Test! Så bra är Adidas nya regnjacka My Shelter Image

Test! Så bra är Adidas nya regnjacka Mijn schuilplaats


My Shelter är Adidas senaste regnjacka och ska, precis som namnet antyder, skydda dig mot väder och vind. Så här tycker sport- och äventyrsfotografen Sophie Odelberg om den nya jackan.

Adidas is al lang niet meer het merk dat domineert in de sportwereld, in de sportschool en bij de gatorna. De har tagit steget ut i vildmarken med sina nya outdoor-produkter. Sophie Odelberg, sport- en avonturenfotograaf, reisde naar Lofoten in Noorwegen met haar nieuwe regnjackan My Shelter - hoe verklaar je het norska vädertestet!

Test av: Adidas, jas My Shelter

Adidas my shelter

Rekommenderat pris: 1 999 kronen.

Materiaal: 84% nylon en 16% elastan.

Finns i färgerna: Gul och svart för dam, samt gul och svart för herr.

Streetsmart look möter friluftslivets måste ha-teknologi i regnjackan My Shelter. Du ser bland annat en justerbar luva som can stoppas in i kragen, bärremmar som gör att du kan ta av dig jackan och bära den som en extra ryggsäck, och på så sätt ha händerna fria. De jackan heeft een mooi en luchtig materiaal dat je kunt gebruiken bij het zoeken naar een oplossing.

- Jackan är sjukt snygg, jag älskar designen! Den är följsam och bekväm, vilket är något jag värderar högt, säger Sophie Odelberg.

Als jackan skapats voor een urban look is, is det nog ingen som missat. En dat is nu net het ontwerp dat My Shelter in staat stelt om andere regnjackors op de markt te brengen. Jackan har exempelvis en invändig ficka med hörlurskanal som gör att du kan vara uppkopplad oavsett väder.

- Het opvallendste kenmerk is dat het gewoon een regnjacka is die ontworpen is als een vanlig regnjacka. Ze zijn licht en glad. Alleen om te zorgen dat het regnarjack wordt gebruikt, kan de mens de expeditie voltooien.

Passformen är rymlig och det finns ingen dragsko nedtill att hålla jackan tät.

- Den vida designnen är snygg, men den lämpar sig inte till alla väder. Det är inte en isolerande jacka eftersom det kommer in luft underifrån vare sig det blåser eller inte. Därför släpper jackan också ut varm luft som kroppen värmt upp innanför jackan.

Jackan är skapad för personer som gillar att vara ute i olika väder under de varmare årstiderna, men där designen värderas högre än funktion, menar Sophie Odelberg.

- My Shelter har snygga detaljer och former som jag verkligen tycker om. Det är lagom lång och jag älskar att ryggen på jackan går ned längre över höfterna än vad framsidan gör, vilket ger en väldigt fin silhuett.

De perfekta årstiden för att plocka fram My Shelter är under sen vår, sommar och tidig höst i stadsmiljö snarare än djupa skogar och berg. Den skyddar bra mot regn men är en kall jacka eftersom den är öppen nedtill.

- Det här är en jacka som jag själv gärna kommer att använda när vädret drar in i stan och jag vill hålla mig torr men fortfarande snygg. Ett stort plus är de rejäla dragkedjorna samt de stora handtagen på dragkedjorna!

Sophie OdelbergSophie Odelberg, som heter @sophieodelberg_official på Instagram plockar gärna fram sin My Shelter Jacket när det är regn. Foto: Agnes Maltesdotter som går under namnet@undanflykter på Instagram.

SHOPPA NU: Nyheter van Adidas

LÄS MER :Hoe vlieg ik door de straten?

LÄS MER :Adidas nya vandringssko Free Hiker is zo mooi