijn om een sticker op de verpakking te plakken, maar met Icefall Down Jacket heb je Helly Hansen in en fullträff.

- Als je jackan mjuk en skön både att ha på sig och i själva tyget, så är den metallicgrå färgen helt suverän! Den känns snygg, lyxig och lite "ny" utan risk för att stämplas som ute nästa säsong, säger en testare.

Designen och färgen är inte det enda som charmade testpanelen. Funktionaliteten och mångsidigheten är två andra egenskaper som är på topp med den här jackan.

- Je kunt deze dag doorbrengen op een vanlig vinterdag of in een van de mellanlagers onder een skaljacka. Het beste is dat je je goed voelt, want dan kun je de knoop doorhakken in je väskan, en een test doen.

Jackans mjuka yttertyg andas kvalitet och den gedigna känslan går igen även i de små detaljerna. Fickorna är till exemplpel försedda med ett mjukt fleecefoder, det finns flera justeringsmöjligheter och det medföljer en smart påse som du kan vika ned jackan i på resan. Dragkedjan glider ovanligt enkelt och smidigt.

- De meeste förknippar Helly Hansen med segling, men det är lika mycket ett outdoormärke, vilket den här jackan bevisar. Den här kommer följa med mig både på långpromenader och fjällvandringar, säger en kille i testpanelen.

Een van de tips is dat je het beste storleken kunt vinden als je je tussen två storlekar bevindt, omdat het model niet strak genoeg is.

Helly Hansen Icefall donsjack hittar du här.

Peak Performance Frost donsjackSE_05.jpg

Merken: Peak Performance

Model: Frost donsjack

Prijs: 3 795 kronen.

Materiaal: 90 % ankdun, 10 % fjäder. Materiaal: 100% polyamide.

Sammanfattning: Fluffig favoriet voor riktigt kalla vinterdagar.

Testpanelen säger:

Vill du ha en stor och gosig jacka som klararar riktigt kalla vintertemperatur, men samtidigt känns lätt och inte det minsta klumpig? Koop het Frost Down Jacket van Peak Performance.

- Het is handig om een stevige kram te vinden als je je jack wilt opgraven. Så jäkla skön, varm och gosig! säger en kille i testpanelen.

Det här är din sanna vän de dagar då det blir minus 20 grader, men du kan absolut gå runt med jackan även under lite varmare vinterdagar utan att känna dig för varm eller svettig. Den är dessutom utrustad med smartataljer, exempelvis innerficka, kardborre vid handleden, djupa och sköna ytterfickor och en stor justerbar luva.

- Jag uppskattade det mysiga innertyget vid hakan som känns skönt när man är ute och går. Det här är ett bra val om du letar efter en lite mer robust jacka för kyligare klimat, säger en av killarna i testpanelen.

Door de perfecte combinatie van design, functionaliteit en comfort is Frost Down Jacket een favoriet bij veel verschillende testmodellen. De lengten zijn nauwkeurig, de rörelsefriheten zijn hoog en de details zijn nog beter.

- En del dunjackor gör att du känner dig som en dränkt katt när det regnar men den här jackan är vattenavvisande, så trots att det regnar håller du dig varm och torr, säger en testare.

Värmande Frost Down Jacket hittar du även i blått.

LÄS MER: Stort test: Vinterns beste skibril

LÄS MER :Här är säsongens hetaste skidbyxor